Bio alcohol 6L

Merk: Safretti

€ 16,63 €21,50 per doos incl. btw Aanbieding: 23% korting

Totaal per doos:
6 liter
Aantal

- Uit het assortiment -

De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

Bekijk hier meer producten van het merk SafrettiSafretti logo
Artikelnummer : 27500000187

Speciaal voor de haarden ontworpen, veelvoudig gereinigde en gefilterde alcohol, bestaande uit diverse grondstoffen zoals aardappelen, maïs en suikermelasse. De verbranding van deze biologische alcohol in de roestvaststalen brandstoftank gebeurt dusdanig schoon, dat de afzuiging niet via een schoorsteen hoeft te verlopen.

Bio-alcohol wordt uit zuiver Ethylalcohol samengesteld, die gedenatureerd wordt. Dit betekent dat de alcohol onbruikbaar gemaakt is voor consumptie. Er zijn natuurlijke stoffen aan de alcohol toegevoegd zodat de vlammen een natuurlijke, warme, geelrode kleur krijgen.

Brandtijd van 6-8 uur per fles van 2 liter!  Geen roetvorming en stankoverlast.

Product informatie

Saffreti 1.23.pdf

Brandstof
De brandstof is een (licht)ontvlambaar product. De verpakking dient gescheiden gehouden te worden van ontstekings- en warmtebronnen. De brandstof altijd op een donkere, droge en koele plaats bewaren. Nooit in het volle zonlicht plaatsen. De brandstof dient buiten het bereik van kinderen te worden opgeslagen. Het is niet geschikt voor inwendig gebruik. Bij eventuele inname moet u contact opnemen met het antigifcentrum of deskundig medisch advies inwinnen.

Belangrijk!

  • Nooit de brandstof mengen met andere brandstoffen.
  • Volg altijd de gebruiksaanwijzing op, die op het etiket van de verpakking van de brandstof vermeld staat.
  • De brandstof is een (licht) ontvlambaar product.
  • Contact met ogen en huid vermijden.
  • Personen met aandoeningen aan de luchtwegen wordt geadviseerd niet plaats te nemen in de ruimte waar de sfeerhaard is geplaatst.
  • Laat nooit het vuur onbeheerd achter!
  • Pas op voor tocht. Tocht kan roetvorming veroorzaken.

Films


Safretti

Safretti heeft alcohol bestaande uit grondstoffen zoals aardappelen, maïs en suiker melasse. Perfect voor de mooiste sfeerhaarden.

Safretti
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Heel Goed


NU..... het is net binnen gekomen

Rob Bos 9-1-2017 17:19:26
Heel Goed


Wanneer komt de Bio ethanol weer in de verkoop?

Connydingjan 7-1-2017 14:52:42
Reactie


We nemen de zaak serieus en dit is de reactie van de producent: De klacht m.b.t de geur van Bio-alcohol heb ik gelezen. Begrijpelijk dat dan de vraag wordt gesteld of er aan de samenstelling van het product iets is veranderd. De aan jullie geleverde Bio-alcohol is een standaard gedenatureerde Ethanol en deze wordt altijd door dezelfde leverancier bij ons aangeleverd. Deze Ethanol dient aan een aantal specificaties te voldoen en op die specificaties wordt het product ook ingekocht. De leverancier verklaart dat er aan de samenstelling niets is veranderd en dat de enige verklaring voor een iets afwijkende geur tijdens de verbranding kan liggen in het feit dat deze Bio-ethanol wordt gemaakt uit verschillende granen. De samenstelling van deze granen kan verschillen en dan misschien voor een andere geur zorgen, terwijl de specificaties niet veranderen. De Ethanol wordt bij ons altijd in dezelfde tank opgeslagen en er vinden, tussen opslag en afvullen, ook geen verdere stappen in het productieproces plaats. Een andere verklaring dan de hierboven genoemde kan ik dan ook niet geven voor de waarnemingen van de klant.

Rob Bos 27-1-2016 09:15:35
Reactie


Volgens ons is alleen de inhoud aangepast en niet het recept, daarom duurde het zolang voor ze weer beschikbaar waren. Er is bewust gewacht om de samenstelling niet te hoeven aanpassen.

Rob Bos 22-1-2016 16:48:10
Reactie


Beste Ron, De samenstelling is niet veranderd hoor! Alleen de verpakkingsinhoud. Dit i.v.m. Europese regelgeving. Weet je zeker dat het niet ergens anders aan ligt? Groet Bart

Eco-Logisch 22-1-2016 16:00:32
Goed


Ik bestelde altijd de 2 liter flessen, deze waren echt de beste die ik heb gehad, ze waren eigenlijk compleet reukloos en kon 4 potjes tegelijk aan hebben zonder er iets van te merken. Nu met deze 1 liter flessen heb ik met twee potjes aan al last van de keel. Jammer dat de samenstelling is veranderd.

Ron 21-1-2016 21:34:33
Heel Goed


Nog een toevoeging op mijn laatste bericht. De brandtijd was ook perfect. Heb met 1.1/2 liter zo'n 6 a 7 uur gebrand!

Jorg 29-10-2015 18:22:37
Heel Goed


Bestelling in ontvangst genomen, top levering. Als eerst heb ik de bio-ethanol van Ruby fires geprobeerd. Maar wat een troep, hele huis stonk naar de brandstof. (misschien is deze enkel geschikt voor keramische steen branders). Daarna deze van safretti erin gedaan en echt top! bijna geen geur, uiteraard ruik je het een heeeeel klein beetje maar dat is alleen als je een beetje heen en weer loopt in de huiskamer en dan moet je echt je best doen om het te kunnen ruiken. Daarnaast zie ik dat veel mensen klagen over geen vlammen of alleen blauwe vlammen. Bij mij is het TOP! het eerste kwartier een beetje minder maar daarna mooie gele vlammen die soms een hoogte kunnen bereiken van +/-20cm. Ook zie ik dat veel mensen klagen over de brandstof van safretti, maar mensen koop eerst een fatsoenlijke brander ipv. een goedkoop Blokker brandertje. Safretti maakt niet voor niks "dure" branders, als deze hetzelfde zouden zijn als de Blokker branders dan zouden deze echt niet zo duur zijn. Dus wil je goedkoop doen, dan krijg je ook goedkoop! Ik heb weleens waar geen Safretti brander want vind deze te duur, maar heb wel een fatsoenlijke brander die goed en netjes gebouwd is. Deze is 4x zo duur als de Blokker brander maar brand echt top! En het is ook geen Ruby fires brander met keramische steen.

Mool 29-10-2015 13:23:46
Heel Goed


Hallo, ik wilde even zeggen dat ik afgelopen donderdag de bioalcohol in ontvangst heb mogen nemen. Dank je wel.

Geertien de Meer 24-11-2014 08:35:47
Algemene vraag


Goedenavond, Wat fijn goede informatie te lezen. Helaas ben ik de antwoord op mijn vraag nog niet tegengekomen, dus hierbij: Wij hebben net een bio ethanol haard. Momenteel brandt deze op bio ethanol van de Blokker (>95%). Nu hoor ik de haard heel erg, hij sist boven het geluid van onze televisie uit. Eerlijk gezegd krijg ik het er een beetje benauwd van! Kan iemand ons vertellen wat dit is? En belangrijker nog, hoe los ik het op? Alvast bedankt!

Rianne 3-11-2014 18:43:26
Goed


Het zou prettiger zijn als de fles wat handzamer was zodat je niet kan knoeien met aanvullen van vloeistof...2literfles is te groot te log.

nancy schreur 19-4-2013 10:06:59
Heel Goed


Ik heb al eerder ,[ in februari] gereageerd en ben nog steeds zeer enthousiast over deze bio- alcohol. TOP product !!! En zeer snel afgeleverd .

Fred Booij 24-11-2012 17:56:48
Heel Goed


Prima spul! Ik kom nog wel even langs voor de aanbieding!

Peter 18-11-2012 18:17:11
Heel Goed


Altijd gezellig om je haardje aantesteken. vooral in deze donkere dagen!!

Miranda de Jong 17-11-2012 20:00:54
Goed


Uitstekende service ! De brandstof is prima. Weinig geur en mooie vlam. Merk echter niets van het extra lang branden. Brand net zo lang als de Gamma brandstof ( 2 uur in mijn geval ) alleen hogere vlam en heter. Bij mij maakt het ook niet veel uit of het schuifje op een kier staat of helemaal open ( blijft 2 uur met 1 liter ) maar dat kan natuurlijk ook aan de brander zelf liggen. Heb een keer 3.5 uur plezier gehad met een vulling. Na deze ene maal kom ik niet verder dan 2 uur per vulling. Raar maar waar ( met schuifje helemaal open en hoge vlam ). Waar dit aan ligt .... geen idee ... iemand misschien een suggestie ?

Dennis 6-11-2012 10:20:54
Heel Goed


Prima reukloze bio ethanol, ik zou het alleeniets goedkoper willen zien, alsook lagere verzendkosten.

1-11-2012 17:16:07
Heel Goed


Deze brandstof is zeer goed, ik heb me eens laten verleiden door iets goedkopere bio-alcohol bij een grote bouwmarkt te kopen, maar helaas deze brandstof wil totaal niet aangaan, het kost je een doos lucifers en dan nog geen resultaat. Bij de Safretti bio-alcohol is een lucifer al genoeg, prachtige en rustige vlammen

Fred Booij 19-2-2012 09:30:31
Reactie


Ik heb geen persoonlijke ervaring, maar uit de reacties hierboven blijkt dat die van ons weinig tot niet ruikt...

Jeroen 10-2-2012 15:01:46
Algemene vraag


Hallo, Ik heb een Ruby Fire bio ethanolhaard. Nu ruikt het sterk in de kamer als ik hem aanheb. Een onvolledige verbranding of alcohol luchtje. Dat is me niet geheel duidelijk. Het ruikt in elk geval. De Bio Ethanol is van de Praxis. Is dit een groot verschil met jullie bio-ethanol. Of geeft het weinig geurverschil? Alvast dank voor jullie antwoord.

Ingrid 10-2-2012 13:02:55
Heel Goed


Hallo allemaal Na drie jaar veelvuldig gebruik van bio ethanol in diverse haarden ben ik uiteindelijk tot de vaststelling gekomen dat de bio ethanol van safretti veruit met kop en schouders boven andere merken uitsteekt!!!! Gebruik hem nu in een originele design haard van safretti zelf met brandbak van 1.7 liter en brand dan minstens 7a8 uur ;-) De haarden van safretti hebben dan een brandbak van hoge kwaliteit met een rvs dikte van ong. 3mm en een brandstof opwarm kern ook van rvs binnenin (Geen sponsjes of stenen of watten) Zeer mooi vlammenspel Zeer lange brandduur Zo goed als geen geur Heb ongeveer 6 verschillende soorten uitgetest maar geen enkele kon tippen aan de prestatie's van safretti!! Levering van eco-logisch SUPER snel (ook in belgie) Zeer tevreden !!!!! PS: Zeer goed uigebalanceerd produkt van hoge kwaliteit.

Rudi 9-2-2012 21:44:05
Reactie


Een hoog percentage, maar het is niet bekend hoe hoog. Het klopt dat de minder kwalitieve bioalchol een laag percentage hebben. Dit zorgt dat het slecht brand. Wat precies voor de gele vlam zorgt weet ik ook niet. (geheime toevoeging van de smit..) Maar wel weet ik dat het vlammenspel van de safretti alcohol mooi geel is. Groet Bart

Eco-Logisch 23-1-2012 17:58:58
Algemene vraag


Is deze bioethanol 100% of 96%? Spul bij Gamma is 80%, daarom doet het het zeker minder goed? Wat zorgt voor mooie, grote gele vlammen?

Bert 23-1-2012 17:11:15
Heel Goed


prima

M.B.ZEILLEMAKER 29-12-2011 09:24:51
Reactie


Niet aan beginnen.groet rob

eco-logisch 22-12-2011 09:25:15
Algemene vraag


Goedenacht, Ik heb zojuist alle reacties doorgespit (zeer interessant), maar heb geen duidelijk antwoord op mijn vraag kunnen ontdekken, vandaar dat ik mijn reactie hier plaats.. kan ik bio-ethanol/alcohol ook aanmengen met water om de brandtijd en/of de vlamgroote aan te passen? (p.s. Ik hoop dat Willie Wortel Willem nog leeft na al zn (smaak en mors)testen..)

Chiel 22-12-2011 04:41:11
Reactie


Hallo Rosina, ik zie geen vraag in wat je schrijft... De brandtijd is natuurlijk afhankelijk van de brandopening, maar in de reviews kun je teruglezen dat de brandtijd vaak vergeleken wordt met andere bio-alcohol merken in de praktijk. Dan is het vergelijk dus niet meer afhankelijk van de brandopening, maar reëel!

