4 tips voor het duurzaam beveiligen van je woning

4 tips voor het duurzaam beveiligen van je woning
Duurzaamheid speelt een steeds prominentere rol binnen onze samenleving. Niet alleen zijn huishoudens driftig op zoek naar mogelijkheden om minder energie te verbruiken, ook proberen mensen op andere vlakken duurzamere oplossing te zoeken. Wist je dat het zelf op het gebied van je woningbeveiliging mogelijk is om voor een duurzame oplossing te kiezen? In dit artikel bespreken we een aantal van deze duurzame oplossing, die weinig onderhoud nodig hebben en dus een lange tijd mee zullen gaan. 
 
Tip 1: kies voor kwalitatief goede sloten
Zorg er allereerst voor dat je de juiste sloten op je ramen en deuren laat installeren. Met kwalitatief goede sloten, die voorzien zijn van een hoge SKG-beoordeling, hoeven de sloten veel minder vaak te worden onderhouden. Zo hoeft een slotenmaker niet meer eens per zoveel maanden bij je langskomen voor de vaste onderhoudsbeurten aan de sloten. 
 
Tip 2: installeer dummycamera’s 
Wist je dat je niet direct een uitgebreid alarmsysteem in huis hoeft te installeren, om inbrekers buiten de deur te houden? Je kunt ook zogenaamde dummycamera’s aan je gevel bevestigen om inbrekers op voorhand af te schrikken. Deze dummycamera’s werken niet echt, maar dit is van de buitenkant nauwelijks te zien. Doordat dit beveiligingsmiddel geen stroom verbruikt is het een duurzame oplossing voor het beveiligen van je woning. 
 
Tip 3: kies voor beveiligingscomponenten op batterijen
Apparaten die op het stroomnet zijn aangesloten verbruiken altijd stroom, zelfs als ze niet ingeschakeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan de stand-bylampjes op uw televisie en computer. Een duurzame oplossing voor een inbraakpreventiesysteem in huis is dan ook een systeem met batterijen. Er zijn verschillende bewegingssensoren en camera’s die met een batterij werken. Zo verbruik je minder energie! Het beste is het om voor oplaadbare batterijen te kiezen, die u eens in de zoveel tijd opnieuw op kunt laden. 
 
Tip 4: vraag om advies van een slotenmaker
Het is raadzaam om niet zelf aan de slag te gaan met het beveiligen van je woning. Vraag liever om advies van een slotenmaker in de buurt. Slotenmakers kunnen je meer vertellen over verschillende soorten sloten en over de duurzame vormen van een woningbeveiliging. 
 
Bron: Slotenservice Hasselt 
 
  4 tips voor het duurzaam beveiligen van je woning

4 tips voor het duurzaam beveiligen van je woning