Tweede pinksterdag zijn wij gesloten. Leveringen hebben hierdoor een kleine vertraging.

Bespaar hier, daar en overal

Met de producten op deze pagina bespaar je energie, water en natuurlijk ook geld. Nu met 20% korting, dus je kunt nóg meer besparen!

Gebruik kortingscode BESPAAR20 bij het afrekenen in je winkelmandje en de korting wordt automatisch verrekend.

Bekijk onderaan de pagina nog allemaal extra bespaartips waarmee je vol goede moed de herfst- en wintermaanden in kunt.

Deze actie geldt de hele maand september 2022.
Kortingscode: BESPAAR20

Houd jezelf warm!

Benut de warmte

Zet je de verwarming aan? Benut dan die warmte door gebruik te maken van radiatorfolie (achter de verwarming) en/of radiatorventilatoren (onder de verwarming). De warmte wordt zo optimaal benut, waardoor de verwarming zelfs een graadje lager kan.

Ventilator of folie?
Radiatorventilatoren zijn een slimme uitvinding waarmee je de warmte van de radiator de kamer in blaast. Bekijk het filmpje hiernaast over de SpeedComfort radiatorventilatoren. We hebben ook Heatfan ventilatoren en de kabels die bij deze producten horen.

Op zoek naar een budgetvriendelijkere bespaaroptie? Kies dan radiatorfolie waarmee je de warmte van achter de radiator tegenhoudt met folie. Doe je dit niet, dan trekt de warmte in de muur achter de radiator. Zonde! Bevestig dit folie eenvoudig met de meegeleverde magneetjes of plakstrip en bespaar snel!

Tochtbanden en tochtstrips

Welke tochtband heb ik nodig?
Tochtbanden komen in vele verschillende vormen. Dit noemen we profielen. De ene tochtband heeft een I-profiel, de andere tochtband heeft een E-profiel. Wat maakt nou dat verschil? En welke moet je dan voor elke klus kiezen? Dat lees je in dit artikel.


Lees uitleg

Extra bespaartips

1. Gordijnen dicht

Ja, echt. Als je gordijnen ophangt en op tijd dicht doet 's avonds, scheelt dat enorm in je stookkosten. Zorg er wel voor dat de gordijnen niet voor de verwarming hangen, anders gaat de warmte verloren richting de ramen.
2. Verwarming uit

Dat klinkt overduidelijk. Maar we bedoelen vooral: zet hem op tijd uit en niet onnodig aan. Ben je de hele dag van huis? Laat hem dan gewoon uit. Zet hem ook maximaal een half uur voordat je naar bed gaat uit. Zodra de temperatuur dan echt gedaald is, lig jij al onder de warme wol.
3. Douche koud(er)

Een warme douche is zo verleidelijk in de koude maanden, maar juist koud douchen werkt veel beter! Je lichaam gaat dan zelf in de verwarmstand, waardoor je beter tegen kou kunt en dus de verwarming lager kunt zetten. Laat jezelf er rustig aan wennen en adem er doorheen.
4. Vriezer ontdooien

Huh? Dat klinkt niet zo energie-efficiënt! Toch is het dat wel wanneer er lagen ijs aan de zijkanten zijn ontstaan. Deze lagen maken het moeilijker voor je vriezer om goed te vriezen. Laat het dus af en toe ontdooien voor een efficiënte werking.

Bekijk ook


Regenwater hergebruiken met JustNimbus
Met het regenwatersysteem van JustNimbus verzamel je kostbaar water dat anders in het riool weg zou spoelen. Dit water is ideaal voor gebruik in huis. Lees hier meer!

Zelf isoleren met Isovlas Reno TG Elegant
Alles wat je moet weten over het zelf isoleren van je zolder met Isovlas, inclusief een handige bestellijst.