Jeroen 15-12-2011 09:44:17
Geen mening


Ik twijfel nog steeds de bio ethanol is hier behoorlijk duurder, maar als hij werkelijk zo lang brandt.... Ik heb een bio-ethanol houder van 0,75 l met een brandopening van 30 cm x 2 cm. De reacties spreken wel van ruime brandtijden, maar als je een opning hebt van 10x2 cm krijg je natuurlijk heel andere resultaten als bij 30x20! Dus graag antwoord op mijn vraag...

Rosina 14-12-2011 19:27:47
Heel Goed


Bezorging was snel en uitstekend verpakt. Tevens is de prijs prima. product kende ik al en is top!

W. Dijkstra 7-12-2011 12:11:44
Reactie


Volgens ons geurloos, maar lees vooral de recensies om te zien wat anderen daarvan vinden.groet R.

eco-logisch 24-11-2011 07:55:03
Algemene vraag


Ik heb net bij Gamma een bio ethanol haard gekocht en hij brand nu erg lekker. Toch vinden wij de ethanol van livn flame best stevig ruiken. Is dit normaal of is die van jullie echt geurloos? Vriendelijke groeten, Jeroen

Jeroen 23-11-2011 22:13:25
Reactie


Geen idee ,ik heb net een fles uit de winkel gehaald en daar staat het ook niet op .Het zal wel een fabrikanten geheim zijn. vr.gr. eco-logisch

eco-logisch 14-11-2011 10:31:21
Algemene vraag


hoe veel % is het eigenlijk

dennis 11-11-2011 21:19:10
Goed


zeer en snelle en goed afwikkeling van onze besteling

mieke kramer 10-11-2011 15:10:01
Reactie


Misschien wel, maar wij hebben en kennen het niet. Wellicht iemand die dit leest...???

Jeroen 19-10-2011 16:58:20
Algemene vraag


ik heb een vraag ik heb ook zo'n gelbrander maar bestaat er ook een gel of vloeistof die lekker geurtje achter laat net zo als geur kaarsen??

sharon 19-10-2011 16:36:49
Reactie


Je kunt in ieder geval onze bio-alcohol gebruiken in je haard. De brandtijd durf ik niet te voorspellen, maar gezien alle eerdere reacties denk ik dat die beter wordt!

Jeroen 19-10-2011 12:34:02
Reactie


Dat kan zeker, uit ervaring blijkt dat de brandtijden van onze Bio-alcohol langer zijn dan die van LEF. Groet Bart

Eco-Logisch 19-10-2011 11:01:42
Heel Goed


Heb ook een haard gekocht. Zit een keramische steen in. Kan ik daar uw product, bio-alcohol, op stoken. Op dit moment stook ik bio-ethanol LEF. De haard brandt ongeveer 2 1/2 per liter. Waarvan wij ongeveer 1 1/2 uur warmte ervaren. Kan dit beter? mvrgr.

maria van der wielen 18-10-2011 17:27:30
Reactie


Beste Wim, heb je eens overwogen om een tafel-brander te nemen, die zijn stukken minder warm, en brengt alsnog een mooi sfeer voor jou en voor jou vrouw, het is een idee meer niet.

Willem van Dijk. 19-8-2011 13:58:49
Reactie


Jammer maar toch bedankt voor de reactie R.

Rob Bos 18-8-2011 11:29:32
Heel Goed


Ik heb al een reactie gegeven, maar de bestelling was er super snel.De safrettibrandstof is de betse van de 3 getestte doormij. Maar mijn vrouw krijgt het nog steeds benauwd als de sfeerhaard brand. Ik heb de haard dan helaas ook te koop moeten zetten( zie marktplaats). Groeten

Wim 18-8-2011 11:05:14
Reactie


Beste Marianne. Welke type tafel-brander heb je eigenlijk? Er zijn verschillende soorten en maten en sommige hebben een regelaar en andere met Keramische wol. Wat jij hebt heeft Keramische wol, dus het hoort erin om de vloeistof verdeeld wordt en een mooi vlam krijgt.

Willem van Dijk. 13-8-2011 21:25:51
Algemene vraag


Ik heb een tafelbrander gekocht en in de houder zitten een soort watten, moet dat er toch wel uit? Wie weet dit.

Marianne 13-8-2011 16:30:13
Reactie


Dat is een goed idee Bart, een test panel heb je een bredere kijk wat andere mensen testen, ben daar heel nieuwsgierig aan :) Mijn volgende test, wordt een Modificatie test voor bio-branders, let alleen voor bio-branders met regelbare klep. Dat houd in hoe effectief kan je een bio-brander maken, om meer branduren te realiseren en zuinigheid van je Bio-brandstof met ongeveer het zelfde resultaat. Ik laat je snel weten zodra ik klaar ben met de modificatie en.

Willem van Dijk. 11-8-2011 18:00:57
Reactie


Bedankt voor de uitgebreide tests! Ik ga het samen vatten tot een mooi testrapport. Mocht je meer dingen willen testen in de webwinkel, houden we ons aanbevolen! Ik heb al eens eerder nagedacht over een klanten testpanel. Bart

Eco-Logisch 11-8-2011 16:45:10
Algemene vraag


Goede avond Bart, ik heb nu goede samenstelling betreffende branduren. Het kan verschillend zijn, afhankelijk waar je de sfeer-haard plaatst. Plaats je centraal in je kamer tegen de wand (wat ik heb wand-haard), dan brand het langer omdat de vlammen-spel kleiner is, des te groter de vlammen-spel des te meer het verbruikt, maar dat weet iedereen wel:) Vlak bij en een raam waar meer tocht gaat, heb je grotere vlammen-spel/meer warmte en het verbruik per 0,75 L is 2 uur en 45 minuten. Het wordt ook stuk warmer, het gaat van 2.1 Kilowatt naar 2.7 Kilowatt per uur als je aan een wand plaatst vlak naast een raam die openstaat voor verse lucht. Bij een normaal gebruik en vlammen-spel heb je 3 uren en 30 minuten branduren. Ik hoop dat je hier iets aan hebt :)

Willem van Dijk. 10-8-2011 20:52:41
Heel Goed


Beste Bart, natuurlijk mag je mijn test in artikel plaatsen, mag je ook gelijk wat spelling-foutjes verbeteren :) De prijzen betreft, Bio van de Action kost 1.55 per liter/bio van farmlight kost 2.50,- en Safretti 3- per liter. Voor 0,50 ,meer heb je duidelijk meer plezier aan en duurzaamheid, geen nare geurtje, meer warmte, meer hoge geconcentreerde vlammen, meer warmte en minder vies als men per ongeluk knoeit. Vanavond post de officiële waarde van qua branduren, om twijfels weg te nemen. Tevens, de branduren van Saffeti moet ik helaas opnieuw doen, ik weet even niet meer of ik de reservoir helemaal vol heb gegooid of minder, die dingen kunnen gebeuren. Later in de avond plaatst ik de echte waarde van de branduren met klepje open, ik heb een vermoede dat er wat meer is. Maar ik kan je wel zeggen, 8 uren op half open klepje op 0,75 L reservoir en dan heb je ook nog wat minder vlammen-spel als het klepje helemaal openstaat, maar steeds heel wat beter dan de andere bio-brandstoffen van de Action of Farmlight. Ben zeer tevreden over Sa

Willem van Dijk. 10-8-2011 13:09:41
Reactie


Goedemorgen Willem, goed bezig! Zo'n uitgebreide test heb ik nog niet eerder gezien. Natuurlijk erg leuk om te zien dat Saffeti goed scoort op alle punten. Je zou het bijna gaan gebruiken in de cocktails op zaterdag avond (testje?):) Mag ik je testresultaten in een apart artikel plaatsen wanneer je klaar bent? Natuurlijk met de bron vermelding. Ik zet dan een linkje naar de testresultaten onder het product met als titel 'test resultaten van een gebruiker' Leuk en overzichtelijk voor alle website bezoekers. Hoor het graag en succes met de volgende testen... (ik neem niet aan dat je gaat testen bij welke bio-alcohol je huis eerder afbrand... Bart

Eco-Logisch 10-8-2011 08:29:42
Algemene vraag


Beste Bart, mijn verdere test :) Bio-brandstof (Action/Farmlight en Safretti bio-brander met een reservoir van 0,75 L getest met zonder keramische-wol. Let goed op,getest met een Reservoir van 0,75 L met klepje helemaal open zonder keramische-wol. Action= 2 volle uren/Farmlight 3 volle uren en Safretti 3 uur en 45 minuten met een reservoir van 0,75 L scoort Safretti weer hoger uit met 45 minuten. Duurzaamheid. Als je iets knoeit met Bio-brandstof pas goed op. De Bio brandstof van de Action is vies en stink vreselijk als je op je huid krijgt en zorg niet dat je in je mond krijgt, heel onaangenaam smaak wat wel uren en uren kan aanhouden, dat geld ook voor de Farmlight, dat betekent dat er bepaalde chemisch stoffen zijn toegevoegd vandaar die vieze nare geur en smaak als je op je huid krijgt of op de vloer noem maar op. Safretti heeft kennelijk daar geen last van, ik heb extra op mijn hand gemorst om zien of dat ook nare geur krijgt of een vreselijke nare smaak als je iets in je mond afveegt. Het droogt ook snel op en laat geen sporen achter, dat is voor mij een reden voor duurzaamheid, heb mezelf wel als proefkonijn moeten aanstellen, maar dat is de moeite waard ;) DUS DOE HET NIET NA!!! Nu even over de warmte, ik heb gemeten met een warmtemeter. De warmte van de Action gaf 1.3 Kilowatt af. De warmte van Farmlight gaf 1.7 kilowatt af. De warmte van Safretti gaf 2.1 kilowatt af. Dus met Safretti heb je ook meer warmte. Dus met Safretti heb je 45 minuten meer brand minuten, krijg je uitstekende vlammen-spel/schone verbranding/ meer warmte (2.1 Kilowatt) en duurzaamheid. Ik zou zeggen, op dit moment het beste product wat je kunt hebben is Safretti. Momenteel test ik met een half-sleuf open, maar daar ga ik morgen plaatsen.

Willem van Dijk. 10-8-2011 02:20:25
Reactie


Beste Bart, ik heb jullie bestelling ontvangen. Goede levering. Ik geef hier een korte verschillen tussen de Bio brandstof van Action/Farmlight en Safretti. Vlammen-spel. Action redelijk/Farmlight redelijk en Safretti uitstekend, duidelijk verschil. Geur: Action redelijk/Farmlight/Goed en Safretti uitstekent. Dit zijn momenteel die ik heb getest, bij deze drie verschillenden Bio brandstoffen qua geur en vlam-show scoort Safretti twee keer zo beter, geen of nihil achterlatend geur en uitstekende vlammen-spel. De volgende post wordt getest op branduren en duurzaamheid.

Willem van Dijk. 9-8-2011 16:41:30
Reactie


Beste Willem, ik weet niet de exacte verschillen tussen de verschillende merken bio-alcohol. Belangrijk is de verhouding water en alcohol en de zuiverheid van de alcohol. Dit zorgt voor een goede en schone verbranding. Bij Safretti liggen deze verhoudingen goed bij andere merken iets minder goed. De prijs van deze flessen is dan ook vaak iets lager. Verder kan ik me voorstellen dat er een stofje aan wordt toegevoegd dat zorgt voor een mooie kleur vlam. (pure alcohol brand namelijk zo goed als kleurloos). Wellicht dat ook daar een verschil zit bij de verschillende merken. Ben benieuwd naar je eigen bevindingen! Groet Bart

Eco-logisch 9-8-2011 09:00:24
Reactie


Ik las hier en daar dat er mensen zijn die klagen over de stank van Safretti vloeistof. Ik ga jullie van advies geven, voordat jullie Safretti gaat gebruiken (voor de eerste keer) maak de RVS helemaal schoon, je kunt het best schoonmaken met een afwasmiddel van dreft, gebruik ook een tandenborstel, pas goed tussen de gleuf. Een schone RVS scheelt echt, ik heb dat ook ervaren toen ik mijn eerste fles Safretti gebruikte. Dus mensen maak eerst jullie RVS schoon en dan pas de Safretti in gieten, dan merk je zeker dat het scheelt :)

Willem 8-8-2011 23:48:33
Algemene vraag


Beste Bart, heb even een vraagje aan je. Ik heb eerst bio spul van de Action gebruikt en later heb ik van Farmlight getest, die van farmlight gaat duidelijk stuk langer mee dan die van de Action, het ruikt ook iets minder dan de Action. Mijn vraag aan u is, wat is het verschil van Safretti bio-alcohol dan die van de Action of Farmlicht? Ik kan niet wachten tot dat ik die hebt om de testen :)

Willem 8-8-2011 20:59:02
Reactie


Beste Willem, alle berichten worden handmatig gecontroleerd. Dit kan soms zorgen voor vertraging in de goedkeuring van berichten. Op zondag zijn we natuurlijk gewoon vrij, vandaar dat hij nu pas online geplaatst is. We plaatsen overigens alles online, tenzij een bericht niet gepast is. Groet Bart

Eco-Logisch 8-8-2011 10:33:29
Algemene vraag


Jammer dat mijn bericht niet goed is gekeurd.

