img img img

Geo Trio II energiedisplay

Merk: Geo

€ 99,95 per stuk incl. btw
Aantal
Let op! werkt alleen met slimme meters vanaf 2014. Zie ook de productinformatie of jouw meter geschikt is.

Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Verenig koninkrijk
Land van herkomst: Verenig koninkrijk

Bekijk hier meer producten van het merk GeoGeo logo
Artikelnummer : 5060320500999

De Trio II is een makkelijk, zelf te installeren, energiedisplay die in duidelijke kleuren het gas- en elektriciteitsverbruik weergeeft van dat moment. Zo kan je altijd zien hoeveel energie je huishouden gebruikt. 

De monitor toont 100% accurate actuele verbruiksgegevens, maar ook historische informatie (verbruik gespreid over de dag, week, maand en jaar). Met de Trio II kan je energie verbruik in kaart brengen en verlagen. 

Gebruik
De energiemonitor heeft een intuïtief ‘touchscreen’ om op een eenvoudige manier door de schermen heen te lopen en toont  gemakkelijk te begrijpen figuren om te laten zien wat er met je energieverbruik gebeurt. 

De Trio II vergelijkt je verbruik met je budget, zodat je gemakkelijk in de gaten kunt houden of je binnen je budget blijft. Als je zonnepanelen hebt, laat de Trio II direct zien wanneer en hoeveel elektriciteit je terug levert aan het net. 

Privacy
De energiemonitor is een zelfstandig functionerend product, waarvoor geen verbinding met internet nodig is. Dit geeft 100% zekerheid dat je gedetailleerde energieverbruiksdata binnenshuis blijven. Indien gewenst kunnen updates van de software ontvangen worden via een (tijdelijk) te activeren wifi-module. 

Installatie
De Trio is alleen geschikt voor de slimme energimeters. De sensor kan je evenvoudig in de P1-poort van de slimme meter klikken.

Is jouw meter geschikt?
De Geo Trio II werkt samen met alle type slimme meters met een P1-poort die vanaf 2014 zijn geïnstalleerd van het type DSMR 4.0 en hoger. Tot nu toe is dat (D)SMR 4.0, 4.2, 4.3 en 5.0. 
 
De Geo haalt de voeding uit de slimme meter. Er is dus geen stopcontact in de meterkast nodig Bekijk het filmpje om te bekijken of jouw meter geschikt is om de Geo aan te sluiten. 

Wifi verbinding
De Geo heeft een wifi connector ingebouwd, echter wordt deze niet gebruikt. De wifi module is voor het eventueel ophalen van updates van de Geo, maar omdat de Geo is uit
ontwikkeld, worden er geen nieuwe updates meer uitgebracht.

Product informatie

Geo_productblad.pdf
Handleiding_geo.pdf

Belangrijkste kenmerken:
  • Weergave in kleur van: gas en elektriciteit
  • Snel en eenvoudig zelf te installeren
  • Geschikt voor aansluiting op de nieuwe generatie slimme meters
  • 100% accurate gegevens - live en historisch
  • Volg uw prestaties tegen een budget
  • Werkt voor woningen met zonnepanelen
  • Het is niet nodig om een stopcontact in de buurt van uw meter te hebben. Werkt op de stroom van de slimme meter

Energie display inzetten voor bewoners

Organisaties zoals woningcorporaties, lokale bewonersinitiatieven of energiecorporaties, die aan de slag willen met het aanbieden van energiedisplays voor bewoners, kunnen wij in samenwerking met Quintens Advies projectondersteuning leveren. Zo kunnen wij samen met u bekijken wat het beste implementatiemoment is (bijvoorbeeld een bewonerparticipatieproject of als kers op de taart bij de oplevering van een woningverduurzaming). Naast het leveren van de displays, kunnen wij bijvoorbeeld energiecoaches een specifieke training geven over het toepassen van de display bij bewoners en een monitoringsproject helpen opzetten voor een effectmeting. Ga voor meer informatie naar: https://www.energieengedrag.nl

 


Films


Geo

Krijg meer inzicht in je energiegebruik met de Geo Energiemonitor. Sluit hem aan op je slimme meter, en bekijk waar je ook maar wil je verbruik. Zo kan je makkelijker vast stellen waar je kan besparen. Het subtiele ontwerp van de Geo zorgt dat het je huis niet ontsiert.

