De plasticsoep in de zee blijft groeien. Ook de overheid wil hier iets aan doen en daardoor worden steeds meer vervuilende producten verboden. Plastic verpakkingen, wegwerp bekers en tasjes bij de supermarkt. Wil jij nou ook bijdragen aan een schonere wereld? Dan is het aanschaffen van handige, duurzame to go producten een goede zet. Wij vertellen je alles over de producten die je nodig hebt!


De Maatschappij Plasticvrij

In de strijd tegen zwerfafval neemt de overheid in 2023 nieuwe maatregelen. Statiegeld op blikjes, betalen voor plastic wegwerpbekers en -bakjes en producenten van plastic verpakkingen moeten voortaan meebetalen aan het opruimen.

Sinds 1 juli 2023 moet je betalen voor wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten. Of je moet een herbruikbaar alternatief meenemen. Consumenten betalen sinds 1 juli 2023 extra voor plastic wegwerpservies. Dit geldt bijvoorbeeld als je een koffie op het station haalt, een frietje meeneemt bij de snackbar, een maaltijdsalade in de supermarkt koopt of een voorverpakte sandwich bij het tankstation. Ook als je eten laat bezorgen betaal je extra voor alle wegwerpbekers en -bakjes met plastic erin. Om deze positieve verandering te steunen is het belangrijk dat je de juiste materialen in huis hebt. Daarom vertellen wij je alles over de belangrijkste to go producten!

Meeneem Servies

Plastic flesjes, koffiebekers en voedselverpakkingen zijn enorm vervuilend. Vaak wordt er niet bij stil gestaan hoe veel afval dit wel niet genereert. Wil je hier nou iets mee doen? Dan is het aanschaffen van herbruikbaar meeneem servies een goed begin. Een herbruikbare koffiebeker is erg handig als je vaak onderweg bent! Door deze mee te nemen naar de Kiosk of de Starbucks verminder je het afval wat je creëert aanzienlijk. Ook het aanschaffen van een lunchbox of lunchpot is een duurzame investering. Vaak gebruik je toch plastic zakjes of koop je eten onderweg dat verpakt zit in plastic. Door een lunchbox aan te schaffen creëer je dus niet alleen minder afval, maar bespaar je ook op jouw uitgaven. Ook het aanschaffen van to go bestek is een aanrader, hierdoor hoef je geen plastic wegwerp bestek te gebruiken. Met onze handige vouwlepels ben je altijd voorbereid en kan je deze na gebruik zonder zorgen weer opbergen.

Duurzaam bewaren

Plastic zakjes zijn enorm vervuilend. Gelukkig zijn er een aantal duurzame alternatieven waarmee je op de lange termijn ook nog eens geld kan besparen. Een mooi universeel product is een bijenwasdoek. Deze kan gebruikt worden om restjes mee vers te houden maar ook om je lunch in vers te houden. De doeken kunnen herbruikt worden en zijn enorm milieuvriendelijk. Daarnaast bestaan er de siliconen bewaarzakjes. Deze zijn ook herbruikbaar en dus een duurzaam alternatief voor plastic zakjes. Erg handig om voedsel thuis op te slaan maar ook om voedsel mee te nemen. Ze kunnen makkelijk schoon gemaakt worden en zijn ontzettend duurzaam. Én geen lekkende restjes meer in je tas. Wil je fruit en groenten verspilling nou tegengaan, dan is het handig om te investeren in food huggers. Deze handige producten passen perfect op het groente of fruit wat je over hebt zodat het langer goed blijft. Deze duurzame producten zijn een alternatief voor vershoudfolie en gaan effectief voedselverspilling tegen. Dus twee vliegen in een milieubewuste klap!

Hoe en wanneer gebruik je to go producten?

Misschien vraag je je af waar je al deze dingen voor zou moeten gebruiken. Maar dat is het mooie van onze to go producten; je kan ze voor heel veel dingen gebruiken. De siliconen bewaarzakjes zijn niet alleen handig om voedsel in op te slaan, maar ook handig om waardevolle spullen in te bewaren tijdens het zwemmen, surfen of een dagje op het strand. En de herbruikbare koffiebekers hoeven natuurlijk niet alleen voor koffie gebruikt te worden. De bekers zijn enorm handig voor onderweg, denk bijvoorbeeld aan een autovakantie. Er wordt vaak meerdere malen een warm drankje gehaald bij een tankstation en dan betaal je elke keer extra voor een plastic beker. En over vakantie gesproken, alle meeneemproducten zijn enorm handig voor een vakantie op de camping. Maar ook op werk of op school is het meeneemservies een mooie duurzame oplossing. Sta maar eens stil hoe veel plastic zakjes je per jaar gebruikt als je elke dag lunch meeneemt in een plastic zakje. Het aanschaffen van meeneem servies en duurzame bewaarproducten is dus niet alleen goed voor de portomonee maar het is ook handig én vooral heel goed voor het milieu!

Voordelen van duurzame materialenBamboe

Bamboe is een duurzaam materiaal dat snel groeit en weinig water en pesticiden nodig heeft. Het is sterk, lichtgewicht en biologisch afbreekbaar, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor hout.


Siliconen

Siliconen zijn flexibel, hittebestendig en duurzaam. Ze zijn een veilig alternatief voor plastic omdat ze geen microplastics afscheiden en veel minder snel kapot gaan dan de plastic alternatieven.


Roestvrij Staal

Roestvrij staal is een corrosiebestendig metaal dat niet reageert met voedsel, waardoor het een veilige en hygiënische keuze is voor keukenproducten. Bovendien kan het eindeloos worden gerecycled zonder kwaliteitsverlies.


Gerecycled Plastic

Gerecycled plastic helpt de hoeveelheid plasticafval in het milieu te verminderen. Door plastic een nieuw leven te geven, besparen we natuurlijke hulpbronnen en verminderen we de CO2-uitstoot. 
Bekijk ook

Zero-Waste

Wat is een zero-waste leefstijl en is het wat voor jou?
Vaak denken mensen dat ze nieuwe producten moeten kopen om zero waste te leven, of juist alle luxe kwijtraken. Deze standpunten zijn allebei niet helemaal waar, maar wat moet je dan wel doen? Lees hier alles over Zero Waste.

Micro-plastics

Microplastics en wat je daarover moet weten
Het gaat er steeds vaker over: microplastics. Maar wat is het en wat zijn de gevolgen? Dat lees je hier, inclusief tips.