Willem 6-8-2011 21:50:07
Heel Goed


Beste mensen, ik heb een wand-sfeer haard gekocht bij www.biohaarddesign.nl/ en ben zeer tevreden. Ik ben een nieuwe klant Of wordt klant van deze site. Momenteel gebruik ik Bio van de Action, ben daar redelijk tevreden mee. Ik lees hier veel goede ervaringen hier, dus ik ga een poging wagen. Ik heb al 6x2 Liter al besteld en ik laat me versassen. Ik heb een Bio-brander en een reservoir van 0,75 liter , klepje wijdt open brand het dik 2 uren, klepje half dicht brand het dik 3 uren en klepje driekwart dicht brand het dik 5 uren. Zodra ik de brandstof van Safretti heb, dan ga ik deze testen en vergelijken met die van de Action. Die van de Action, ruik vrij weinig na ontbranding niets ernstig maar je ruik het wel, mijn woonkamer is ook goed geventileerd, denk eraan mensen ventilatie is belangrijk voordat je een sfeerhaard aanschaft. Vervolgens is de warmte wat er vrijkomt gelijk aan een verwarming die je in huis hebt, iets van 2 a 3 Kilowatt hoef je vrijwel niet je verwarming aan te zetten in herfst en wintertijd , dus je bespaart ook nog eens op je gas rekening. Je hebt sfeer en je hebt warmte, plaats je haard aan een wand waar de warmte niet snel weg gaat, plaats verstandig en je bespaart op je gasrekening.

Willem 6-8-2011 20:23:22
Goed


Hallo, Ik heb een sfeerhaard gekocht bij RubyFires in HHwaard.Heb ondertussen 3 soorten bio-ethanol gekocht en geprobeerd t.w. LEF, bij de Vomar(van THM handelsmaatsch. in Adam) en hier de bio van Safretti. De LEF gaf de meeste warmte en hoogste vlammen maar rook nogal ( was de 1e keer dat de haard aanging). Die v.d. Vomar rook iets minder en minder vlammen. Safretti rook het minste, minste hitte en niet zo hoge vlammen. Echter mijn vrouw die al geen 30 jr. meer last had van Hooikoorts heeft het nu steeds benauwd ( al na 1 min.)bij al de 3 bio soorten. Herkent iemand dat????. Ook mijn 4 bloeiende orchideen planten legde allemaal het loodje.!!!!???. Graag reactie. Uiteraard ventileer ik met mech.ventilatie en een roostertin de ramen los

Wim 6-8-2011 15:21:26
Reactie


Dat waag ik te betwijfelen. Zie de reacties hierboven...

Eco-Logisch 22-7-2011 15:38:49
Heel Goed


hallo deze basisbrandstof is veel goedkoper bij de action en rookt en ruikt ook niet

martin 22-7-2011 11:14:51
Heel Goed


de brandstof doet het beter dan die we eerst hadden, maar nog vind ik de brandtijd te kort. Het idee van de pannenspons staat mij wel aan, want daardoor heb je ook een betere verdeling.

Sandra van Elten 24-5-2011 12:17:24
Heel Goed


prima brandstof, ruikt niet en zeer snelle service, woensdagavond besteld, vrijdag al netjes in huis

Lidia Vooges 28-4-2011 21:27:25
Reactie


Dit schijnt te werken, maar wij hebben geen ervaring.. Groet Bart

Eco-Logisch 24-2-2011 17:29:17
Reactie


Het bakje is van rvs o.i.d. het zou kunnen zijn dat de vlammen te hoog zijn gekomen en de buitenkant bereikten? Ik las hier iets over pannensponsen die het vuur zouden kunnen temperen? Klopt dit?

Ton Oostveen 24-2-2011 17:09:43
Reactie


Bio-alcohol en Bio-ethanol zijn hetzelfde. Beide worden even warm. Rook suggereert dat er meer brandde dan alleen de vloeistof. (verf van het bakje, haard de rand, lag er misschien iets in het bakje?) De bio-alcohol zelf brand helemaal roet vrij. Zie ook de reacties hierboven. Groet Bart

Eco-Logisch 24-2-2011 17:04:07
Algemene vraag


Heb onlangs 6 flessen van 2 liter safretti bio-alcohol bij u opgehaald. Op een avond heb ik een reservoir gevuld, opgebrand, bijgevuld en weer aangestoken. Mijn hele appartement stond vol met rook en het stonk verschrikkelijk! Later nog eens een enkel reservoir gebrand, zonder problemen. Afgelopen maandag weer een reservoir leeg gebrand, nu geen rook maar wel weer die enorme stank. U begrijpt dat ik het niet meer aandurf een reservoir aan te steken. Ik heb een raam openstaan tijdens het branden dus aan ventilatie kan het niet liggen. Wordt bioalcohol misschien warmer als bioethanol of denk ik dan verkeerd?

Ton Oostveen 24-2-2011 16:57:52
Reactie


Tip voor de volgende keer: Dit product wordt gratis verzonden bij een bestelling van 2 dozen! Groet Bart

Eco-Logisch 11-1-2011 15:24:07
Goed


Snelle levering. Wel voor een kleine bestelling relatief hoge verzendkosten, maar daar kies je uiteraard zelf voor. Fijn product in de zin dat het niet stinkt. Ik vind wel dat het snel op gaat, maar als ik andere reacties lees, is dat juist in vergelijking met andere producten niet zo. Maar daar heb ik geen ervaring mee.

Caroline B 11-1-2011 12:49:35
Reactie


Hallo Rene, afgaand op heel veel reacties op onze Safretti bio-alcohol: ik zou een fles proberen.....

Jeroen 10-1-2011 08:23:30
Algemene vraag


beste mensen, ik heb de volgende vraag.. ik heb sinds gisteren een safretti wandhaard , type Gaya in huis. Ik heb bij de Makro een fles bio ethanol van het merk farmlight gekocht en het reservoir gevuld met hele liter. Aansteken was een groot probleem..na ongeveer een heel doosje lucifers te hebben gebruikt werkte het. Vuur bleef wel erg blauw van kleur. vandaag weer willen aansteken en opnieuw zelfde probleem...het lukt niet om het aan te krijgen...even een vlam en dan na 5 seconden weer uit...om gek van te worden... heeft iemand advies ? groet Rene

Rene 7-1-2011 18:53:09
Algemene vraag


Hallo, Zo'n 3 jaar geleden heb ik bij de gamma 2 bio-ethanol haardjes gekocht (ontwerp van Jan des Bouvrie). We hebben ze altijd gebrand met de Livin ethanol welke werd aangeraden. Maar nu zijn de vlammen niet meer goed, enkel blauw en brand het nauwelijks meer. Ik zou graag 2 nieuwe reservoirs kopen en daarna de safretti bio-ethanol gebruiken. Weet iemand, of de redactie, waar ik een nieuw reservoir kan kopen (lxbxh = 9.5 x 18 x 7.2 cm) deze maten zijn anders dan ik tot nu to op internet kan vinden. Alvast bedankt voor feedback. Linda

Linda 7-1-2011 10:10:07
Reactie


Hallo Shirley, fijn dat je er zo tevreden mee bent. Met een brandtijd van 2 tot 2,5 uur per zit je een onder de door Safretti opgegeven brandtijd. Het zou 3 tot 4 uur horen te zijn. Maar zoals uit veel reacties wel blijkt is dit heel sterk afhankelijk van de brandopening en het reservoir.... Hartelijke groet!

Jeroen 3-1-2011 09:16:38
Heel Goed


Hallo, Allereerst wil ik mijn complimenten geven voor de snelle levering, prima service. Ik heb een nieuwe haard gekocht en daarvoor een een reservoir bij de gamma gekocht van livin flame.Ik heb totaal geen vergelijkbaar matteriaal en geen ervaring met haarden. Maar voordat ik de keuze ging maken wat ik wou gel of eth, ging ik eerst wat vooronderzoek doen via internet en was de keuze snel gemaakt toen ik las over geen roet of stank bij eth.Ik heb nu hier bio alc besteld en ben zeer tevreden.Geen stank en dat kleine beetje geur dat is niet noemenswaardig.Mooie vlammen, brandt snel en lekker warm ook nog. Ik lees veel over experimenteren hier om de vlammen langer te laten branden. De mijne brand op 1 liter ongeveer 2 a 2en half uur max.Nu heb ik dus geen vergelijkbaar matteriaal of ervaring.Mijn vraag aan jullie van eco logisch is dan ook of ik aan de verwachte brandtijd zit? Verder ben ik beslist van plan om gewoon mijn voorraad bij jullie te blijven bestellen en er kunnen wel goedkopere zijn maar ik geloof niet dat de samenstelling of kwaliteit daar voor kan staan.

shirley van Rijswijk 3-1-2011 00:13:09
Reactie


Volgens mij niet. In de haarden van Saffreti wordt geen keramische wol gebruikt, maar alleen een rvs bak. Wellicht kun je dit gewoon weglaten? Verder lijkt het me helemaal prima. Groet Bart

Eco-Logisch 28-12-2010 16:08:55
Algemene vraag


Hallo, ik wil zelf een brander maken van RVS. Een bak van 800m x 100mm x 40mm (lxbxh). Ik wil de sleuf maken icm een schuif in de lengte zodat ik de vlam kan regelen. Tevens vul ik de bak met keramische wol. Zie ik nog iets over het hoofd? Hoor het graag. Groeten, Robin

Robin 28-12-2010 12:47:58
Heel Goed


Heb een genoeglijk uurtje beleefd met het uitspitten van alle info hier. Van pannensponsen, alternatieven, tips over asbest in sommige kacheltje tot die man die uitlegde hoe ze het vroeger gewoon deden, met zand in het reservoir. Ook altijd beleefde antwoorden! Lijkt me prima en persoonlijke service dus ik kom eens langs in Amsterdam.

Anne 18-12-2010 18:31:13
Reactie


Heel informatief deze site en ik voeg graag mijn ervaring tot nu toe toe. Ik heb een losse ethanolbrander Merk: Carlo Milano Inhoud: 1300 ml brandkamervolume (vullen met 500 ml bio ethanol) Maten: 260 x 100 x 55 lxbxh Materiaal: rvs, bak is dubbelwandig De brander gevuld met een lap 'stof'. Ik weet niet wat voor materiaal het is (ik denk een soort keramische watten), en volgens de verkoper is de stof bedoeld om een mooie vlam te krijgen én als brandvertrager. Daarnaast wordt door de dubbelwandige constructie van de rvs bak, de vloeistof (ethanol) dusdanig verdeeld dat je een betere verbranding krijgt vandaar 1300 ml. In de brander gaat in 500 tot 700 ml, dan brandt de haard volgens opgaaf ca 3,5 tot 4 uur. De verkoper “had ‘m zelf ook”  en gebruikte bio-ethanol van Hornbach (Farmlight). Deze is ook verkrijgbaar bij blokker en Xenos. Ik kon de brander inderdaad 500 tot 700 ml vullen met Farmlight. De ethanol ging gelijk branden, in het begin kleine vlammen, later prachtig speels vlammenspel (ong. 30 cm hoog) Ik kon daar 2 uur van genieten. De tweede keer heb ik de brander gevuld met 300 tot 500 ml en heb de schuif van de brander half open gezet (i.p.v. helemaal open). Het vlammenspel is dan kleiner (ong. 20 cm hoog), maar de brandduur was 3 uur! Er was wel een geur, niet vervelend (maar ik had in de zelfde ruimte ook geschilderd, dus dat zou er iets mee te maken kunnen hebben). Kortom: erg blij met een brander met schuif en de gebruikte bio-ethanol. Ik ga de Safretti zeker ook proberen! Over brandvertragers (er zijn al wat varianten de revue gepasseerd) heb ik even gegoogled. Een keramische steen (ruby-fire) zorgt ervoor dat bioethanoldamp valk boven de steen brandt, wat een gelijkmatiger vlammenspel en langere brandduur oplevert. Een brander waarin direct de vloeistof verbrandt zou het dus korter moeten doen. Door een schuif (i.p.v. een deksel) wordt in ieder geval de directe brandbare opening (en daarmee brandoppervlak) verkleind. Mogelijk ook dat de dubbelewandconstructie van mijn brander hier een bijdrage aan levert. M.b.t. vulling van glaswol, steenwol, keramische watten vond ik het volgende: “Ook mag u beslist geen steenwol of glaswol gebruiken, maar alleen keramische wol die speciaal gemaakt is voor toepassingen bij openhaarden (lost op in de longen als het evt. vrijkomt en stinkt niet). Glaswol stinkt als het warm wordt en steenwol is slecht voor de longen. Glaswol en steenwol zou voor de toepassing bij een open haard verboden moeten worden, helaas gebruiken sommige prutsers dit materiaal nog steeds. (www.kachelplaast.nl/gastenboek).” Daarnaast nog een artikel gevonden (http://www.test-aankoop.be/energie/kachels-op-bioethanol-decoratief-maar-tegen-welke-prijs-s567373.htm). Ietwat verontrustend, of in ieder geval een tegengeluid. Ik leer er in ieder geval van dat ventileren essentieel en (zoals met alles) overdaad schaadt. Ondertussen geniet ik van mijn vlammetjes.

Huub 26-11-2010 08:41:03
Heel Goed


Heeft iemand ervaring met de Ruby keramische brander van Ruby Fires ? Deze firma pretendeert de enige aanbieder te zijn van een verbrandsysteem op biobrandvloeistof dat de veiligheid optimaal waarborgt ! Er hangt dan ook een flinke prijskaart aan...

C. van Gaalen 25-11-2010 16:50:28
Heel Goed


Wat een geweldige service hebben julie. Voor het eerst op dinsdagavond bio-alcohol besteld en donderdagmorgen al afgeleverd, geweldig. Ook de e-mails met vragen worden heel snel en correct beantwoord. Ik zal vaste klant worden bij jullie voor de bio-alcohol en wie weet nog meer.

Raymond 25-11-2010 15:22:32
Reactie


Daar kan ik helaas geen sluitend antwoord op geven, aangezien de brandtijd van de opening afhangt. Een kwestie van proberen, lijkt me...

Jeroen 9-11-2010 16:38:46
Heel Goed


Hoelang brand het reservoir van de gamma,op 1 liter ethanol? groet, Dick

Dick 9-11-2010 16:04:30
Goed


wij hebben een sfeerhaard van de gamma + de bio-ethanol die er bijhoorde gekocht, vlammen teleurstellend en moeillijk aan te krijgen. Deze brandstof van eco-logisch, heeft een mooie vlam, en wij zijn uitermate tevreden. Het aanmaken van de haard gaat ook beter. niet in 1 keer maar te doen.

Agnes 6-11-2010 11:01:57
Algemene vraag


De geur die we ruiken is niet van de haard, maar van de brandstof, het heeft haast een geur van lampolie. Zodra de vlammen uit zijn dan is de geur weg. Als het materiaal achter de haard zou stinken dan zou het niet direct weg moeten zijn als de vlammen gedoofd zijn.

R. Nowee 3-11-2010 16:09:45
Reactie


Ik heb van een verkoper bij de Praxis begrepen dat de Livingflame haarden een probleem hebben met het materiaal dat gebruikt is achter de vlammen. Dat kan niet tegen de hitte en gaat daardoor stinken. Wellicht is dat ook het geval bij uw haard, en ruikt u dus niet de Safretti bio-alcohol maar de haard zelf....

Jeroen 1-11-2010 15:28:56
Algemene vraag


Ik hoop dat er iemand een tip voormij heeft: Als de branders van mijn haard uitgaan (als de bio-ethanol op is) gaat het echt ontzettend stinken. Weet iemand hoe dit komt en is er iets om dit te verhelpen?

Joke van Dijk 31-10-2010 14:55:43
Algemene vraag


Wij hebben een inzethaard van Livingflame gekocht bij Karwei met een Bio Ethanol brander, hebben er een ouderwetse pannenspons ingepropt. De eerste twee flessen waren van de praxis, deze roken niet maar waren ook relatief snel op. Toen naar aanleiding van de enthousiaste reacties 12 flessen Safrettie besteld, deze brand veel langer maar deze ruikt ook heel sterk. Dit in tegenstelling tot wat er op het forum werd vermeld. Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn?

R. Nowee 31-10-2010 11:47:23
Gaat wel


Wij verkopen diverse haarden op bio ethanol. Belangrijk is te weten dat er soorten zijn. Het beste is bio-ethanol gemaakt van suikerbieten. Deze wordt ca. 400 graden, de overige graan bio-ethanol wordt meer dan 600 graden, dus is de brandsnelheid sneller. Bovendien zijn veel haarden TUV gekeurd met bio-ethanol van zuivere suikerbieten.Het is maar een weet, maar pas op met goedkope bio-ethanol

R. de Graaf 28-10-2010 10:42:54
Heel Goed


Enkele weken geleden een haard met ombouw (Livin) gekocht met bijbehorende bio-ethanol. (gekocht bij Karwei) Het vlammenspel was erg teleurstellend (klein vuurtje) Naar aanleiding van veel positieve berichten op deze site de gok genomen en een aantal flessen bio-alcohol besteld. Binnen 2 dagen al in huis ! Gisteravond geprobeerd en het resultaat is prima ! Mooi vlammenspel, dus genieten !!

Thieu 28-10-2010 09:23:53
Gaat wel


Sorry, ik had er veel meer van verwacht, vind dan de bio ethanol van de action véél beter als je de prijsverhouding ziet.

Anouschka 26-10-2010 11:27:28
Heel Goed


SUPER SNEL en heel goed, Gisteren om 15.00 uur besteld, online via Rabo betaald, direct een orderbevestiging ontvangen per e-mail, om 17.10 uur een e-mail ontvangen dat de bestelling was ingepakt en vanochtend om 11.00 uur stond TNT-post voor de dear met 12 flessen van 2 Liter ( geen bezorgkosten ) dus Euro 2,70 per liter. KLASSE ECO-LOGISCH GA ZO DOOR !! Nu maar kijken of het ook goed brand zo als door velen geschreven is.

Fred 23-10-2010 13:47:39
Reactie


Dan durf ik het niet te zeggen. Heb je onze bio-alcohol al geprobeerd? Zoals je in de reviews kunt lezen is men er erg lovend over. Mischien dat dat nog uitkomst biedt.

Jeroen 29-9-2010 08:52:05
Reactie


Nee dat is het niet, de opening is al zeer klein.

rene 28-9-2010 18:52:20
Reactie


Hallo Rene, de grootte van de vlammen heeft te maken met de brandopening van het reservoir. Wellicht is dat te groot bij jouw haard. Door er een metalen plaatje op te leggen zou je het kleiner kunnen maken. Succes!

Jeroen 28-9-2010 12:35:49
Slecht


Ik heb een jaartje geleden een bio haard gekocht bij de Gamma. Super leuk ding qua design alleen echt plezier van het brandend vuurtje nee nog steeds niet! Heb van alles al geprobeerd... allerlei merken bio ethanol! Het probleem is dat als het eenmaal aan is wat bij sommige merken echt enorm lang duurt... het op den duur zulke grote vlammen geeft dat het gewoon buiten de haard slaat en dat kan volgens mij niet de bedoeling zijn? Daarnaast is het ook supersnel opgebrand. Nu heb ik eens gekeken maar er zit ook niets in het reservoir... alleen vloeistof maar niets van een absorberende steen of zoiets dergelijks. Kan dat wel goed zijn? Mijn vraag is dus eigenlijk of iemand mij kan vertellen of het wel hoort dat er niets in het reservoir zit en waarom die vlammen zo hoog worden dat ik het uit moet doen i.v.m. veiligheid? Alvast bedankt!

Rene 27-9-2010 20:25:32
Reactie


Hallo Alexandra, deze gegevens worden niet vrijgegeven door de fabrikant. Gezien er geen of nauwelijks residu overblijft, vermoed ik dat het percentage ethanol zeer hoog is. Groet Bart

Eco-Logisch 1-9-2010 12:50:58
Reactie


hallo, ik heb een vraag over het product: wat is de concentratie van ethanol in product (id dat b.a. 70%, of 96%?) en of daar de andere stoffen zijn toegevoegd (b.v. methanol e.d.)? Met vriendelijke groeten,

Alexandra 28-8-2010 19:30:50
Reactie


Oei, ik was aan het googlen want ook ik heb een gamma living flame. Ook ik krijg die niet aan. Heb andere bio ethanol geprobeerd en kwam op deze site. Ik vind het erg stinken. Maar goed das mijn mening. Na verder Googlen kwam ik dit tegen: Een terugroep actie van alle Living Flame haarden verkocht na 1 sept. 2008 i.v.m. asbest in de achterplaat. http://www.vrom.nl/pagina.html?id=38316 Hier is de link. Ik moet dit even laten bezinken.

JB 7-8-2010 06:25:02
Goed


Het spul vat meteen vlam. De verpakkingsmaat is ook prima. Past prima naast de schoonmaakspullen onder mijn aanrecht.

Jeroen 17-6-2010 09:34:52
Heel Goed


na een maandje gebruikt te hebben heb ik het volgende ontdekt: mooi vuur, brand mooi maar 2liter op 4,5 uur. is toch een avond. TIP: pak wat gedraaid grof staalwol / (grof schuurspons.) trek het ver uit elkaar, dus een soort gaasje maken (experimenteren) leg het op de branderopening en je hebt vlammen met een smeulend / gloeiend resultaat!!! das heel goedkoop!!!en mooi samen met de bio-alcoholvlammen.

stefanny 11-4-2010 11:29:57
Heel Goed


ik heb de zoals ze zeggen de slechte bio-olie van de Action geprobeerd. stinkt wel maar verschild wel enkele euro,s in prijs per fles 1 ltr In de Lier zit een bedrijf die maakt biobranders vanaf €65. ik heb er een van en werkt prima. rvs, met schuif. duohaarden.

stefanny 3-3-2010 17:22:25
Heel Goed


Heb 1 fles besteld en geprobeerd, deze is zeer goed bevallen. Heb inmiddels zaterdag een hele doos bij jullie gehaald. We komen zeker weer bij jullie terug!!!!

Chantal 23-2-2010 10:36:14
Goed


Best goed spul, brand ook snel. Dat was bij andere wel anders! Helaas is ook deze niet reukloos. Het blijft toch wat stinken.

Smits 18-2-2010 10:26:00
Algemene vraag


Weet iemand wat de maximale temperatuur is die wordt bereikt in een bio ethanol haard. Ik lees net dat er hittebestendige lakken beschikbaar zijn die tot 650 graden zouden moeten werken.

Rob 6-2-2010 09:56:35
Reactie


Ik wil nog even een ervaring toevoegen op de reactie van Gerton. Ik heb ook problemen met de hittebestendigheid van de achterwand van de Livin Flame Vermont, wegbladerende verf. Het verschil is echter wel dat ik zelf uitsluitend Livin Flame bio ethanol heb gebruikt (duurt een tijd voordat deze blijft branden, 15 minuten voordat er een goed vlammenspel ontstaat en brand in totaal, ontsteken doven, 75 minuten). Mijn eerste ervaring was goed tot ongeveer de 25e brandsessie toen de verf van de hittewerende achterwand weg is gebrand, met schade aan de achterzijde en een enorme stank als gevolg. Hiermee ben ik teruggegaan naar de Gamma waar ik een nieuw exemplaar mee heb gekregen. Dit exemplaar heeft slechts drie bandsessies nodig gehad om de verf op achterwand te laten gaan bladderen waarbij de metalen plaat zichtbaar werd. Ik denk dus dat de kwaliteit van de achterwand te wensen overlaat en dat het probleem niet moet worden gezocht in de bio ethanol zelf. Dit exemplaar gaat terug naar de leverancier en ga zelf op zoek naar een alternatief.

Rob 6-2-2010 09:32:58
Algemene vraag


Goedemiddag, Misschien een vreemde vraag maar bij het testen van verschillende bio-eta en alcohol's kwam mij de vraag op wat de maten zijn van een Safretti resevoir en zijn sleuf. wie heeft er een Safretti Sfeerhaard en wil mij de maten doorgeven? de maten die ik zoek zijn breedte lengte en hoogte van het resevoir, en de breedte en lengte van de opening met volledig geopende schuif. hopend op een reactie,

Gerton Wullink 3-2-2010 15:46:46
Reactie


op de reactie van Gerard 10/1/2010 kan ik mij aansluiten, de Gamma ethanol was binnen korte tijd op en rook niet echt aangenaam. dus van jullie bio alcohol besteld. grote verwachtingen en ook grote resultaten! ten eerste begon de achterwand te bladeren dus de verf kon de hitte niet aan die de alcohol deed ontstaan. na wat schuur en verfwerk met hittebestendige verf dit weer opgelapt en opnieuw geprobeerd met een wat dichtere sleuf. dit had niet het juiste resultaat wat uiteindelijk resulteerde in een rokende en stinkende achterwand (hitte isolatie) van de "livin" flame sfeerhaard. wat dus mijn conclusie is is dat de alcohol veel beter en vooral warmer brand dan het spul van livin flame. mijn idee is nu om het resovoir aan te passen zodat niet alleen de sleuf kleiner wordt maar ook het oppervlakte van het resovoir wat hopelijk resulteerd in een minder hard brandende sfeerhaard. de eventuele ervaringen hiermee zal ik doorgeven zodat er misschien meer mensen zijn die hier hun voordeel mee kunnen doen. Met vriendelijke Groet, Gerton Wullink

Gerton 31-1-2010 21:00:05
Heel Goed


Een vriend van mij heeft een bakje gemaakt voor in een lantaarn. De maat is 12 bij 12 cm en 4 cm hoog met een schuifje. Gisteravond twee pannensponsen (had ik hier ergens gelezen) door de gleuf gedrukt en voor de helft gevuld met Safretti ethanol. Aangestoken om 16:45 uur, toen we om 23:45 uur op bed gingen moest ik de vlammen doven met het schuifje! De vlammetjes zijn ongeveer van 2 tot 7 cm. Het geheel geeft een leuke sfeer, dansend vuur is altijd leuk om naar te kijken. De gleuf is 10 x 1 cm. Het lantaarntje is ongeveer 14x14 en 34 cm hoog met vier glazen wandjes.

Martin van Kammen 20-1-2010 15:27:39
Reactie


Hallo Gerard. Dit is een reactie die wij als Eco-Logisch niet verdiend hebben. Allereerst staat het klantencontact bij ons zeer hoog in het vaandel en proberen wij een hoge service te waarborgen. Ook in de aftersales. Jouw eerdere reactie is wel degelijk online geplaatst. Wij hebben namelijk geen censuur op onze product reacties. We gaan zelfs een stap verder, wanneer een product veel negatieve reacties krijgt wordt het uit het assortiment verwijderd. Een transparante informatie voorziening dus. Je eerdere reactie/vraag kun je vinden onder het product: bio-alchol - 6 stuks 2L (selecteer hierboven bij maat/type: 6 stuks 2L) In je reactie doe je een oproep aan andere gebruikers van de bio-alchol en niet aan ons als verkoper. We hebben de reactie daarom niet beantwoord. Dit wil ik natuurlijk met alle plezier alsnog doen. De bio-alchol van Safretti is geproduceerd en afgestemd op de sfeerhaarden van safretti. De brandduur is dus afgestemd op het reservoir dat gebruikt wordt in de haarden van safretti. (een volldige RVS-bak, helemaal vloeistof dicht met een kleine smalle opening aan de bovenkant.) Zoals je kunt lezen op dit forum wordt er flink geexpirimenteerd in andere haarden met pannensponzen e.d. Maar zoals je kunt begrijpen kan ik geen garanties of verantwoording nemen voor het resultaat van deze brandstof in andere haarden dan die van Safretti en kun je enkel af gaan op de reacties van andere gebruikers. Dat de alcohol zeer goed brand klopt inderdaad. Zoals ik begrepen heb van klanten is het aandeel water in deze brandstof veel lager, waardoor het beter en langer brand dan vergelijkbare producten. Ik hoop je voldoende te hebben geinformeerd en wellicht dat iemand anders met dezelfde ervaringen je verder kan helpen. Groet Bart de Vries. P.S. Een ervaring zoals jij die beschrijft heb ik nog niet eerder gehoord.

Eco-Logisch 10-1-2010 14:12:22
Algemene vraag


Heb voor de kerstdagen een doos bioalcohol bij jullie gekocht en jullie gemaild met een vraag. Heb helaas nooit antwoord gekregen ( wellicht door mijn negatieve ervaring ) Heb een Gammahaard gekocht en kwam er achter dat na ca 1 1/2 uur deze al opgebrand was. Vol verwachting jullie vloeistof laten aanrukken en direct geprobeerd. Het resultaat was hele hoge vlammen welke boven uit de haard sloegen, rookmelders die afgingen, hoofdpijn, keelpijn etc. ( terwijl we een woonkamer van 90 m2 hebben en altijd ventileren ) en al loeiend was de haard na ca. 40 minuten opgebrand. Wij hebben de indruk dat de vloeistof gigantisch brand en het stonk enorm. Na de tijd zagen we een witte aanslag op de achterwand van de haard. Wat moeten we doen we willen graag onze haard normaal laten branden. Ondanks het negatieve verhaal toch graag een aftersales advies en niet de negatieve ervaringen wegduwen en de klant laten stikken aub.

Gerard Schreuder 10-1-2010 13:38:02
Heel Goed


Wij zijn zeer tevreden met de supersnelle levering. Zelfs nog een dag voor kerst. De bio-alchol werkt prima en vrijwel reukloos, zelfs met astma nergens last van. U heeft er in elk geval een nieuwe klant bij. Mvg, fam Schouten

Fam. Schouten 7-1-2010 09:56:53
Heel Goed


Uitstekende kwaliteit en promte levering, ondanks de barre weersomstandigheden.

W van Til 2-1-2010 09:35:27
Heel Goed


Safretti getest en brand goed. Ontsteekt van de eerste maal,ik moet enkel water toevoegen om de vlam kleiner te maken. Ik heb een bio haard van de gamma waar je de vlam niet van kan regelen en daarom moet ik water toevoegen. Zonder water is de vlam gevaarlijk hoog. Gr; Hans.

Hans 1-1-2010 20:09:09
Heel Goed


Hartelijk dank voor de supersnelle levering nog een dag voor kerst. De vloeistof is prima. Mvg fam Schouten

Schouten 31-12-2009 14:36:12
Goed


Heb goed gekozen ipv heel goed omdat ik de brandduur toch ietwat vind tegenvallen. We kochten vlak voor de kerst een leuke haard van Sompex via DesignSales. Met 12x2l bio-ethanol van Safretti komen we de winter wel door. (denken we) Het lijkt wel of de vloeistof of brander eerst op temperatuur moet komen: eerst slaat altijd twee-drie keer uit. Daarna is voor zeker 10min een vooral blauwe vlam te zien, pas met n kwartier ontstaan er mooie rustige gele vlammen. Vloeistof is geheel reukloos wat mij betreft. Wij verstoken in de medium chimney van Sompex ongeveer 100ml per kwartier, met >500ml fikt ie bijna 1.5hr. Wij zijn erg blij met deze sfeermaker! Bestelling en levering van ethanol overigen netjes op tijd! grt MZe

MZe 28-12-2009 23:06:51
Reactie


Wij hebben ook haardje van de Gamma met bakje, met gleuf waar zo´n spons in zit. De verkoper van de Gamma gaf aan dat we ook Spiritus i.p.v. Bio-ethanol konden gebruiken, want schijnt hetzelfde te zijn. Zelfs gemengd met water om zuiniger te branden. Wij hebben kleine blauwe vlammetjes met AH spiritus en brandt zo´n 2 uur.

MJ 27-12-2009 20:51:15
Reactie


Omdat een brander voor in de openhaard tussen de 3 en 4 honderd euro kost heb ik er zelf 1 laten maken van RVS. Ik heb getest met Gamma Ethanol en dat was binnen een uur op met hoge ongecontroleerde vlammen. Bedacht dat een stuk steenwol wel eens zou kunnen werken. Gedaan en gevuld met LEF alcohol, resultaat, mooie gele gelijkmatig verdeelde vlammen met een aanzienlijk langere brandtijd van 1,5 uur per liter.

Marco 22-12-2009 21:40:35
Heel Goed


Ik heb onlangs een twee liter van deze Bio-alcohol besteld. Heb gelijk mijn brander gevuld en ontstoken....in 1 keer ging de vloeistof aan en heeft zo'n 5 uur gebrand (iets minder dan 1 liter in de brander van life-fire van de gamma). Levering was prima op tijd en het product was goed en veilig verpakt. In één woord samengevat....TOP! echt een blijver voor mij.

Remko Schreuder 12-12-2009 16:42:36
Heel Goed


Inmiddels heb ik mijn haard al aangehad. Met een livin flame bak van Gamma met Safratti erin. Dit is prima gegaan. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal omdat ik alleen Safratti heb gebruikt. Want hier in de haarden winkel werd dat ook als de beste geadviseerd. Maandag heb ik de bak gevuld, om 10.00 uur smorgens aangezet en toen ik om 15.00 uur wegmoest heb ik hem zelf uit moeten doen. minstens 5 uur brandtijd dus. Alleen moet de vlam in het eerste uur wel op gang komen. Stank is er niet. Ik ruik helemaal niets. Had ook geen snotterneus terwijl ik dat snel heb bij ook maar een klein beetje walm, dus zeker bij gel of gas. Ben heel tevreden dus

evany 25-11-2009 09:36:41
Heel Goed


heb een bio ethanol brander van de gamma gekocht en bio ethanol brandstof van gamma maar resultaad was zeer bedroefend zeer kleine vlammetjes. Nu brandstof van safretti in de brander gedaan en heb nu veel mooijere en grotere vlammen dus erg tevreden met Safretti.

w.berg 22-11-2009 14:25:43
Reactie


Durf ik niet te zeggen. Wij hebben hier zelf geen ervaringen mee, wellicht dat andere bezoekers een antwoord hebben? Groet Bart

Eco-Logisch 20-11-2009 15:01:25
Algemene vraag


Wij hoorden gisteren in een bouwwinkel dat er bij bio ethanol geen sfeerhout gebruikt kan worden omdat dit het risico loopt om te barsten of zelfs uit elkaar te spatten. Is dit een reële waarschuwing?

aty 18-11-2009 11:21:07
Slecht


Ik heb bio ethanol van de ALDI gekocht, maar als de haard uit gaat omdat de bio ethanol op is gaat het vreselijk stinken. wie heeft hier ook ervaring mee

Jane 17-11-2009 01:25:37
Heel Goed


Geheel tevreden!! Menig uurtje met een goed glas om het vuurtje gezeten!!! Hartelijke groeten Jan-Peter

Jan-Peter 10-11-2009 14:23:38
Heel Goed


Hallo, Heb vandaag een Lambretti gekocht en vraag mij af of deze bio ethanol ook te gebruiken is voor deze Lambretti? Heb er nu Lef bio ethanol bijgeleverd gekregen, maar is prijzig. Hoor graag! Groeten Karin

Karin 8-11-2009 01:15:38
Gaat wel


Graag vertel ik u allen mijn bevindingen, zodat ik ook weer wat info kan ontvangen. Uitgangspunt is als volgt: -gamma vermont bio ethanol haard -living flame brander van 0.75 liter inhoud fase 1: gamma living flame: ontsteekt niet snel, geurloos, korte brandtijd (45 min.) weinig vlammenspel fase 2:blokker bio ethanol: ontsteekt snel, stinkt, korte brandtijd, weinig vlammenspel. fase 3: safretti, ontsteekt snel, stinkt, lange brandtijd, zeer hoog vlammenspel, eigenlijk gevaarlijk. fase 4: safretti, met 4 metalen pannensponsen (blokker): ontsteekt snel, langer brandtijd (1.45 uur), leuk vlammenspel (veilig), maar ongelofelijke stank (prikkende ogen, slaat op je keel) fase 5: brandpasta (voor gourmetpannetjes): ontsteekt snel, lange brandtijd, leuk vlammenspel, geen stank, erg duur. Wie heeft er voor mij een tip zodat ik langer dan 1.45 uur kan genieten, zonder stank? Vriendelijke groet, E Huisman

e huisman 3-11-2009 14:10:11
Goed


we hebben de safretti bio-ethanol in de living flame brander met "pannensponzen" gedaan (gamma) en dit gaf en hoger vlammenspel met uiteraard als bijkomend nadeel dat de brandstof eerder op is. Het is inderdaad niet reukloos maar voor ons niet storend. De brandduur van 1 fles (2 liter) komt op ongeveer 6 uur echt gele vlammen van zo'n 15 tot 20 cm hoog. De bio-alcohol van de gamma doet het langer maar als je het per euro uitrekent dan maakt het geen verschil maar heb je met Safretti wel hogere vlammen en minder geur. Voor ons een prima product dus. Alleen duurde het even voordat het binnen was, anderhalve week, maar daar zijn we na een kleine week wel van op de hoogte gebracht.

Leo 26-10-2009 21:53:24
Goed


De bio ethanol van Safretti bevalt prima. Beter vlambeeld en minder geur dan andere merken. ReukLOOS is het zeker niet, maar dat kan denk ik ook niet. Storend is de geur niet (vinden wij). Wel voldoende ventileren, wij doen altijd een rooster boven het raam open. De brandduur is circa 1,5 uur voor 750 ml (livin flame brander), dat zou neerkomen op circa 4 uur met 1 fles. Hierboven staat ergens een tip met pannensponzen. Dat hebben wij gedaan (2 tuks in de brander) en het vlambeeld is nog iets mooier (gelijkmatiger) en ietsje lagere vlammen. Overigens zag ik dat de Living flame branders nu standaard met pannensponzen zijn gevuld (Gamma) en dat de opening iets smaller en korter is dan van de brander van Living Flame die wij hebben (begin 2009 gekocht). Deze nieuwe brander van Living Flame zal dan waarschijnlijk dus langer doen met dezelfde hoeveelheid en een iets lagere vlam geven. Dat kan ook best want de hitte afgifte is prima, geeft denk ik zeker zo veel warmte dan een gashaard of houthaard. Kortom, wij zijn tevreden, het is mooi en gezellig en geeft veel warmte. Geurloos is het niet (maar dat is een houthaard ook niet),maar niet storend, de brandduur is niet de beloofde 6 uur maar circa 4 uur maar ik denk dat dit aan de brander ligt. Een duurdere brander of misschien zelfs al de huidige living flame brander, zal waarschijnlijk wel de 6 uur per 2 liter halen. Overigens in de bijlage bij NRC stond gisteren een artikel over Safretti bio ethanol haarden, bij de winkels van Marlies Dekkers gingen ze toch niet meer aan omdat klanten over stankoverlast klaagden. Jammer. Nogmaals, wij ruiken het zeker ook maar een houthaard ruikt ook en die geur vinden wij persoonlijk onaangenamer. Eric

E. Nelissen 25-10-2009 13:04:22
Reactie


Ik ken het niet, misschien iemand die verschillen heeft opgemerkt?

