img img

Opwindbare lantaarn Owl

Merk: Powerplus

€ 19,94 per stuk incl. btw
Aantal
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

China
Land van herkomst: China

 • Alternatieve energiebron
 • Batterij besparend

Bekijk hier meer producten van het merk PowerplusPowerplus logo
Artikelnummer : 8717853700910

De Owl is een LED-campinglantaarn van hoge kwaliteit die gemakkelijk kan worden gedragen met de geïntegreerde draaghendel. De 6 ultraheldere LED's van de uil staan garant voor een hoogwaardig kampeerlicht.
De uil gebruikt een driefase borstelloze generator(opwindbaar) voor een efficiënte elektriciteitsopwekking om de interne batterij op te laden, dus slechts 1 minuut draaien geeft u 15 minuten licht. Volledig opgeladen geeft de uil je ongeveer 100 minuten licht.
 
Het rubber gecoate ontwerp geeft de uil een stevige bescherming met een comfortabel gevoel en een aantrekkelijk uiterlijk.
 • Hoogte 18cm
 • Diepte 8cm
 • Gewicht 204 grms
Technische details
 • Maximale helderheid: 6 LED 6,5 LM
 • LED-levensduur: 50.000 uur
 • Na 1 minuut opwinding: 25 minuten licht
 • Brand tijd met volledige lading: 6 LED 100 minuten
 • Voltooi de tijd om volledig opgeladen te worden: 10 minuten
 • Batterij: 3,6 volt NI-MH 80 mAh
Owl_productblad.pdf

Films


Powerplus

Powerplus is een groots Chinees merk als het gaat om innovatieve producten die gas, licht of water besparen. Zo bevat de juniorlijn allemaal episch speelgoed werkend op zonne-energie of water. Voor de kampeerders zijn er handige zaklampen met dynamo, opvouwbare zonnepanelen en batterijen die opgewekte energie op kunnen slaan. Genoeg dus!

Powerplus
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Gaat wel


Had deze lamp besteld tbv camping. Hij is smal en niet zo groot, fijn als je op gewicht moet letten. Het enige wat mij tegenviel was de lichtopbrengst, door de blauwe led verlichting vond ik het wel iets tegenvallen. Nu is het de vraag hoeveel ik straks ermee in de tent zie als het donker is. Maar het blijft een fijne lamp.

R. Veldhuizen. 22-11-2013 17:10:28
Heel Goed


Ik heb de lantaarn handmatig opgeladen met de hendel en de lantaarn brandt alweer een tijdje heel goed!

Fiona Verwijs 7-11-2013 19:12:41

Opwindbare lantaarn Owl

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Alle informatie over zonnepanelen, vind u hier!  De zon stuurt een oneindige hoeveelheid energie naar de aarde. Zonnepanelen zetten een beetje van die energie om in stroom. 

Al in 1839 ontdekte de Franse natuurkundige Becquerel dat het mogelijk is om elektriciteit op te wekken uit zonlicht. Dit heet het photovoltaïsch effect. In de meeste systemen wordt hiervoor silicium (een halfgeleider) gebruikt. Energie van de zon kan elektronen losmaken in het silicium. Hierdoor ontstaat spanning in een zonnecel. Door meerdere zonnecellen achter elkaar te schakelen in een zonnepaneel kan er stroom gaan lopen. Voor het opwekken van stroom hebben zonnepanelen niet per se direct zonlicht nodig. Ook op een bewolkte dag levert een zonnecel elektriciteit.

Watt? 
Net als bij alle elektrische apparaten staat ook het vermogen van zonnepanelen uitgedrukt in watt. De productie van elektriciteit is niet gelijkmatig doordat de hoeveelheid zonlicht steeds verandert. Daarom staat bij zonnepanelen het maximale vermogen aangegeven: watt-piek (wp). Dit vermogen wordt vastgesteld in een testomgeving bij een standaardtemperatuur en -belichting.

Zwart, blauw, dunne film
De meeste zonnepanelen op de Nederlandse markt zijn van monokristallijn silicium (zwarte panelen) of polykristallijn silicium (blauwe panelen). De verdeling is ongeveer half om half. De opbrengst van blauwe en zwarte panelen is in de praktijk ongeveer gelijk. Veel mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze die mooier vinden. Blauwe panelen zijn meestal iets goedkoper. Er bestaan ook panelen in andere kleuren (brons groen of paars). De opbrengst van deze gekleurde panelen is een tiende tot een kwart lager dan van gangbare panelen.

Hogere temperatuur: lagere opbrengst
Bij hogere temperaturen wordt de opbrengst van zonnepanelen lager. Voor iedere 10 graden temperatuurstijging daalt de stroomopbrengst met ongeveer 5 procent. Het is daarom van belang dat er lucht achter de panelen langs kan stromen, zodat de temperatuur niet te hoog oploopt. Ook de omvormer moet niet te warm worden. Hoe meer licht op de panelen valt, hoe warmer de omvormer. Wanneer de omvormer te warm wordt, daalt zijn efficiëntie. Bij het kiezen van de plek van de omvormer moet dus ook worden gelet op voldoende vrije luchtstroom rond de omvormer.

Vermogen neemt geleidelijk iets af
In de loop van de tijd neemt de opbrengst van zonnepanelen licht af. Ieder jaar wordt ongeveer een half procent minder stroom opgewekt. Na 25 jaar is het rendement van de zonnepanelen dus zo'n 12,5 procent lager dan in het eerste jaar. Hiermee is rekening gehouden in de berekeningen van de kosten en baten van zonnepanelen.

Opbrengst van zonnepanelen verschilt per maand
Door het jaar heen verschilt de opbrengst van zonnepanelen flink. Dit heeft te maken met het verschil in stralingsintensiteit per maand. Zonnestraling in de zomer is sterker dan in de winter en heeft daardoor een hogere stralingsintensiteit. Zonuren in de zomer dragen daarom meer bij aan de opbrengst van zonnepanelen dan de zonuren in de winter.