Geo
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Reactie


Beste Rob, Er zijn twee stappen. Eerst moet je terug naar de fabrieksinstellingen: Ga naar Menu: Instellingen > Extra > monteur. Voer de pincode in: 163005 en kies voor fabrieksinstellingen. Dit zal de hele history wissen. Maar het zal ook de koppeling met de meterzender wissen. Deel twee: Is de meter opnieuw koppelen. Volg hiervoor de handleiding. Groet Bart

Bart 4-10-2019 16:44:01
Reactie


Hoe kan ik de opgeslagen gegevens wissen, ik had een verkeerd tarief ingegeven maar die berekening kWh x tarief blijft erin staan... ik wil dus de hele history wissen.... via instellingen wissen wordt NIET de history gewist...

Rob Overkamp 28-9-2019 17:39:15
Reactie


Helaas is er voor de NL markt geen app beschikbaar om de Geo uit te lezen. De komt misschien volgend jaar, maar daar is nog geen duidelijkheid over. Groet Bart

Eco-Logisch 10-9-2019 16:47:13
Goed


via welke app (OS X) kan ik op afstand de GEO Trio II P1 meter aflezen?

Rens 10-9-2019 15:52:38
Reactie


Ik hoop dat iemand anders je kan helpen , degene die hier alles van weet is twee weken met vakantie en is 9 sept weer aanwezig

rob bos 26-8-2019 16:17:30
Goed


Wij snappen 1 gegeven niet bij het installeren. Bij zonnepanelen moeten we KW invoeren van systeemcapaciteit kwp. We snappen niet wat er bedoeld wordt. Wie kan ons helpen?

Echie 26-8-2019 15:27:17
Heel Goed


Via de actie van !Woon kreeg ik zo'n interessante display. Die staat sinds aug. '18 goed in het zicht en dat geeft mij goede informatie. Vooral voor het e-verbruik. Het gas weet ik wel en dat is stabiel. Het kruipverbruik kost altijd wel zo'n 70 Watt. Leuke schaalverdeling zodat je in cijfers of met de kleurschijf makkelijk zit hoeveel je gebruikt. Ondanks al onze ledlampen en energiebewust gedrag blijft ons jaarverbruik wel op 2200kWh hangen. Maar naast deze geo display vul ik ook een energiemanager in en dat geeft over de jaren goed inzicht.

M Turel 2-5-2019 12:21:11
Reactie


Beste, de wifi module wordt niet meer gebruikt in de Geo. Er zijn geen updates meer gepland in de toekomst, omdat de Geo eigenlijk al helemaal uit ontwikkeld is. Het uitlezen van data is niet mogelijk, ook niet via de wifi. Wel geeft de Geo historische data weer op het display.

Eco-logisch 19-3-2019 08:21:58
Reactie


Beste, De Wifi module zit erin en kan je activeren, maar heeft eigenlijk geen functie meer. Er zullen geen updates meer in de toekomst komen, omdat het apparaat helemaal goed functioneet en er dus ook geen updates meer nodig zijn! Goed nieuws dus. Groet Bart

Eco-logisch 13-3-2019 15:12:43
Algemene vraag


Is de WiFi-module in de Geo Trio II geinstalleerd en is ie ook permanent te gebruiken voor updates in plaats van tijdelijk gebruik

J.Samola 13-3-2019 12:27:44
Reactie


Beste, De GEO is alleen geschikt voor de slimme meters en helaas niet voor deze ESMRS 5 kwh meter. Groet Bart

Eco-logisch 15-2-2019 12:39:00
Algemene vraag


Is de geo ook geschikt voor een ESMRS 5 kwh meter? betreft sagemcom XS210 van 2018

j van der heide 11-2-2019 09:14:25
Reactie


Beste Marcel, De wifi module is niet apart te bestellen. De Firmware hoeft dan ook niet geupdate te worden. Het is een werkend systeem aangepast op de Nederlandse Slimme meters.

eco-logisch 19-12-2018 15:17:27
Algemene vraag


Wat kost de optionele WIFI-module voor de Trio II van GEO, of wordt deze standaard meegeleverd? Hoe anders kun je namelijk de firmaware bijwerken, of gebeurd dit niet meer? Ik kan namelijk nergens de prijs vinden van de WIFI-module

Marcel 18-12-2018 11:34:12
Reactie


De leverancier geeft een bereik van minimaal 10 meter aan, in de praktijk werkt het vaak over grotere afstanden, ook door muren heen. Er kunnen zich natuurlijk uitzonderlijke situaties voordoen van stevige betonconstructies waar het signaal niet doorheen komt.