Eco-Logisch 24-10-2009 11:30:32
Algemene vraag


Wat is het verschil tussen jullie bi ethanol en Lef bio ethanol

J.Meskini 23-10-2009 20:35:47
Reactie


Alles over Bio Alcohol vind je op www.bioalcohol.nu Hier staat e.e.a. uitgelegd. Bioethanol / bioalcohol 96.6% zuiver te zijn staat voor kwaliteit. Laat je niet verleiden voor minder, vaak zijn er stoffen aan toegevoegd die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid en een slecht vlambeeld tot gevolg. Kies dus voor kwaliteit tegen een voordelige prijs. Het wordt ook nog eens bezorgd.

Mirjam 10-10-2009 21:03:48
Algemene vraag


Ik heb via internet een ouderwets oliekacheltje gekocht van het type "Alladin", onderin zit een pit en daaronder het petroleum reservoir. Helaas is het kacheltje niet te gebruiken en restauratie veel te kostbaar. Daarom is mijn vraag: kan ik in het kacheltje een reservoir plaatsen en daarin dan bio ethanol stoken? Het mica ruitje is kapot dus dat kan ik er helemaal uit slopen zodat er zuurstof binnen het kacheltje komt. Nog een vraag: is een reservoir voor bio ethanol zelf te maken? Ik heb al het e.e.a. gelezen over roestvrij staal en pannensponzen... Iemand een idee? Ik heb 50 € betaald voor het kacheltje en zou het toch heel graag willen gebruiken. Heb AOW dus het geld klotst helaas niet tegen de muur.

Margaretha 9-10-2009 15:18:36
Reactie


Ik heb bio-alcohol van safretti gisteravond besteld. Zodra het binnen is ga ik het meteen proberen en zal ik mijn bevindingen hier achter laten.

Leo 8-10-2009 07:46:52
Reactie


Wij als leverancier weten alleen zeker dat het systeem van de bio- alcohol met de Safretti haarden goed werkt. Resultaten met andere haarden, pannensponzen of keramische hout is ons onbekend. Wellicht dat het werkt, misschien dat de lezers van dit Forum elkaar kunnen helpen met hun bevindingen? Over het algemeen merken wij uit reacties wel dat de bio-alcohol van safretti beter werkt dan de andere merken op de markt. Ik zou zeggen oordeel zelf en hou ons en de anderen vooral op de hoogte.

Eco-Logisch 7-10-2009 16:19:35
Reactie


even ter informatie. ik heb de bio-brander van de Gamma gekocht en daar zit al "pannenspons" in. In ieder geval van die metalen krullen. Ik heb hem nog niet aan gehad omdat we aan het verbouwen zijn. Maar ik denk dat ik toch ga sparen voor de bio-brander van Ruby-fire. Die kun je met een schuifje dichtdoen ipv een deksel. Dan kun je het hout gewoon laten liggen. Is het trouwens erg als het keramische hout in de vlammen ligt? Of mag dat absoluut niet?

evany 7-10-2009 14:51:44
Algemene vraag


Ik heb dezelfde vraag als Evany, helaas heeft zij( volgens mij) geen reactie gehad. ik wil namelijk ook wel die bak van de bouwmarkt kopen voor 45 misschien werkt het wel met die pannensponzen. het gaat toch ook om het doseren van de opening? dus een reguliere rvs bak volstaat niet? en hoeveel pannesponzen doe je in de bak, (voordat ik die helemaal volprop).kan iemand een resorvoir aanbevelen aub?

Sharon 7-10-2009 14:49:11
Algemene vraag


Ik gebruik nu de bio-ethanol van de gamma in zo'n designhaardje RVS van de gamma. Aansteken lukt in 1 keer, maar het duurt een half uur voordat ik gele vlammetjes krijg. Deze zijn nauwelijks 4 cm hoog. Ik zou het graag iets hoger zien. Op dit moment brand hij met een liter makkelijk 5 tot 6 uur, alleen moet je dan dus wel met een vergrootglas naar het fikkie kijken. Zal het met de safretti bio-alcohol tot wat grotere vlammen leiden? Of moet ik de opening van het reservoir iets vergroten? Eerlijkheidshalve ruikt de bio-ethanol van de gamma nauwelijks maar dan kan natuurlijk ook door die kleine vlammen komen..... Graag reacties

Leo 6-10-2009 10:52:18
Reactie


Helaas geeft de producent geen specifikatie van de samenstelling. Waarschijnlijk om de concurrentie niet op het juiste pad te brengen. In onze ervaring blijft er helemaal geen vloeistof achter na verbranding!

Jeroen 5-10-2009 11:59:25
Heel Goed


ik heb pas een bio ethanol haard nu is de vloeistof bijna op wat ik graag zou willen weten uit hoeveel % bestaat u bio ethanol en uit hoeveel % water want dat heeft er toch mee te maken hoeveel vloeistof er achter blijft als het opgebrand is mvg m stend

m stend 4-10-2009 15:56:43
Algemene vraag


Hallo, Wij hebben een sfeerhaard Vermont van de GAMMA.. en gebruiken tot nu toe de living flame bio ethanol. Heeft er iemand ervaring met de sfeerhaard vermont van de GAMMA met de bio ethanol van SAFRETTI???

Linda 2-10-2009 11:00:37
Heel Goed


hallo ben ook een tijdje bezig met bio-ethanol ik had een leverancier met een mooie oplosing hij verkocht blikjes met keramische watten was perfect vullen met bio-ethanol en 3a4 uur prachtig branden maar hij is er helaas mee gestopt ,weet iemand misschien waar je die watten kan halen want het werkt echt erg goed

wally 29-9-2009 23:54:41
Algemene vraag


Ik heb nu net een gelhaard gekocht en wil de gelpotjes vervangen door een reservoir wat ik voor 45 euro kan kopen. Nu zag ik hier een reactie dat dat niets is. Weggegooid geld dus. Maar zou het dan met die pannensponzen wel wat zijn? En waar koop je een metalen pannenspons, hoe ziet die eruit? (bBen van de vaatwasser-generatie) vriendelijke groeten Evany

Evany 21-9-2009 22:10:45
Reactie


Ja dat is nu een aardige ontwikkeling,hoe meer produkten hoe beter. Maar wij hebben de producent van de Safretti bio gevonden en gesproken (het is een nederlands bedrijf) die samen met safretti deze alcohol hebben ontwikkeld en ik ben er van overtuigd geraakt dat zij toch wel een bijzonder product hebben gemaakt en er volgens ons geen sprake was van extreme winsten bij fabricage. Het gaat om de roet,rook,geur en brandtijden en zover ik nu kan overzien hebben zij toch het beste product maar overtuig ons maar als dit niet het geval is .vriendelijke groet

Rob Bos 7-9-2009 11:04:15
Geen mening


Mensen, er is een oplossing, check www.bioalcohol.nu Stuk voordeliger en Top kwaliteit. Het blijkt dat er in europa maar een paar fabrieken zijn aangewezen voor het produceren van de zgn. bio ethanol ookwel bio alcohol. Tis is dus geen verhaal dat safretti het zelf produceert! Ze hebben er alleen meer aan kunnen verdienen. De markt komt nu langzaam op gang, althans zo lijkt het. Wellicht kunnen jullie als eco-logisch hier ook beter inkopen! Het gaat uiteindelijk toch om het voordeel van milieu en consument. Succes.

Patrick 6-9-2009 01:48:52
Reactie


Hallo Anita, de leverancier wil de samenstelling niet prijsgeven met het oog op de concurrentie.....

Jeroen 3-8-2009 08:35:22
Algemene vraag


Wat is de samenstelling van deze bio-ethanol?

Anita 2-8-2009 10:30:04
Reactie


Dag Evelien ,knap dat je dat gevonden hebt ik kan het niet vinden op die site,we gaan dit ook niet verkopen denk ik,het is juist zo fijn dat het reukloos is en zo lang mee gaat.groet rob

rob bos 24-5-2009 10:16:36
Algemene vraag


Ik zag op de site van safretti dat er ook geuren flessen bio alcohol bestaan, dit lijkt me wel heel erg fijn. Kunnen jullie hier ook aan komen?

Evelien 20-5-2009 11:38:17
Reactie


Ik durf het niet te zeggen, en ik zou het dan ook afraden. Groet Bart

eco-logisch 14-5-2009 17:17:08
Algemene vraag


Kun je de bio-alcohol, nadat hij is opgebrand, navullen in een nog hete brander, of levert dat (brand)gevaar op? Sjef

Sjef 14-5-2009 10:22:45
Heel Goed


Voor de mensen die nog twijfelen. Had eerst een fles uit de blokker, resultaat dat het zeer snel op was en dat als je het vuur uitdeed, het de andere dag zo goed als vervlogen was. Dan een fles uit de gamma wat resulteerde in zeer kleine vlammen en er een behoorlijke vieze geur vanaf kwam. Nu de safretti bio-alcohol is bijna reukloos, geeft een mooier en hoger vlammenspel en brandt behoorlijk langer. Een tevreden klant uit Belgie.

Gus 22-2-2009 17:51:41
Heel Goed


Heb de laatste weken geprobeerd met zowel "maaszand" als met de pannenspons. Het beste resultaat tot nu toe is met de pannenspons. Ook heb ik de combinatie maaszand met de pannenspons geprobeerd, maar dat was geen succes. Dus in mijn reservoirs zitten voortaan pannensponsen waarmee ik regelmatige vlammen creëer, die niet te hoog zijn en een langer uitbrandende bio-alcohol tot resultaat hebben. Ik wens iedereen veel succes, warmte en plezier met hun warmtebron in combinatie met Saffretti bio-alcohol en pannensponsen. Ben

Bero 19-2-2009 00:08:18
Reactie


De samenstelling van de alcohol kan behoorlijk verschillen, wat resulteerd in verschillende brandtijden en stankoverlast. Onze ervaring(en ook de ervaring van veel klanten) is dat de bovenstaande bio-alchol flink verschilt met de goedkope versies brandstof. De stankoverlast is hier niet of nauwelijks en ook de brandtijd is een stuk langer. Zeker het uitproberen waard!

eco-logisch 7-2-2009 11:32:56
Algemene vraag


Als dat zou lukken met een pannenspons zou dat wel een mooie oplossing zijn. Ook wij een gamma "ding" gekocht maar kan geen schuif ontdekken om t te doseren. Met als resultaat flinke vlammen en na 30 minuten is hij uit!!! Ook krijgen we hoofdpijn van de lucht. Moet echt een raam open zetten en dat zou toch niet de bedoeling moeten zijn van knus en gezellig. Hij hangt leuk maar nu eigenlijk nooit aan. Heb ook niet de bio ethanol die hierboven genoemt wordt hoor, maar dat zou toch niet uit moeten maken wat de stank betreft. Dit ruikt echt niet gezond...misschien omdat er een te grote hoeveelheid in 1 keer verbrand ofzo??? Hoor graag reactie's

Debby 6-2-2009 20:15:36
Heel Goed


Ik heb op dit moment goede resultaten met het aanbrengen van een PANNENSPONS in het reservoir. Let op!! Geen staalwol, maar een echte ouderwetse pannenspons van metaal. Hierdoor brand de vloeistof langer met een relatief lagere vlam. Succes bij het uitproberen.

Bero 6-2-2009 11:35:44
Reactie


Ik heb geen idee, het zou best kunnen werken. Wellicht probeert iemand het uit en kunnen we het lezen binnenkort.

Jeroen 29-1-2009 07:57:10
Algemene vraag


Hallo, Ik heb net het weblog wat door zitten spitten. Valt mij op dat er steeds gesproken wordt over de brandtijd van Safretti bio-alcohol en het proberen die brandtijd zo veel mogelijk te verlengen. Een kleine 40-45 jaar geleden maakten wij overal en nergens onze hutten, zelfs vaak in de grond. In die tijd pakten wij een groenteblik met daarin voor 3/4 metselzand/maaszand en daarbij voegden wij toen tot net boven het zand de brandstof (petroleum, peut etc.) en staken die aan ter verlichting en verwarming. Mijn ervaring is dat dat hetzelfde werkte als tegenwoordig met de zogenaamde speciale sponssteen/zuigsteen in de haard. Ik ben benieuwd hoe dit (oude experiment) uitpakt met Safretti bio-alcohol. Hoelang brand dan 1 liter?? Ik heb overigens mijn bestelling nog niet gedaan voor Safretti bio-alcohol, maar gelet op de vele goede reacties in het weblog zal ik dat zeer zeker een dezer dagen gaan doen. Succes met het uitproberen met zand en ik hoor of lees graag hoe jullie daar bij Eco Logisch over denken. M.vr.gr. Bero

Bero 28-1-2009 20:39:05
Heel Goed
24-1-2009 15:32:07
Reactie


Even een reactie op het bericht van 19 januari jl. (en mijn eerder geplaatste bericht van 23 nov. 2008): mijn Ruby systeem heeft inderdaad een keramische steen. Heb, zeker met die hele koude dagen, tot volle tevredenheid gebruik gemaakt van Safretti bioalcohol. Werkt dus perfect!

