Tuinieren met oude voorraad i.p.v Eco-Style ,kijk hier voor de gifwijzer en download de App

Tuinieren met oude voorraad i.p.v Eco-Style ,kijk hier voor de gifwijzer en download de App

 

Met de Gifwijzer® op de telefoon wint u kostbare tijd, tijd die van levensbelang kan zijn. De iPhone applicatie heeft een uitgebreide lijst met gevaarlijke en giftige stoffen en zo’n zestig foto’s van giftige planten. In één oogopslag ziet u op de display of een bes, plant of stof giftig is en wat u in dat geval moet doen. Vervolgens wordt het u gemakkelijk gemaakt om 112 of de huisarts te bellen.
 De afgelopen 25 jaar heeft de Gifwijzer® zich méér dan bewezen. Het is een begrip geworden bij gezinnen met jonge kinderen. De naam is zelfs in de nieuwe Van Dale opgenomen. Niet zo gek als u nagaat in hoeveel keukenkastjes de papieren gids heeft gehangen of gelegen. Maar natuurlijk gaat ook de Gifwijzer® met zijn tijd mee en is deze applicatie nu te koop in de iStore en de Android Market. Heeft u uw telefoon bij, dan heeft u ook de Gifwijzer bij u. Hiermee kunt u altijd en overal adequaat eerst hulp verlenen bij vergiftigingen. 
 Wat doe je als een kind een boterbloem heeft gegeten? Moet je een kind laten braken als het chloor heeft gedronken? Antwoorden op dit soort vragen heb je – met je smartphone – voortaan altijd bij de hand. De Gifwijzer, die al meer dan 25 jaar op papier verkrijgbaar is, is er nu ook als app voor zowel iPhones als Android-telefoons.
De Gifwijzer-applicatie bevat een alfabetisch lijst met 190 giftige stoffen waarbij per stof staat aangegeven wat je moet doen wanneer een kind die stof binnen heeft gekregen. Daarnaast bevat de app ook een lijst met meer dan 60 giftige planten. Bij elke plant staat een duidelijke foto, zodat gebruikers direct kunnen herkennen van welke plant een kind gegeten heeft. Ook geeft de Gifwijzer-app advies over beten van teken, slangen, kwallen, bijen of wespen en is er een apart hoofdstuk met preventietips en andere relevante informatie.
 Deze app is naast ouders, ook onmisbaar voor leraren, kleuterleidsters, sportinstructeurs en anderen die met kinderen omgaan”, zegt uitgever Don Veldkamp.
De Gifwijzer-app is een uitgave van Stichting Ticket to Prevent die naast de Gifwijzer ook een speciale Gifwijzer voor Oppassende GrootOuders, een Brandwondenwijzer, Veiligheidswijzer en een EersteHulpwijzer uitgeeft. De stichting werkt nauw samen met experts van o.a. het Nederlandse Rode Kruis, Het Oranje Kruis en Consument en Veiligheid.
Een belangrijk voordeel van de app is het gemak waarmee gewijzigde inzichten kunnen worden doorgevoerd. We kunnen de app dus doorlopend up-to-date houden”, aldus Veldkamp.
Wie de Gifwijzer-app eenmaal heeft aangeschaft, krijgt via de app-store automatisch en gratis de nieuwste bijgewerkte versie aangeboden. De app is inmiddels een paar weken beschikbaar en slaat duidelijk aan. Een gebruiker schrijft: “Dit is nou eens een schitterende app. Als je opgroeiende kinderen hebt, is dit bijna een must”.
De Gifwijzer-app is al beschikbaar in het Engels, Duits en Frans. We zijn nu druk bezig om de Gifwijzer te vertalen en beschikbaar te maken in app-stores van andere Europese landen”, vertelt Veldkamp. De Nederlandse Gifwijzer-app is na betaling van € 3,99 te downloaden in de Nederlandse iTunes App-store van Apple. Android gebruikers downloaden de app direct via hun mobiele telefoons uit de Android-Market. Meer informatie is ook te vinden op www.gifwijzer.nl.
 
Download de App: hier

 

Tuinieren met oude voorraad i.p.v Eco-Style ,kijk hier voor de gifwijzer en download de App