Rob Bos 17-12-2018 17:09:18
Algemene vraag


Deze vraag had ik al eens gesteld via het webformulier maar daarop geen reactie gekregen, vandaar deze nieuwe poging... Bij mij zit de meterkast aan de buitenkant van het huis (naast de voordeur). Werkt de Trio II ook dan, wanneer het signaal dus door enkele muren door moet.

Wim Hoefs 14-12-2018 11:08:06

Geo Trio II energiedisplay

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Alle informatie over zonnepanelen, vind u hier!  De zon stuurt een oneindige hoeveelheid energie naar de aarde. Zonnepanelen zetten een beetje van die energie om in stroom. 

Al in 1839 ontdekte de Franse natuurkundige Becquerel dat het mogelijk is om elektriciteit op te wekken uit zonlicht. Dit heet het photovoltaïsch effect. In de meeste systemen wordt hiervoor silicium (een halfgeleider) gebruikt. Energie van de zon kan elektronen losmaken in het silicium. Hierdoor ontstaat spanning in een zonnecel. Door meerdere zonnecellen achter elkaar te schakelen in een zonnepaneel kan er stroom gaan lopen. Voor het opwekken van stroom hebben zonnepanelen niet per se direct zonlicht nodig. Ook op een bewolkte dag levert een zonnecel elektriciteit.

Watt? 
Net als bij alle elektrische apparaten staat ook het vermogen van zonnepanelen uitgedrukt in watt. De productie van elektriciteit is niet gelijkmatig doordat de hoeveelheid zonlicht steeds verandert. Daarom staat bij zonnepanelen het maximale vermogen aangegeven: watt-piek (wp). Dit vermogen wordt vastgesteld in een testomgeving bij een standaardtemperatuur en -belichting.

Zwart, blauw, dunne film
De meeste zonnepanelen op de Nederlandse markt zijn van monokristallijn silicium (zwarte panelen) of polykristallijn silicium (blauwe panelen). De verdeling is ongeveer half om half. De opbrengst van blauwe en zwarte panelen is in de praktijk ongeveer gelijk. Veel mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze die mooier vinden. Blauwe panelen zijn meestal iets goedkoper. Er bestaan ook panelen in andere kleuren (brons groen of paars). De opbrengst van deze gekleurde panelen is een tiende tot een kwart lager dan van gangbare panelen.

Hogere temperatuur: lagere opbrengst
Bij hogere temperaturen wordt de opbrengst van zonnepanelen lager. Voor iedere 10 graden temperatuurstijging daalt de stroomopbrengst met ongeveer 5 procent. Het is daarom van belang dat er lucht achter de panelen langs kan stromen, zodat de temperatuur niet te hoog oploopt. Ook de omvormer moet niet te warm worden. Hoe meer licht op de panelen valt, hoe warmer de omvormer. Wanneer de omvormer te warm wordt, daalt zijn efficiëntie. Bij het kiezen van de plek van de omvormer moet dus ook worden gelet op voldoende vrije luchtstroom rond de omvormer.

Vermogen neemt geleidelijk iets af
In de loop van de tijd neemt de opbrengst van zonnepanelen licht af. Ieder jaar wordt ongeveer een half procent minder stroom opgewekt. Na 25 jaar is het rendement van de zonnepanelen dus zo'n 12,5 procent lager dan in het eerste jaar. Hiermee is rekening gehouden in de berekeningen van de kosten en baten van zonnepanelen.

Opbrengst van zonnepanelen verschilt per maand
Door het jaar heen verschilt de opbrengst van zonnepanelen flink. Dit heeft te maken met het verschil in stralingsintensiteit per maand. Zonnestraling in de zomer is sterker dan in de winter en heeft daardoor een hogere stralingsintensiteit. Zonuren in de zomer dragen daarom meer bij aan de opbrengst van zonnepanelen dan de zonuren in de winter.