Susanne 24-1-2009 15:18:09
Reactie


Hallo Monique, ik heb het idee dat er vuilaanslag rond het brander gedeelte zit (wellicht op de thermische stenen, als je die hebt). Die aanslag zou door de verhitting van de vlammen kunnen gaan branden en zo de brandlucht kunnen veroorzaken, en de vlammen doen 'groeien'. Wellicht dat andere mensen die dit lezen hier ervaring mee hebben en kunnen reageren.....!?

Jeroen 22-1-2009 08:54:05
Geen mening


Hallo, Ik heb een paar dagen gelden jullie vloeistof ontvangen, alleen onze biohaard kan dit echt niet aan er ontstaat een enorme brand lucht al na 10 min. De vlammen worden zo groot dat het volgens mij veel te warm wordt, wat is het probleem of wat doeik fout het is een livinflame wandhaard. Ik hoop dat jullie een oplossing hebben want de vloeistof brand wel veel langer.

monique 21-1-2009 20:36:06
Reactie


Wij hebben geen mailadres meer van haar. Hopelijk leest ze dit, of reageert iemand anders die er ervaring mee heeft.

Jeroen 20-1-2009 09:11:27
Heel Goed


Hallo, Op 23-11-2008 heeft Susanne aangegeven ook een Ruby systeem te hebben alleen er staat niet bij of het met een keramische steen is. Kan ik op een of andere manier met haar in contact komen om dit te vragen? B.v.d., René.

René 19-1-2009 21:46:48
Reactie


Hierboven staan meerdere reviews van mensen met een Ruby haard die erg tevreden zijn met deze bio-alcohol, maar ik weet niet zeker of ze ook een keramische steen gebruiken. Het lijkt mij redelijk logisch dat dat ook goed werkt.

Jeroen 19-1-2009 09:45:36
Algemene vraag


Kan de Safrettivloeistof gebruikt worden met een Ruby systeem met een keramische steen. Alvast dank. René.

René 18-1-2009 16:34:26
Reactie


Hallo Marc, nee wij hebben daar geen ervaring mee. We hebben soms een haard branden in de winkel. Wellicht iemand van de andere gebruikers?

Jeroen 14-1-2009 10:19:43
Algemene vraag


We hebben een Safretti haard met originele vloeistof, maar vinden toch dat je de haard best heel goed ruikt wanneer hij aan is. Hebben jullie daar ook ervaringen mee?

Marc 13-1-2009 15:27:00
Heel Goed


We vinden dat stoken met bio een uitkomst is we hebben de biokachel buiten onder een gesloten overkapping hangen bij het huis zo hebben wij veel plezier van binnen en buiten en geeft heerlijke warmte af.Bedankt voor het snelle levering van de flessen bio alcohol er zullen er nog vele volgen.

Corrie en Piet van der looij 30-12-2008 13:17:18
Reactie


Natuurlijk is dit mogelijk. Of het praktisch is, is een tweede. De gel-potjes zijn niet zo groot en dus snel leeg, waardoor je ze vaak zal moeten bijvullen. Qua veiligheid lijk het me geen probleem, voorwaarde is natuurlijk wel dat de gelpotjes niet kunnen omvallen, dus een stevige vlakke voet hebben en het liefst verzwaard. (hier is over het algemeen al rekening meegehouden)uitproberen zou ik zeggen!

eco-logisch 24-12-2008 08:30:51
Algemene vraag


Ik heb een vraag over een gelhaard, ik heb een gelhaard,gebruikte altijd de gel van de fa.Ruby Decor.Zij zijn gestopt met de verkoop van deze gel.Nu mijn vraag:kan ik de gelpotjes ook vullen met de bio ethanol vloeistof? Is het ook brandveilig ? graagzie ik een antwoord mvgr,mark klokkemeijer

mark klokkemeijer 23-12-2008 23:40:36
Reactie


De vlammen zijn hetzelfde, alleen het voordeel van de alcohol is dat je geen last hebt van roet vorming en geuroverlast. groet Bart

eco-logisch 23-12-2008 08:26:58
Heel Goed


Hallo Heb je met bio ethanol net zulke vlammen als met gel ?

Sammy 22-12-2008 21:58:28
Heel Goed


Vandaag de bioalcohol voor het eerst gebruikt,er gaat 750 cc in ons reservoir van de haard,en het heeft 4 en een half uur gebrand.Fantastisch spul

Hamringa 21-12-2008 18:03:09
Heel Goed


bedankt voor de heel snelle levering,jullie hebben er een vaste klant bij en dat alles voor een heel schappelijke prijs. mvg berrie

berrie 18-12-2008 20:52:43
Heel Goed


Heel goed U heeft er een klant bij Complimenten over de supersnelle levering van dit product, Maandag avond om negen uur besteld,woensdag al in huis. natuurlijk gelijk uitgetest. Geen last van geur Geen last van roet Niet te vergeten de prijs is ook niet verkeerd. Groeten Wim

van den Brom 10-12-2008 20:10:15
Heel Goed


Allereerst mijn complimenten over de supersnelle levering van dit product. Donderdagmiddag besteld en vrijdagmiddag bezorgd!!! Ten tweede een antwoord op mijn eigen vraag "is het mogelijk om Safretti vloeistof te gebruiken in een Ruby systeem"? Ik heb gewoon de vloeistof besteld en gebruikt in mijn haard. Perfecte brandstof en vergelijkbaar qua vuur en brandtijd met de Lef brandstof welke werd aangeraden door de fabrikant! Met andere woorden een topproduct wat ik zal blijven bestellen. Joop

Joop 2-12-2008 13:28:39
Reactie


Antwoord op: vandaag ga ik 2 RVS plaatjes halen met gaatjes van ± 2 a 3 cm en 12 cm breed en 35 cm lang halen. Dan zal ik het vul bakje weer vullen en aansteken daarna ga ik die RVS plaatjes erop leggen en steeds verschuiven zodat ik de juiste vlam heb. Ik denk dat door de gaatjes toch een leuke vlam kan krijgen en de tijd kan rekken tot ± 2,5 uur. Dit lukt dus de oppervlakte wordt te klein, dus hou ik het bij de lava steentjes van doorsnede ± 4 a 5 cm groet Jan

Jan 28-11-2008 08:44:41
Reactie


Hallo, ik heb ook een gamma bio etanol kacheltje gekocht en inderdaad na 1 uur was er een 3 kwart liter erdoor heen gegaan. Toen heb ik uit mijn BB-Q wat lava stenen gehaald en dat over de opening van de brander verspreid en het resultaat was. best leuke en ook wel grotere vlammen en het brande nu 140 minuten dus dat was al een flinke verbetering. vandaag ga ik 2 RVS plaatjes halen met gaatjes van ± 2 a 3 cm en 12 cm breed en 35 cm lang halen. Dan zal ik het vul bakje weer vullen en aansteken daarna ga ik die RVS plaatjes erop leggen en steeds verschuiven zodat ik de juiste vlam heb. Ik denk dat door de gaatjes toch een leuke vlam kan krijgen en de tijd kan rekken tot ± 2,5 uur. groet Jan

Jan van hal 26-11-2008 06:58:19
Reactie


Hallo Renate, Ik heb er geen ervaring mee maar ik denk dat gewone stenen gaan barsten. Je kunt het proberen, of een open haard specialist bellen. Succes!

Jeroen 24-11-2008 12:48:27
Heel Goed


Ik heb ook een Ruby-systeem, volgens die fabrikant zou je alleen LEF bio-ethanol mogen gebruiken (ja,ja), maar ik heb toch de stoute schoenen maar aangetrokken (hoofdzakelijk omdat LEF slecht te krijgen is en tamelijk prijzig is) en Safretti besteld. Resultaat: een perfect (geurloos) vuur! Heb overigens voordat ik deze site vond uit nood een fles bio-ethanol bij de Gamma gekocht, gelukkig maar één fles... (bij mijn haard veel te kleine vlammen en een zeer korte brandtijd), aan kwaliteit hangt ook bij bio-ethanol een prijsje. Tot slot: ook ik ben zeer te spreken over de snelle afhandeling van mijn bestelling! Ga binnenkort zeker een extra voorraadje bestellen.

Susanne 23-11-2008 15:40:06
Goed


kan je eigenlijk in de sfeer haard ook echte stenen gebruiken voor de sier of alleen de keramische net als de nep hout blokjes? ik heb maar een kleine haard op bio-ethanol en het hout vind ik maar te groot. en de stenen zijn haast nergens te krijgen (die een beetje betaalbaar zijn).

renate 23-11-2008 09:01:08
Algemene vraag


Hallo daar, ik heb een sfeerhaard van Ruby. Het Ruby systeem is zo uitgerust dat een baksteenspons de toegediende Ehanol vloeistof opzuigt. De spons steek je aan waarop er geburende 3 uur een lekker (praktisch reukloos)vuur blijft branden. Nu wilde ik de vloeistof gaan bestellen en stuit ik op de vloeistof bio alcohol. Mijn vraag is of er mensen zijn die deze vloeistof gebruiken in een Ruby haard. Zo ja, is de vloeistof hiervoor geschikt en krijg je hetzelfde resultaat als met bio ethanol van Lef. groet Joop

Joop 20-11-2008 14:27:38
Heel Goed


Maandag 17 November 12 flessen besteld en vandaag, 18 November om 12.00 uur al geleverd. Zo snel heb ik nog nooit een internet bestelling bij andere bedrijven ontvangen. Prima spul overigens, uiteraard direct even uitgeprobeerd. Groetjes Hans

Hans Rooyakkers 18-11-2008 13:10:18
Heel Goed


Er staat niets over houdbaarheid op de verpakking, dus ik ga er van uit dat het in een gesloten verpakking 'onbeperkt' houdbaar is. Als de dop er niet goed op zit zal het vervliegen. Groet, Jeroen.

Jeroen 17-11-2008 17:37:31
Heel Goed


Hallo Jeroen, hartelijk bedankt voor de zeer snelle reactie en weet je wat, ik ben direkt vanmiddag naar Amsterdam gereden, is voor mij maar 20 min. en daar op proef een 2 ltr. safrettio bio-alcohol fles gekocht en nu zit ik te genieten van mijn sfeerhaard. Het is dus ECHT WAAR het brandt na 4 keer aansteken direkt en blijft dan ook branden, hoe lang dat moet ik nog even afwachten, ik heb helaas maar een 1/2 liter reservoir, maar toch geniet ik nu. Kom binnenkort een doos halen van 6 flessen. Nogmaals bedankt voor je reaktie. Gr. José

José de Kleijn 17-11-2008 16:39:53
Algemene vraag


Hoelang is de bio-alcohol van Safretti houdbaar.

Henk 17-11-2008 12:39:53
Reactie


Ik heb geen idee wat je verkeerd doet! Wij hebben geen ervaring met de livin flame bio-ethanol van de Gamma, alleen met de bio-alcohol van Safretti die wij verkopen, en die brand direct als je het aansteekt.

Jeroen 17-11-2008 09:47:28
Algemene vraag


Hallo, ik heb uit mijn sfeerhaard de blikjes vervangen voor een livinflame bio-ethanol reservoir en gevuld met livin flame bio-ethanol beide van de Gamma. Mijn probleem is dat de bio-ethanol vanuit het reservoir helemaal niet wilt gaan branden en pas na ruim een kwartier aansteken eindelijk wilt gaan branden, en soms helemaal niet dan geef ik het maar weer op en probeer het de volgende dag maar weer eens. WAT DOE IK IN HEMELSNAAM VERKEERD. Ik heb het reservoir overal neergezet(op de tafel, buiten) allemaal omdat er in de gebruiksaanwijzing staat dat het veel zuurstof nodig heeft, maar nergens wilt het direct gaan ontsteken. Hoop dat U een aanwijzing voor mij hebt.

José de Kleijn 16-11-2008 17:57:48
Heel Goed


Geachte heer Kolman, Bedankt voor uw snelle reactie EN snelle levering. De zending is vandaag in goede orde ontvangen. Wij zullen zeker onze vrienden en bekenden opmerkzaam maken op deze goede service. Met vr. gr. F.

F. 13-11-2008 16:00:07
Reactie


Geachte heer/mevrouw, De bio-alcohol is reeds verzonden, in principe wordt dat vandaag geleverd.

Jeroen Kolman 13-11-2008 09:24:20
Algemene vraag


Gisteravond heb ik via de webwinkel bio-ethanol (12 flessen van 2 ltr) en met Ideal betaald. Na afronding staat er op het scherm dat er een bevestiging naar mij verzonden zal worden. Ik heb deze nog niet ontvangen. Gaat dit wel goed?

F. 13-11-2008 09:11:41
Reactie


Ik durf niet te zeggen of de bio-ethanol uit de pomp even zuiver is als die wij in de fles leveren. Het zou kunnen zijn dat die uit de pomp gaat walmen en/of stinken. Ik zou het een keer proberen met een kleine hoeveelheid.

