Boek Dieet voor een Betere Planeet

Merk: Boekhuis

24,99 22,50 per stuk incl. btw
Aanbieding: 10% Korting
Aantal
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 1,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

Bekijk hier meer producten van het merk Boekhuis
Boekhuis logo
Artikelnummer: 9789048856411

Bekijk alles van Boekhuis >
Bekijk meer: Lezen >

In dieet voor een betere planeet leert activist, voedselblogger en landbouwdeskundige Hanneke van Veghel je aan de hand van praktische tips, slimme oplossingen en concrete do's en dont's je keuzes te maken die wel degelijk het verschil maken - of je nu in de Albert Heijn, de biologische supermarkt of op het erf bij een biodynamische boer staat. Hanneke heeft overal eerlijke en gezonde alternatieven voor. Het is daarmee een duidelijke handleiding die je helpt bij het maken van de juiste keuze in voedsel.

De afgelopen eeuw vestigde zich een complete voedselindustrie tussen boer en bord. Dit wereldvoedselsysteem draagt bij aan klimaatverandering, ontbossing, waterschaarste, bodemuitputting, oneerlijke handel en voedselonzekerheid - om over de toenemende morele bezwaren en welvaartsziekten nog maar te zwijgen. Bovendien komen er wereldwijd dagelijks 200.000 monden om te voeden bij. De vraag hoe wel in 2050 tien miljard mensen duurzaam én gezond gaan voeden, is de grootste uitdaging van onze tijd.
 
Daarbij stellen wij als consument een belangrijke rol. Drie keer per dag staan we voor de keuze de wereld te verbeteren met als enige wapen: mes en vork. In dieet voor een betere planeet lees je voor welke uitdagingen we wereldwijd én dichtbij huis staan en wat je zelf kunt doen om jouw impact op het klimaat en onze planeet drastisch te verminderen - of je nu in de Albert Heijn, de biologische supermarkt of op het erf bij de boer staat.

Product informatie

Verschijningsdatum: oktober 2020
Afmetingen: 21,6 x 13,6 x 3,8 cm
384 pagina's


Boekhuis

Bij Eco-Logisch hebben we de beste boeken voor een milieubewuster leven op een rijtje gezet, speciaal voor jou. Duik even weg in een goed boek en leer meer over de prachtige natuur, groene energie, heerlijke gerechten en mooiste wandelingen. Laat je inspireren en motiveren om ook milieubewuster te leven.

Boekhuis
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Voornaam*: Achternaam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Heel Goed


In een tijd waar tegenstrijdigheden en sterk gepolariseerde standpunten alle aandacht opeisen is het een verademing om een goed geschreven, duidelijk en vooral volledig boek te lezen over de oorzaken en gevolgen van onze keuzes op het gebied van voeding. De auteur neemt je als lezer als het ware mee door het oerwoud van afwegingen waarmee men dagelijks geconfronteerd word in een zoektocht naar meer verantwoorde voedingskeuzes. De meeste mensen weten namelijk allemaal dát we iets willen doen maar vaak ontbreekt een duidelijke hoe. Wat Hanneke van Veghel vervolgens uitstekend doet is in duidelijke taal en met wetenschappelijk onderbouwde argumenten uiteenzetten welke keuzes tot welke effecten leiden. Er worden geen vingers gewezen of partijen beschuldigd; vleeseters zijn niet 'slecht' en plasticgebruikers niet roekeloos. Er hangt alleen aan ieder product een prijskaartje, en dit is niet het prijskaartje dat wij in de meeste winkels gepresenteerd krijgen. Hanneke van Veghel heeft naar het schijnt de afgelopen 15 jaar van haar leven zowat gewijd aan het uitpluizen van cijfers en statistieken zodat de lezer dit niet hoeft te doen. Haar boek is kraakheldere routekaart naar een betere en meer verantwoorde wereld waarbij wij als lezer opties aangeboden krijgen om een verschil te maken, wanneer en hoe je dat zelf wilt. Er zijn opties die wat meer geld kosten, er zijn opties die wat meer tijd kosten en er zijn opties die ons wat vrijheid in keuze kosten. Maar er zijn vooral heel, heel erg veel opties die ons helemaal niks kosten of zelfs geld tijd of keuze opleveren. Kortom een waardevol stuk schrijven, zeker in deze tijd. Voor mij een absolute must-have in een jaar waar alles toch al aan het veranderen is. Op sommige dingen hebben we immers geen invloed, maar met behulp van dit boek op heel veel wel.

Yuri

Boek Dieet voor een Betere Planeet

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit