Speedcomfort radiator ventilator, welke past bij jou?
Het plaatsen van een ventilator op je radiator kan tal van voordelen bieden. Het verbetert de warmtecirculatie en zorgt voor een gelijkmatigere verdeling van warme lucht in de kamer. Bovendien kan het de opwarmtijd verkorten en energie besparen. In deze blog zullen we dieper ingaan op de voordelen van Speedcomfort radiatorventilatoren en beantwoorden we de meestgestelde vragen. 

SpeedComfort Radiatorventilator

Je radiator verwarmt de koude lucht in de kamer, maar deze warme lucht gaat niet de hele ruimte in. De radiatorventilator lost dit probleem op! Deze zorgt er namelijk voor dat de warme lucht de ruimte in wordt geblazen. Daardoor wordt de warme lucht veel gelijkmatiger in de kamer verdeeld waardoor deze twee keer zo snel warm wordt. Hierdoor kan de verwarmingsinstallatie een paar graden lager worden gezet, en dát is waar de werkelijke gasbesparing zit.

Door intelligente elektronica springt de ventilator alleen aan als de radiator 35 graden of warmer is en gaat hij weer uit beneden de 25 graden. De ventilator staat dus nooit aan als de kamer niet verwarmd wordt. Met de radiatorventilator ga je veel efficiënter met energie om, waardoor je veel energie en geld bespaart. Daarmee help je zowel het milieu als je eigen portemonnee!


Radiatorventilator - Mono - set € 65,94
Bekijk product

Mono, duo of trio radiatorventilator?

De radiatorventilator plaats je tussen de voor- en achterkantplaat aan de onderkant van de radiator.

Afhankelijk van de lengte van je radiator kies je voor de mono, duo of trio variant.

Bekijk hieronder de specificaties van elke set.

Geen losse pootjes nodig
Sinds de vernieuwing van SpeedComfort heb je geen losse pootjes meer nodig. Elke radiatorventilator heeft geïntergreerde pootjes die op verschillende manieren uit te schuiven zijn. Daardoor kan je elke radiator én convector van een ventilator voorzien!

 Mono

Radiatoren en convectors tussen de 50 en 90 cm

 • 1x SpeedComfort 
 • 34 x 7 x 2,5 cm (lxbxh)
 • 1x Adapter 12V, snoerlengte 1.80m
 • 1x Externe thermostaatschakelaar met magneetbevestiging, kabellengte 60 cm
Duo

Radiatoren en convectors van 70 tot 120 cm

 • 2x SpeedComfort, 34 x 7 x 2,5 cm (lxbxh) per stuk
 • 1x Adapter 12V, snoerlengte 1.80m
 • 1x Externe thermostaatschakelaar met magneetbevestiging, kabellengte 0,60m
 • 1x Koppelkabel 30 cm
Trio

Radiatoren en convectors vanaf 120 cm

 • 3x SpeedComfort, 34 x 7 x 2,5 cm (lxbxh) per stuk
 • 1x Adapter 12V, snoerlengte 1.80m
 • 1x Externe thermostaatschakelaar met magneetbevestiging, kabellengte 0,60m
 • 2x Koppelkabel 30 cmZo draai je de pootjes voor verschillende radiatoren

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Veelgestelde vragen

Het geluidsniveau van een SpeedComfort is minder dan het geluid van ritselende bladeren. Het vermogen is daarbij zo gering, dat er geen contactgeluid ontstaat. Wel is het zo dat elke radiator wat geluid maakt. In heel enkele gevallen kan dit als hinderlijk worden ervaren.

De SpeedComfort is extreem zuinig. Wanneer je uitgaat van 1000 draaiuren in een jaar, verbruiken de ventilatoren per jaar minder dan €0,16. De adapter is verliesvrij, hetgeen betekent dat deze geen stroom verbruikt wanneer de SpeedComforts niet in bedrijf zijn.

Nee, het installeren van de SpeedComforts is zeer eenvoudig.

