Bespaar 50% kostbaar drinkwater en 74% CO2 door het toepassen van het regenwatersysteem van JustNimbus! Regenwater gebruiken is goed voor het milieu, bespaart energie, verlaagt de druk op de riolen en verkleint ook je eigen ecologische voetafdruk. In dit artikel lees je hoe het werkt en of het past bij jouw woning!

Regenwater opvangen met JustNimbus

In Nederland valt er gemiddeld 860 millimeter regen per jaar. Dat komt neer op 860 liter per m2 horizontaal dakoppervlak per jaar. Normaal gesproken loopt dit weg naar het regenwaterriool. Dat is zonde! Dit water kunnen we namelijk goed gebruiken ter vervanging voor drinkwater op plekken waar geen drinkwater nodig is, zoals de wasmachine, het toilet en de tuin.

Hoe werkt het?

Regenwater opvangen én gebruiken wordt heel makkelijk met het JustNimbus regenwatersysteem. Zo verloopt dat proces:

Regenwater valt op je dak en stroomt je regenpijp in. Op deze pijp is een filter geplaatst dat ervoor zorgt dat het water schoon de waterzak in stroomt. Zodra er water nodig is voor bijvoorbeeld de wasmachine slaat de hydrofoorpomp aan en stroomt het water van de waterzak via de speciale leidingen naar je wasmachine, toilet of buitenkraan.

Let op: Dit water is niet geschikt voor douche, vaatwasser of drinkwaterkranen.

 


Milieuvoordelen


De waterzak

De waterzak is gemaakt van hoogwaardig, sterk kunststof en is bestand tegen UV-straling. De naden zijn met hoge precisie gedicht, waardoor de waterzak het water goed opslaat. De zak is ondanks het sterke materiaal nog steeds licht en flexibel.

Het meest gangbare formaat van de waterzak is 3,5 x 2,5 x 0,5 meter (lxbxh) met een inhoud van circa 4.500 liter. JustNimbus levert ook afwijkende formaten als dit nodig is voor jouw woning.

Kruipruimte

De waterzak en pomp worden in de meeste gevallen geïnstalleerd in de kruipruimte van woningen, maar als een andere plek in huis daar beter geschikt voor is, is dat ook bespreekbaar.

Is de zak vol? Dan zorgt het filter ervoor dat het regenwater niet naar de zak, maar naar het regenwaterriool stroomt.

Filter en pomp

Regenwater is niet direct geschikt voor gebruik, maar moet eerst nog gefilterd worden. Daar zorgt dit JustNimbus filter voor met filtering tot wel 280 micron. Dit filter wordt geïnstalleerd bij de pijp en is zelfreinigend. Daar hoef je je dus ook geen zorgen om te maken!

De hydrofoorpomp en speciale leidingen worden voor je aangesloten, waardoor het water direct naar de wasmachine, toiletten of buitenkranen stroomt. De pomp zorgt ervoor dat de waterleidingen altijd onder druk staan, net als bij een drinkwaterleidingsysteem.

Altijd werkend systeem
Is de watervoorraad bijna op? Dan opent de elektronische regelaar in de pomp een speciale klep, waardoor de nodige hoeveelheid drinkwater in het systeem stroomt en de zak niet leeg raakt. Daardoor blijft het systeem altijd goed werken.

De installatie


Is dit systeem iets voor jou?

Als jij graag je huis wilt verduurzamen en regenwater wilt gebruiken voor wasmachine, tuin en toilet, dan is dit regenwatersysteem zeker iets voor jou.

Er zijn nog een aantal voorwaarden waar jouw woonsituatie aan moet voldoen voordat je het toe kunt passen:

• Er moet een goed bereikbare kruipruimte zijn die minimaal 50 cm hoog is en vrij van water.

• De regenpijpen moeten buiten aan de gevel bereikbaar zijn (niet verzonken of ingebouwd) en gemonteerd zijn nabij de kruipruimte waar de zak komt te liggen zodat er een verbinding met de kruipruimte gemaakt kan worden tussen de regenpijp en de waterzak.

• De waterleidingen waarop gewenst is aan te sluiten, bijvoorbeeld toilet, tuinkraan en eventueel wasmachine moeten bereikbaar zijn zodat uitsluitend die aangesloten kunnen worden. Deze leidingen kunnen lopen in de meterkast, kruipruimte of andere ruimte.

• In de meterkast moet een stopcontact en een ethernet aansluiting aanwezig zijn.

Ja, ik wil dit regenwatersysteem!

Fantastisch, dat snappen we helemaal! Hieronder kan je het regenwatersysteem bestellen. Daarna volgen er een aantal stappen, namelijk:

  1. Je hebt het regenwatersysteem besteld, dus schakelen wij JustNimbus in om contact met je op te nemen. Zij bespreken met jou de woonsituatie en of installatie mogelijk is.
  2. Bepaal of je dit systeem toe wilt passen, of dat je het proces stop zet. Als je er niet mee door wilt gaan, ontvang je van ons je aankoopbedrag terug.
  3. Is de installatie mogelijk en kies je ervoor dit toe te passen? Dan spreken jullie een dag en tijd af waarop het systeem geleverd kan worden.
  4. Nu kan je het systeem zelf installeren, als je daar handig in bent, of laat je het installeren door JustNimbus. Hier worden extra kosten voor in rekening gebracht: €750 incl. BTW. Dit wordt tussen jou en JustNimbus afgehandeld. Het systeem kan binnen een dag geïnstalleerd worden!
  5. Het systeem is geïnstalleerd en nu is het wachten op de geliefde regen.
  6. Jij kunt vanaf nu wasjes draaien, toiletten doorspoelen én je tuin besproeien met je eigen opgevangen regenwater. Succes!


In sommige gemeenten is er subsidie beschikbaar!
Download hier een lijst met gemeenten en waterschappen

 


Bestellen

Bestel hieronder het regenwatersysteem van JustNimbus voor het opvangen van je regenwater. Goed voor je portemonnee én het milieu! Je bespaart al snel op kostbaar drinkwater en hebt minder wasmiddel nodig bij je wasmachine.

De set bestaat uit:
  • Waterzak
  • Hydrofoorpomp
  • Filter
  • Nodige leidingen en aansluitingen
Let op: Het systeem bestel je zonder installatiekosten (€ 750 incl. BTW). Na aanschaf van het systeem, neemt JustNimbus contact met je op voor een bezoek op locatie. Hier wordt gekeken of het systeem geschikt is voor jouw situatie en kan je de optie van laten installeren bespreken.
Wanneer je het systeem wilt laten installeren, dan worden deze kosten achteraf door JustNimbus in rekening gebracht. Blijkt het systeem onverhoopt toch niet geschikt voor jouw situatie, dan ontvang je natuurlijk het aankoopbedrag terug. 

Regenwatersysteem - JustNimbus

2.699,- per set incl. btw
Aantal

Veelgestelde vragen

Met een regenwatersysteem vang je regenwater op dat anders weg zou stromen via het regenwaterriool. Dit regenwater is perfect als vervanger voor drinkwater bij toilet, wasmachine en tuin, dus het opvangen en opslaan ervan is heel duurzaam. Het regenwatersysteem bestaat uit een filter, pomp en waterzak. Ook speciale leidingen en aansluitingen horen bij dit systeem. Nadat het water opgeslagen is in de waterzak, wordt het via een pomp naar je wasmachine, toilet of buitenkranen geleid. Zo bespaar je op drinkwater!
Drinkwater wordt steeds schaarser en door klimaatverandering is er meer droogte. Drinkwater gebruiken voor het doorspoelen van het toilet, het besproeien van je tuin of het wassen van kleding is dus helemaal niet duurzaam. In plaats daarvan kan je regenwater gebruiken, dat je op kunt slaan via het regenwatersysteem. Dat is wel zo duurzaam en ook nog eens zachter voor je was en wasmachine.
Als je heel handig bent en/of kennis hebt van het aanleggen van dit soort systemen kan je dat zelf doen. Als je die handigheid niet bezit, raden we je aan om het te laten installeren door JustNimbus zelf. Zij weten wat ze doen en zijn dan binnen een dag klaar! Voor deze installatie wordt nog €750 incl. BTW gerekend.
Er zijn gemeenten in Nederland die inderdaad subsidie geven wanneer je een regenwatersysteem installeert. Informeer dus bij jouw gemeente of je subsidie kunt krijgen voor het afkoppelen van regenwater van het riool en de aanschaf van het systeem. Ook in België kan je subsidie krijgen wanneer je in het Vlaamse Gewest woont.
 Nee! Doordat de waterzak op een koele plaats ligt, kan er geen water verdampen en dus ook geen legionella ontstaan.
Jazeker. Het regenwaterbeheersysteem van JustNimbus is duurzamer, goedkoper en eenvoudiger. Infiltratiekratten zijn namelijk gevoelig voor verstoppingen, waardoor de werking vermindert. Daarnaast is het ingraven van de kratten een duur en ingrijpend proces. Vooral bij kleigrond is het lastig om via kratten het water in de bodem te laten wegvloeien. Met JustNimbus vang je het regenwater op en kun je het zelf gebruiken!

Bekijk ook

Waterbesparende Douchekop

Waterbesparende Douchekop
Alles wat je wat je moet weten over waterbesparende douchekoppen voordat je er één aanschaft!

Zonne-energie

Zonne-energie
Denk je er aan om zonne-panelen te plaatsen? In dit artikel lees je over de belangrijkste voor- en nadelen van stroom opwekken door middel van zonne-energie.