Jeroen 3-11-2008 09:30:19
Heel Goed


Hallo, kun je ook bio-ethanol uit de pomp gebruiken voor de haard. Bij ons wordt namelijk bio ethanol verkocht. Met vriendelijk groet,Henk.

Henk 1-11-2008 22:24:22
Reactie


De Safretti bio-alcohol maakt zijn opgegeven brandtijd echt waar, zie bovenstaande recensies en onze reacties.

Jeroen 29-10-2008 08:49:07
Algemene vraag


wij hebben bij de gamma een bio-ethanol haard gekocht & 2 flessen van beide 1 liter bio-ethanol en indd na 1 uur was de 2e fles ook al bijna op ! Nu wilde we brandgel proberen maar is dit slecht voor de haard of wat? Ik las hierboven tot er rook kon ontstaan & roetaanslag. Maar ik vind 3,99 toch wel erg duur voor een flesje van 1 liter wat maar half uur tot uur meegaat ! Iemand tips om iets anders te gebruiken of een merk wat goedkoper is? Ik hoor het graag van jullie, Groetjes Bianca

Bianca 28-10-2008 21:28:29
Goed


Beste mensen, Wij hebben gisteren een haard gekocht bij de GAMMA. Daar was de bio-ethanol op, dus hebben wij die ergens anders gekocht. Toen wij de haard aanstaken, waren de vlammetjes de eerste paar minuten blauw en werden daarna geel. Op een gegeven moment stond de hele woonkamer blauw van de rook. Er kwamen rookwalmen aan de achterkant uit de haard. Heeft iemand enig idee hoe dat kan? Mvg Jetty

Jetty 18-10-2008 19:54:29
Reactie


Ja dat kan wel, maar je zult n.a.w. wel last krijgen van rookwalmen en roetaanslag.... Groet, Jeroen

Jeroen 3-10-2008 10:25:14
Heel Goed


Kan een bio alcohol haard ook op brandgel branden? Of gaat er dan iets mis? Wij hebben een jerrycan gekocht en het blijkt dikke brandgel te zijn en geen bio alcohol of ethanol.

hermans 2-10-2008 21:14:33
Reactie


Hoi Marianne, dat wist ik ook niet. Bedankt voor je reactie. Ik weet helaas niet waar de branders te koop zijn. Mocht je ze vinden dan hoor ik het natuurlijk graag! succes, Groet Bart

eco-logisch 25-9-2008 10:50:25
Heel Goed


Joehoeeeee, ik ben er geloof ik nu achter !!!! Ik heb al meerdere reactie's geplaatst en een aantal vragen gesteld over de brandtijd van de vloeistof.Ik begreep er helemaal geen bal van, dat de bio ethanol bij mij iedere keer zo snel uit ging. Eerst heb ik de vloeistof in de gel blikjes gedaan wat enorm snel weer uitging. Daarna heb ik een reservoir gekocht bij Karwei van 45 euro, wat ook heel terleurstellend was, want ook dit ging weer heel snel uit. Nu na vele onderzoeken en rond vragen ben ik er achter dat ik een bioflame brander moet hebben, deze kun je stellen en brand met 1 liter fles ongeveer 3 uur. Alleen ben ik nu nog op zoek naar een leverancier die deze los verkoopt. Hopelijk ga ik deze vinden of kunnen jullie mij een tip geven? En dan zal ik deze zeker aanschaffen en dan misschien eindelijk in de koude dagen die weer gaan komen, eens kunnen genieten van op zijn minst 3 uurtjes plezier te hebben van mijn haardje !!!!!

marianne 24-9-2008 22:34:58
Reactie


Dat is interessant. Wij houden de verkoopprijzen aan van safretti. Dus waarom die haarden zoveel duurder moeten zijn is ons ook een raadsel. Begrijp ik goed dat ook het design hetzelfde is?

Bart de Vries 25-4-2008 17:19:01
Heel Goed


Hallo Rob, De gebruiksaanwijzing van de Blokker haard vermeldt als producent de fabriek in Haaksbergen die ook de Safrettihaarden maakt.Verder is de meegeleverde gebruiksaanwijzing ook vrijwel identiek aan de handleiding op de Safrettiwebsite.

Albert Hoenjet 24-4-2008 21:30:32
Reactie


Dat doe je goed !! Hoe weet je dat hij uit dezelfde fabriek komt? volgens mij maakt Safretti ze zelf want dat is van huis uit een nederlands rvs fabriekje. Je weet natuurlijk ook dat we de brandstof verkopen en dat die na bestelling binnen 24 uur in huis is. groet rob bos

rob bos 24-4-2008 15:53:02
Heel Goed


Ik heb mijn bio haard gewoon bij Blokker gekocht. Lijkt heel erg op de Safretti BL maar is van zwart plaatstaal i.p.v. roestvrijstaal en komt uit dezelfde fabriek waar de Safretti gemaakt wordt. Alleen de prijs is anders !!Op 1 liter brandt de haard ca 4 uur. In de roestvrijstalen tank zit keramisch materiaal dat de brandstof absorbeert en ervoor zorgt dat de brandstof zeer geleidelijk opbrandt (ook met de brandopening geheel open.) Ik ben er zeer tevreden over.

Albert Hoenjet 24-4-2008 15:32:13
Heel Goed


De Safretti bio-alcohol is zo dun als water. De brandtijd is erg afhankelijk van de opening van het reservoir. Hierover kun je meer lezen in het weblog. Hartelijke groet.

Jeroen Kolman 2-4-2008 08:13:40
Algemene vraag


Heb laatst een haard gekocht waar bio alcohol in moet heb flessen ethanol gekocht maar dat is veel te dik dus het gaat niet goed in het resservoir en als het erin zit brand het 10 min! Is de alcohol die jullie verkopen net zo dun als water?? of ook dikker??

angela 1-4-2008 19:11:45
Reactie


De resultaten van de test: Met 2L brandstof doe je met maximale opening van het reservoir (30cm x 2,5cm) 6,5uur. Dit valt dus binnen de marge zoals de fabrikant beweerd (6-8uur) Door de schuif half open te zetten zal de brandtijd alleen maar verlengt worden. Groet Bart

eco-logisch 20-3-2008 18:20:44
Heel Goed


Vriendelijk bedankt Bart, ik ben benieuwd ??? Groetjes, Marianne

marianne 18-3-2008 10:26:29
Reactie


De reden dat de recensie niet geplaatst was had een technische reden. We zellen zelf een aantal tests doen met de haarden die wij in onze winkel hebben staan. Zodra ik meer weet hoor je het. Groet Bart

eco-Logisch 18-3-2008 09:40:08
Reactie
eco-logisch 18-3-2008 09:36:14
Slecht


Tijdsduur van 6 tot 8 uur branden is onzin!!! Ik neem aan dat jullie van eco-logisch dat ook weten, en daarom mijn recensie niet plaatsen, anders had ik wel een reactie gekeregen op mijn vorige recensie die niet geplaatst is, terwijl dit alleen maar bedoeld was om de mensen te waarschuwen die denken dat het zolang brand!!!

mar 17-3-2008 09:01:36
Reactie


Dacht dat ik het gevonden had dmv een reservoir te kopen voor het branden van de bio ethanol. De reservoir koste mij uiteindelijk 45 euro en deed ook niet aan mijn verwachtingen qwa brandingstijd. Het verhaal wat ik op verschillende sites lees dat een haardje brand van 6 tot 8 uur is pure onzin!!!!! Dan moet je geloof ik wel een tank in je haard hebben staan !!!!! Om precies te zijn branden het haardje bij mij nu een uur en een kwartier. en dan heb ik zelfs de kleine openning (van het reservoir) nog meer verkleind door er nog wat van die kunsthoutblokken op te leggen. Uiteindelijk ben ik een paar euros armer en heeft het niet het resultaat behaald die er beloofd wordt qwa branduren. Het is niet mijn bedoeling om dit product af te kraken, maar zeg niet dat het 6 tot 8 uur brand, want dat voorkomt een hoop terleurstelling bij mensen die dit aanschaffen! MVGR, Marianne.

marianne 15-3-2008 11:21:32
Reactie
eco-logisch 11-3-2008 13:07:26
Heel Goed


Bedankt Bart voor je reactie !!! Ik ga maar op zoek naar een andere oplossing waar ik de ethanol in kan doen, zodat ik ook plezier heb van een aantal uurtjes branden. Nu doe ik met de 3 blikjes gevuld maar 1 uurtje (dat is iets meer dan 1 liter) Zoals je begrijpt wordt dit dan te kostbaar. Ik ga gewoon op zoek naar een rvs of een metalen smallere bak, wie weet heb ik dan meer en langer plezier ervan !!!! In ieder geval nogmaals bedankt voor je snelle reactie, en mochten er nog andere mensen zijn die een tip hebben dan is deze van harte welkom! MVGR, Marianne.

marianne 11-3-2008 12:07:00
Heel Goed


2L Safretti alchol brand 6-8 uur. Voor 2 liter heb je een behoorlijk reservoir nodig. Deze zijn niet los te koop, maar eigenlijk voldoet elk niet brandbare bak.(metaal of r.v.s) De enige optie om langer te doen met een kleine hoeveelheid alchol is het kleiner maken van de vlam (oppervlakte bakje) Zover bij mij bekend is er geen andere manier langer te doen met klein beetje alchol. Misschien heeft iemand anders een idee? groet bart

eco-logisch 11-3-2008 11:11:06
Algemene vraag


Goedendag, Zelf heb ik een haardje wat eigenlijk bedoeld is voor gel. Nu vul ik tegenwoordig de (3) blikjes met bioalcohol, dit vanwege de mooie vlammen en de reukloze geur hiervan. Alleen het probleem is dat dit maar één uurtje brand. Wat kan ik eraan doen zodat dit langer blijft branden? Of kan ik hiervoor wat aanschaffen zodat ik dat los in mijn haardje kan zetten? Hopelijk krijg ik een reactie hierop, want ik ben wel zeer tevreden over het gebruik van bioalcohol en zou het leuk vinden als dit ook ongeveer 6 uurtjes brand !!!! MVGR, Marianne.

marianne 11-3-2008 10:05:20
Reactie


Volgens saffreti kan er verschil zijn in branduren tussen verschillende merken alchol. Safretti garandeerd een brandtijd tussen de 6 en 8 uur bij gebruik in hun haarden. Deze tijd staat in verhouding met het verdampingsoppervlakte van het reservoir, wat overigens te regelen is met behulp van een schuif. Oftewel grote stand 6 uur brandtijd, kleine vlam 8 uur. Groet eco-Logisch

eco-logisch 18-1-2008 15:53:53
Heel Goed


Hallo, Sinds kort heb ik een haard op bio-ethanol. Nu schrijft men hierboven De tijd is ongeveer acht uur of iets minder. Zelf ben ik heel blij als de haard 1 uur brand (ca. 0.75 liter past in mijn reservoir). Wat doe ik fout? Is er verschil in brandduur per merk? Ingrid

Ingrid 18-1-2008 15:08:53
Reactie


Als het goed is komt de biobrandstof morgen binnen en kunnen we weer leveren. Het is te bestellen via de website maar is voor U geen mogelijkheid voor betaling met paypall of Ideal dan kunt u de bestelling met aflever adres mailen ,sturen wij na betaling van de factuur de brandstof op vr. groet

rob bos 14-1-2008 11:16:22
Heel Goed


Goedeavond. Ik heb onlangs een designhaard gekocht maar de brandstaf bij dezelfde winkel vind ik aan de hoge kant. Misschien is het mogelijk om bij u een 10 tal flessen te kopen zodat ik een voorraadje heb. Ik zou graag van de verdere ontwikkeling door u op de hoogte gehouden worden. Alvast dank en de vriendelijke groeten Ad Wijntjes

Ad Wijntjes 12-1-2008 17:19:00
Reactie


Dit is hetzelfde. Ethanol een vorm van Alcohol. Groet eco-Logisch

eco-logisch 12-12-2007 16:22:59
Algemene vraag


Vraag: Is bio-alcohol hetzelfde als bio-ethanol? Hartelijke groeten, Gabriël de Leeuw

Gabriël de Leeuw 12-12-2007 16:14:00
Reactie


Waarschijnlijk komt het omdat de brandstof nog niet op grote schaal geproduceerd wordt en het productieproces intensief is. Een uur gezelligheid voor minder dan een euro valt toch best mee....er zijn duurdere vormen van gezelligheid... Groet

eco-Logisch 30-10-2007 17:21:23
Heel Goed


De vlam moet bij koude vloeistof op gang komen.Daarna brandt de vloeistof prima. De tijd is ongeveer acht uur of iets minder. Het vuur is ook goed af te sluiten en een andere dag weer te gebruiken. Kortom tevredenheid, maar waarom kan deze basisbrandstof niet goedkoper. Moet kunnen!

H.H.Kuipers 30-10-2007 15:56:22

Bio alcohol 6L

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: