img img

Bijenwasdoeken Set SML

Merk: Beeskin

€ 19,60 per set incl. btw

Totaal per set:
3
Aantal

- Momenteel uitverkocht -

Ontvang een email wanneer het product weer leverbaar is
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 1,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Duitsland
Land van herkomst: Duitsland

keurmerken_palmoil.jpg keurmerken_gots.jpg

 • Educatief
 • Herwinbare grondstoffen
 • Beste alternatief
 • Dierproefvrij
 • Milieuvriendelijke of gerecyclede verpakking
 • 100% Biologisch afbreekbaar

Bekijk hier meer producten van het merk BeeskinBeeskin logo
Artikelnummer : 762743334513

Bijenwasdoeken zijn het alternatief voor huishoudfolie. Deze set bestaat uit drie verschillende maten:
 • S (17 × 17) voor flessen, ½ citroen, een kleine kruik of om rozijnen/noten in te verpakken
 • M (25 × 25) voor ½ avocado, een stuk kaas of kommen en schaaltjes
 • M (35 × 35) voor salade, watermeloen of vers brood. 
Voedsel blijft langer vers en je vermijdt het gebruik van plastic en aluminiumfolie. Bijenwasdoeken van Beeskin worden met de hand gemaakt van Europese grondstoffen, in Berlijn.

Hoe te gebruiken?
Vouw de bijenwasdoek om het stuk fruit, het stuk kaas, de groenten, kruiden, lunch, open verpakking, kom of schotel. Gebruik eventueel je lichaamswarmte om de bijenwasdoek te vormen en dicht te plakken. In de koelkast wordt de bijenwasdoek hard en bij kamertemperatuur wordt de doek weer zacht en kneedbaar.
 
Niet geschikt voor gebruik met rauwe vis & vlees en ananas.

Natuurlijke ingrediënten:
Wij hechten veel belang aan de kwaliteit van onze bijenwas en de gebruikte ingrediënten. Uw bijenwas doek van Beeskin bestaat uit:
 • Katoen (biologisch gecertificeerd volgens de hoogste standaard) - als basis,
 • Bijenwas (gecontroleerd op residuen van verontreinigende stoffen en pesticiden),
 • Boomhars - zodat het nog beter kleeft,
 • Jojoba-olie (organisch) - om uw doek soepel te houden
 
 

Product info

Waarom hebben we een alternatief nodig voor de huishoudfolie? Veel dieren ondervinden de dodelijke gevolgen van microplastische vergiftiging aan den lijve. En niet alleen vissen, schildpadden en zeevogels. Micro-plastics komen namelijk in het hele ecosysteem terecht, met alle gevolgen van dien.

De plastic soep kan maar op een manier tegen worden gegaan: door het gebruik van plastic te minimaliseren. Maar het is niet altijd comfortabel om een andere weg in te slaan. In het hectische dagelijkse leven is er weinig tijd om na te denken over een alternatief voor plastic folie. Maar elke kleine verandering telt, zo ook dit natuurlijke alternatief voor huishoudfolie.

Uit oude gegevens van onze grootouders blijkt zelfs dat bijenwasdoeken geen nieuwe uitvinding zijn: ze waren alleen vergeten. Dus laten we terugvallen op beproefde materialen - voor de natuur, onze aarde, onze kinderen en kleinkinderen!

Onze bijenwasdoeken bestaat uitsluitend uit katoen (gecertificeerd volgens de hoogste standaard), bijenwas (getest op residuen van schadelijke stoffen en pesticiden), organische jojoba-olie en natuurlijke boomhars. Onze bijenwasdoeken kunnen tot 1 jaar worden gebruikt, gewassen en hergebruikt. Daarna kunnen ze eenvoudig worden gecomposteerd of als natuurlijke ontsteker voor de haard worden gebruikt.

Milieu informatie

Bij een duurzaam product moet natuurlijk ook de CO2-balans goed zijn. Daarom worden onze bijendoeken uitsluitend in Berlijn geproduceerd, verpakt in Berlijn en vanuit Berlijn verzonden. We gebruiken alleen Europese grondstoffen en vermijden bewust goedkopere alternatieven.
 

Extra info

Het gezicht achter de Beeskin
Ik zag voor het eerst bijenwas in de VS en was meteen enthousiast. Na enig onderzoek kwam ik erachter dat het geen nieuwe uitvinding is, maar een beproefde methode om bijen fris te houden die al generaties lang wordt gebruikt. Bij een duurzaam product moet natuurlijk ook de CO2-balans goed zijn. Daarom worden onze bijendoeken uitsluitend in Berlijn geproduceerd, verpakt in Berlijn en vanuit Berlijn verzonden. We gebruiken alleen Europese grondstoffen en vermijden bewust goedkopere alternatieven.

Helaas heeft de dag maar 24 uur.
Helaas is het doe-het-zelf werk niet eens snel gedaan in het weekend en niet iedereen (r) heeft tijd en zin om wasmengsels uit te proberen, de beste kwaliteit grondstoffen te vinden en zelf bijenwasdoeken te maken. Omdat ik zelf moeder ben van 2 kinderen (jongen en meisje), een "harig kind" (herdershond), een groot kind met rijbewijs (echtgenoot) en werkend, weet ik dat de dag maar 24 uur duurt.

100 meter kunststoffolie
Ik vind de ontwikkeling van vandaag gedeeltelijk beangstigend. Alleen al de zomer van 2018, met extreme hitte, overstromingen en grote branden in Duitsland, is een teken dat we iets moeten veranderen. We zullen de klimaatverandering zeker niet stoppen door bijenwas te gebruiken in plaats van bijenwas in plaats van huishoudfolie. Toch is het een kleine stap in de goede richting. Ik denk dat met elk doek dat verkocht wordt een beetje plastic bewaard blijft. En als je dat extrapoleert, kan het gemiddeld 100 meter plastic folie per huishouden worden bespaard. Een opmerkelijk aantal. 
 
Persoonlijk vind ik het geweldig als ik de bijenwas in mijn hand houd, het eten van mijn kinderen inpak voor school of de restjes in de koelkast zet. Ik hou van de geur, het gebruik en de manier waarop het wordt gebruikt en hoe gemakkelijk het is om het leven gemakkelijker te maken met wat de natuur ons geeft en tegelijkertijd de natuur te behouden. 
 
Het heeft me echter een paar jaar gekost om de tijd, de moed en de wil te vinden om bijenwasweefsels zo te ontwikkelen dat ze verkocht en hopelijk gebruikt kunnen worden. Ik heb een BFA (Bachelor in Fine Arts) en heb zeker veel plezier gehad met het knutselen en uitproberen, ontwikkelen van het product en het ontwerp en bouwen van de winkel tot aan de marketing.
 
Veel plezier met Beeskin

Films

what you can do with beeskin from beeskin on Vimeo.


Beeskin

Bij een duurzaam product moet natuurlijk ook de CO2-balans goed zijn. Daarom worden onze bijendoeken uitsluitend in Berlijn geproduceerd, verpakt in Berlijn en vanuit Berlijn verzonden. We gebruiken alleen Europese grondstoffen en vermijden bewust goedkopere alternatieven

Beeskin
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Bijenwasdoeken Set SML

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: