img img img

Bloempot blauw

Merk: Origami

€ 7,50 €16,50 per stuk incl. btw Aanbieding: 55% korting
Aantal
Maak een keuze
Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

keurmerken_eko.jpg

 • Educatief
 • Water besparend
 • Herwinbare grondstoffen
 • Duurzame kwaliteit
 • Milieuvriendelijke of gerecyclede verpakking
 • 100% Biologisch afbreekbaar
 • Plantaardig

Bekijk hier meer producten van het merk Origami Origami logo
Artikelnummer : 7432255055000

De origami bloempot (zelf in elkaar te vouwen) met een zakje rucola en potgrond is gemaakt van waterdicht "steenpapier". Daardoor is de pot goed te gebruiken als kruidenpot op in de vensterbank van bijvoorbeeld de keuken. Iedereen kan gemakkelijk zijn eigen kruiden kweken. Je hebt er qua werk bijna geen omkijken naar omdat de pot zelfwaterend is, maar het stelt je wel in staat het groeiproces van je eigen kruiden te volgen. 

De meegeleverde Rucola zaden zijn van onze biologische zadenleverancier "de Bolster". De meegeleverde aarde is van onze EKO leverancier BioKultura. Dit product voldoet aan alle eisen van de duurzaamheid. Kruiden zoals basilicum, bieslook, citroenmelisse, dille, koriander, oregano, peterselie, rozemarijn, salie of tijm kunnen ook heel goed. Verse, thuis gekweekte kruiden smaken natuurlijk erg goed. Ze bevatten de meeste voedingsstoffen en voorkomen voedselverspilling omdat je in de supermarkt geen grote verpakkingen hoeft te kopen.
 • De origami bloempot is gemaakt van een nieuwe generatie duurzaam, waterdicht papier, genaamd steenpapier ).
 • Het papier bestaat uit natuurlijke mineralen en bevat geen schadelijke stoffen zoals wel het geval is met een plastic bloempot gemaakt van aardolie.
 • De bloempot kan per brievenbuspost verzonden worden wat dan weer CO2 uitstoot bespaart.

Thuis vouw je de bloempot zelf gemakkelijk en snel in elkaar. De zelf watergevende plantenpot zorgt ervoor dat jouw plant er altijd fris en prachtig uit blijft zien. De bloempot is voorzien van een waterreservoir aan de onderkant. Via het strookje vilt wordt het water opgezogen en naar de potgrond getransporteerd. Afhankelijk van de waterbehoefte van de plant vul je het waterreservoir één keer in de week of zelfs maar één keer in de maand. De zelf watergevende bloempot zorgt voor optimale groeicondities van de plant. De plant krijgt alleen de hoeveelheid water die hij nodig heeft. Het enige wat jij hoeft te doen is af en toe het waterreservoir controleren en eventueel bijvullen.
 • Voldoende licht is zeker een eis voor een plant die binnen staat.
 • Houd de zaden vochtig met een plantenspuit en laat ze niet uitdrogen.
 • Pas als de wortels voldoende ontwikkeld zijn, zal de plant bij het water kunnen in de onderste laag van de potgrond.
 • Draai de pot regelmatig rond, zodat de plant niet één kant op groeit

Product informatie

Origami-Bloempot-Vouwinstructies.pdf

Zorg ervoor dat het vilt doordrenkt is met water. Plaats het vilt tot aan de bodem van de pot. Laat de andere kant van het strookje vilt uitsteken aan de bovenkant van de pot. Het is belangrijk dat het strookje vilt straks aan één kant in het water hangt en aan de andere kant in de potgrond steekt.


Vul de bovenkant van het bakje met de biologische potgrond. Zorg dat het vilt goed in contact staat met de potgrond.

 

Prik met je vinger of met een stokje gaten in de aarde. Vul ieder kuiltje met één zaadje en dek de gaten daarna losjes af met nog wat potgrond.


Aan de zijkant van de origami bloempot zit een rond gat. Met een kleine gieter kan je de origami bloempot vullen met water. Let op dat je niet teveel water in de bloempot schenkt, want dan zal de pot overstromen. Vul de origami bloempot tot één centimeter onder het ronde gat.

 

In het begin hebben de zaden en kiemplantjes nog water van bovenaf nodig via een plantenspuit. Als de kiemplantjes eenmaal iets groter zijn zullen ze het water uit het onderste deel van de potgrond halen en is het niet langer nodig om de plantjes van bovenaf water te geven. Pas dan werkt het zelf-watergevende systeem van de bloempot.

 

Voldoende licht is zeker een eis voor een plant die binnen staat. Plaats je plant daarom in de vensterbank bij een raam dat iedere dag zonlicht ontvangt. De toevoeging van de juiste hoeveelheid water is net zo belangrijk. Gelukkig zorgt de origami bloempot er zelf voor dat de plant geleidelijk water krijgt en dat de grond niet te vochtig wordt. De biologische potgrond heeft een luchtige structuur die ervoor zorgt dat de wortels zich snel ontwikkelen en geleidelijk toegang krijgen tot de voedingsstoffen.

 

Draai de pot regelmatig rond, zodat de plant niet één kant op groeit, maar van alle kanten zonlicht ontvangt en daardoor een sterkere stengel ontwikkelt.

 

Voor meer informatie over het zaaien, kweken en oogsten van een plant bekijk de pagina over het specifieke kruid op onze website.

Milieu informatie

Steenpapier is: 
 • olie- en waterdicht
 • geschikt voor de verpakking van levensmiddelen
 • antistatisch
 • slecht brandbaar
 • niet korrelig en glad waardoor een extra coating overbodig wordt
 • scheurvast
 • breekt uiteindelijk af onder zonlicht (fotodegradeerbaar)
 • pH-neutraal
 • geen gebruik van bleekmiddelen

Extra info

Wat zijn de voordelen van het kweken van je eigen kruiden?
 
Ten eerste is het kweken van je eigen kruiden erg leuk! Het is een goede manier om je te verbinden met het wonderbaarlijke groeiproces van je eigen voedsel. Verse, thuis gekweekte kruiden smaken erg goed, bevatten de meeste voedingsstoffen en voorkomen voedselverspilling door het niet langer kopen van te groot in plastic voorverpakte producten van de supermarkt.
 
Wat voor soorten planten kan ik laten groeien in de origami bloempot?
 
De origami bloempot is het meest geschikt voor het kweken van kruiden en zal ervoor zorgen dat je het hele jaar door verse kruiden hebt. Bij de origami bloempot krijg je gratis één van de volgende biologische zaden geleverd: basilicum, bieslook, citroenmelisse, dille, koriander, oregano, peterselie, rozemarijn, salie of tijm.
 
Waar is de origami bloempot van gemaakt?
 
De origami bloempot is gemaakt van een nieuwe generatie waterdicht papier. Het is een boom-vrij papier dat bijna geheel bestaat uit mineralen. Het wordt geproduceerd zonder water of bleekmiddelen in tegenstelling tot traditioneel papier. De meeste bloempotten worden helaas van plastic gemaakt en hier is aardolie voor nodig.
 Daarnaast is plastic een materiaal dat niet makkelijk vergaat zonder schadelijke stoffen en gassen achter te laten in ons milieu. De origami bloempot bestaat uit mineralen die zorgen voor een robuust en waterdicht materiaal dat extreem sterk is en ongelofelijk licht. Het papier kan gemakkelijk verschillende vormen aannemen en dat heeft als voordeel dat de bloempot plat en zo economisch mogelijk verzonden kan worden.
 
 
 Zijn er nog tips voor het succesvol kweken van kruiden binnenshuis?
 
Voldoende licht is zeker een eis voor een plant die binnen staat. Plaats je plant daarom in de vensterbank bij een raam dat iedere dag zonlicht ontvangt. De toevoeging van de juiste hoeveelheid water is net zo belangrijk. Gelukkig zorgt de origami bloempot zelf ervoor dat de plant geleidelijk water krijgt en dat de grond niet te vochtig wordt. De biologische potgrond heeft een luchtige structuur die ervoor zorgt dat de wortels zich snel ontwikkelen en geleidelijk toegang krijgen tot de voedingsstoffen.
 
Houd de zaden vochtig met een plantenspuit en laat ze niet uitdrogen. Ook als de kiemplantjes tevoorschijn komen is het nog steeds belangrijk de plantenspuit te gebruiken. Pas als de wortels voldoende ontwikkelt zijn zal de plant bij het water kunnen in de onderste laag van de potgrond. Vanaf dat moment hoef je alleen nog af en toe het waterreservoir bij te vullen.

Draai de pot regelmatig rond, zodat de plant niet één kant op groeit, maar van alle kanten zonlicht ontvangt en daardoor een sterkere stengel ontwikkelt.
 
Is het nodig om nog extra voedingsstoffen toe te voegen aan de aarde?
 
In principe bevat de biologische potgrond voldoende voedingsstoffen voor een heel jaar. Het is tussendoor niet nodig om extra voedingsstoffen toe te voegen. Geeft je plant geen nieuwe bladeren of zijn de bladeren licht van kleur dan is het aan te raden wat micronutriënten toe te voegen.
 
Is de origami bloempot recyclebaar?
 
Jazeker, het materiaal van de bloempot bestaat uit mineralen, waardoor het product gemakkelijk te recyclen is. De origami bloempot is niet van plastic en ook niet van pulp papier. Wanneer je de origami bloempot zou verbranden komen er geen schadelijke stoffen vrij. Het calciumcarbonaat wat tijdens de verbranding vrijkomt kan nuttig zijn in de categorie 2 plastic recycling stroom.
Calciumcarbonaat wordt namelijk gebruikt om plastic van te maken. Al de origami bloempot in de papier afvalstroom terecht komt dan is dat geen probleem. De origami bloempot kan dan verbrand worden om er energie uit op te wekken zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen. 

Films
Andere uitvoeringen

Bloempot rood
55% korting
Bloempot rood
Uitvoering: Rood
7,50 € 16,50

Bloempot wit
55% korting
Bloempot wit
Uitvoering: Wit
7,50 € 16,50

Origami

Origami is een waterdichte bloempot die je zelf in elkaar vouwt. Origineel en leuk om te doen! Zet je plantje in het zonnetje met deze Origami bloempot.

Origami
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam (optioneel): Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenst aantal: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Bloempot blauw

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:
https://www.eco-logisch.nl/Origami--Bloempot-blauw-7464