We zijn open voor Click & Collect - Verfmengen - Showroom op afspraak. Lees hier meer

Een wereld vol redenen om een boom weg te geven

Een wereld vol redenen om een boom weg te geven

Een wereld vol redenen om bomen weg te geven

Net als vorig jaar roept Treedom op tot een vermindering van de materiële giften en het planten van bomen, omdat deze een enorme waarde hebben voor de mensen en de planeet. 

Dit houdt bijvoorbeeld in dat het een eenvoudig, snel geschenk is, maar ook emotionele redenen zoals "Moeder Natuur heeft meer bomen nodig". Het doel: 1.000.000 bomen bij het 10-jarig bestaan van het bedrijf in april 2020 - en er zijn genoeg redenen om bomen te planten.  Nu is het tijd voor bedrijven, consumenten en bestaande gebruikers om hun eigen redenen te gebruiken en te benoemen, en om vrienden en familie gelukkig te maken met Kerstmis.

Wie en wat is Treedom

De Social Business Treedom brengt het planten van bomen op een speelse manier naar de 21e eeuw en slaat een brug tussen de echte en de virtuele wereld, tussen digitale inboorlingen en kleine boeren wereldwijd. Met een paar klikken kan iedereen op afstand een boom planten en deze online volgen. De boom heeft iets beslissend bereikt: optimisme bij overweldigende problemen - iets wat prettig is, leuk is en tegelijkertijd ook plezier geeft aan anderen.

Bij Treedom heeft elke boom zijn eigen profielpagina, wordt geolocaliseerd en gefotografeerd tijdens de transplantatie. Door het planten van geselecteerde boom- en plantensoorten wordt het lokale ecosysteem duurzaam versterkt en garanderen de fruit- en nutsbomen soms een extra bron van inkomsten voor de lokale kleine boeren en hun gemeenschappen. Alle bomen binden CO2 in de loop van hun leven en dragen zo actief bij aan de klimaatregeling. Sinds de oprichting in 2010 is de Social Business erin geslaagd om meer dan 800.000 bomen te planten met meer dan 47.000 kleine boeren in 15 landen wereldwijd.

Het planten van bomen

Tegelijkertijd zorgt een speciale boomdagboekfunctie voor regelmatige updates over de kleine boeren en de projecten ter plaatse. Zo heeft men vanaf het begin een transparant inzicht in de projectactiviteiten en wordt altijd op de hoogte gehouden van de bijdrage die men heeft geleverd. 

Het speciale ding? Elke boom kan worden weggegeven als een geschenk en worden voorzien van een persoonlijke boodschap. 

Vooral met Kerstmis is het digitale, duurzame en emotionele cadeau van een boomboom een zinvol en duurzaam cadeau-idee voor de lange termijn, omdat het niet alleen persoonlijk is, maar ook levens kan veranderen. 

Dus als u op zoek bent naar een persoonlijk en duurzaam cadeau-idee voor uw dierbaren, dan is Treedom de juiste keuze.

Geef nu een boom weg

Een wereld vol redenen om een boom weg te geven