Dankzij de magneten die aan de zijkant zijn ingebouwd, klikt de SpeedComfort zich vast aan de radiator. Kijk wel even waar de muurbeugel en de verbindingsklip tussen de twee platen zich bevinden. Aan één zijde zijn de magneten uitschuifbaar, zodat altijd de beide platen van de radiator worden gebruikt voor de bevestiging.

De meegeleverde externe temperatuurgevoelige schakelaar plaats je, ook met magneten, in de buurt van de warmwater aanvoer.

De voeding past maar aan één kant, samen met de thermostaatschakelaar. Plaats de SpeedComfort zó dat deze zijde het dichtst bij een stopcontact zit. Met de bijgeleverde verbindingskabel kunnen meerdere exemplaren worden verbonden.

BELANGRIJK: De geheel open zijde is de onderkant. Zorg ervoor dat je de SpeedComfort niet ondersteboven plaatst. Dan wordt de warme luchtstroom tegengewerkt, in plaats van versterkt.

Esthetisch gezien vinden de meeste mensen het fijner om de SpeedComfort onder de radiator te plaatsen. Echter functioneert de SpeedComfort net zo goed als deze aan de bovenzijde tussen de platen van de radiator wordt geplaatst. Wel is het zo dat de hogere temperatuur aan de bovenzijde de levensduur van de ventilatoren enigszins beïnvloedt.

Voor de meeste radiatoren is er een oplossing met SpeedComforts. Ook convectors kunnen SpeedComfort gebruiken!
Voorheen waren er verschillende pootjes voor verschillende radiatoren. Dit is inmiddels aangepast door middel van geïntergreerde pootjes die op drie manieren gebruikt kunnen worden.

Daardoor past dezelfde SpeedComfort radiatorventilator in een radiator met 50 mm tussenruimte, maar ook meer dan 70 mm tussenruimte.
Voor convectors zijn er uitklapbare pootjes, waardoor nog steeds dezelfde radiatorventilator gebruikt kan worden.

 

Alle onderdelen zijn herbruikbaar en de hele SpeedComfort gaat zeker 15 jaar mee.
Doordat deze radiatorventilator bespaart op je gasverbruik is dit een goede verduurzaming voor in huis.

 1. De SpeedComfort gaat pas (automatisch) werken als de radiator op de plek van de thermostaatschakelaar warmer wordt dan 33 graden. Als je de adapter in de SpeedComfort doet zonder de thermostaatschakelaar, kun je de SpeedComfort testen. De ventilatoren gaan dan draaien. Als je de thermostaatschakelaar wilt testen, kan dat door even een verwarmd mes tegen de schakelaar te houden.

2. Weet je zeker dat het stopcontact waar de SpeedComforts op zijn aangesloten het doet?

3. Weet je zeker dat de stekker goed in het stopcontact zit en de plug helemaal in de SpeedComfort zit?

4. Maakt de thermostaatschakelaar goed contact met de plaat van de radiator?

5. Wordt de radiator ter plekke van de thermostaatschakelaar wel (minimaal) 33 graden? Zo niet, dan kan ontluchten en/of inregelen dit probleem oplossen.

Als je er echt niet uitkomt, neem dan contact met ons op.

Ja! Een vensterbank belemmert het opstijgen van de warme lucht die door een radiator of convector stroomt. De SpeedComforts forceren die luchtstroom langs een vensterbank. In deze situatie zullen de SpeedComforts dus juist zeker meerwaarde leveren.

Er is gekozen voor een vaste in- en uitschakeltemperatuur. Als de thermostaatschakelaar niet wordt geplaatst, doen de SpeedComforts het altijd en kan je eventueel op het stroompunt schakelen. Veel warmtepompen kunnen dat op afstand. En dit geeft dan weer de mogelijkheid om ook een koelprogramma te ondersteunen.

Bekijk ook


Op welke manieren kan ik besparen op gas?
Vind hier handige tips waarmee je je gasverbruik eenvoudig kunt verminderen!


Op welke manieren kan ik besparen op stroom?
Vind hier handige tips waarmee je je stroomverbruik eenvoudig kunt verminderen!