Pickle-pers glas 650 ml

Merk: Peter van Berckel

€ 49,99 per stuk incl. btw
Aantal
Kleur van deksel kan afwijken van de afbeelding.

- Uit het assortiment -

Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Japan
Land van herkomst: Japan

keurmerken_recyclebaar.jpg

  • Duurzame kwaliteit
  • Deels biologisch afbreekbaar
  • Plasticvrij

Bekijk hier meer producten van het merk Peter van Berckel
Peter van Berckel logo
Artikelnummer: 971881138846

Bekijk alles van Peter van Berckel >
Bekijk meer: Keukengerei >

Uniek in Europa: de glazen pickle-pers!
 
De mooiste en duurzaamste pickle-pers die je ooit gezien hebt! Het zware glazen gewicht zet het pickleproces in werking. De inhoud van deze rechthoekige pers is 0,65 liter en dat is voldoende voor een dagelijkse pickle voor 4-6 personen.
Dit chique model ziet er zo mooi uit, dat je hem met groot plezier op tafel serveert.
 
Buiten dat het prachtig oogt, is het de uitkomst voor jou als je liever niet wilt dat je groente in kunststof materiaal fermenteert.
Bij dit model wordt een deksel van siliconen meegeleverd. Je kunt je groenten stof- en insectenvrij afdekken tijdens het pickle-proces. Je gebruikt het deksel ook als je je pickle enige dagen in de koelkast wilt bewaren.
Ook te gebruiken voor de bereiding van tempeh. 
  • 650 ML
  • Inclusief gebruiksaanwijzing en basisrecept.
  • De kleur van het deksel kan afwijken van de afbeelding
Pickle-pers
Een Japanse tsukémono-pickle maak je door gezouten groenten een paar uur tot een paar dagen onder hoge druk te zetten. Een pickle-pers is een handig hulpmiddel om in no time gezonde en smakelijke pickles te maken. Door de druk en het zout wordt er vocht aan de groenten onttrokken. Hierdoor ontstaat er smaakconcentratie en een unieke knapperigheid. Je ontdekt je favoriete groenten opnieuw!
 
Traditioneel werd er in Japan gepickled in houten vaatjes met een drukplank met een verzwaring van stenen en een deksel. Tegenwoordig doen we het zelf met een tafelmodel pickle-pers van kunststof of glas. Het is een eenvoudig, maar vernuftig keukenapparaatje. En het gaat lang mee, mijn eerste pers gebruik ik al 25 jaar.
 
Hoe werkt de pickle-pers?
Groenten die gemengd worden met zout worden in de kom gedaan, de deksel wordt erop gezet, vervolgens aangedraaid en de pers doet het werk voor je.


Product informatie

Fermenteren staat momenteel wereldwijd volop in de belangstelling. We zijn weer aan het herontdekken wat het grote belang is van deze smakelijke en vitaliserende voedingsproducten.
 
Wat is fermenteren?
Fermentatie is de transformatie van voeding met behulp van diverse goedaardige bacteriën, schimmels, gisten en enzymen. We beïnvloeden met deze techniek de smaak, structuur, houdbaarheid en verteerbaarheid van ons voedsel op een gunstige manier.
 
Fermenteren is zo oud als de mensheid. Door de hele geschiedenis heen. Van de Papoea bevolking op de evenaar tot de Inuit richting Noordpool. Met de komst van de koelkast na de Tweede Wereldoorlog zijn we gestopt met zelf thuis te fermenteren. Voorheen was deze conserveringsmethode namelijk noodzaak om niet te verhongeren in de wintertijd wanneer een weinig aanvoer was van verse groentes. Zo nam Kapitein Cook op zijn schepen zuurkool mee om scheurbuik bij zijn bemanning te voorkomen.
 
Voedingsmiddelen krijgen na fermentatie aanzienlijk meer voedingswaarde. Tevens ontstaan er in dit proces volkomen nieuwe voedingsstoffen. Fermenteren is in feite een vorm van een voorvertering om eiwitten, vetten en koolhydraten waar onze spijsvertering misschien moeite mee heeft, af te breken in minder complexe en veiliger stoffen waar ons systeem wel mee kan omgaan.
 
Smaak
Fermentaties geven een ware smaaktransformatie en -sensatie. Zo kan die heerlijke hartige vijfde smaak ‘umami’ ontstaan. Bijvoorbeeld prominent aanwezig in miso. Of friszuur. Deze opwekkende smaak ontstaat als in groentefermentaties de aanwezige melkzuurbacteriën de koolhydraten omzetten in het gezonde melkzuur. De pH-waarde daalt en het product wordt steeds veiliger om het lang te kunnen bewaren.
 
Zout
Zout is in fermentaties een belangrijke toevoeging voor smaak en conservering. De Japanners hebben heel er heel poëtisch de naam ‘de bloemen van de golven’ aan gegeven. Wij kennen het zout der aarde. Mijn voorkeur heeft ongeraffineerd fijn Atlantisch zeezout.
 
Maak je eigen goedkope probiotica
Door zelf te gaan fermenteren, kun je je (darm)gezondheid een enorme boost geven. Waarschijnlijk ben je de woorden prebiotica en probiotica al geregeld tegengekomen. 
 
Tsukémono is de verzamelnaam voor wat wij pickles noemen. In Japan worden tsukémono-pickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. Picklen is een bewaarmethode en conserveringstechniek voor groenten. In het westen denken wij aan het woord pickle vaak aan een augurk of een hete peper uit India.

De Japanse pickle kent een andere bereiding, want deze worden veelal gefermenteerd. Voor je gezondheid is een fermentatie te verkiezen boven een conservering in bijvoorbeeld azijn en suiker. En dat hebben de Japanners al eeuwen door. Vaak wordt er in zout gepickled, maar er wordt ook voor dit doel bijvoorbeeld sojasaus gebruikt.

Milieu informatie

 Glas in combinatie met een siliconen deksel 

Films


Peter van Berckel

Oosterse alchemie in de keuken, met een beetje zout als het magische ingrediënt. In Japan worden tsukémono-pickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. Het zijn gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. Deze eeuwenoude methode is eenvoudig thuis toe te passen als toevoeging aan je maaltijd. Door het pickle- proces ontstaat een geconcentreerde smaak en de groenten worden enorm knapperig. Iedereen kan het. Met groente, zout en een pot of een pickle-pers kun je al aan de slag

Peter van Berckel
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Heel Goed


heel blij mee!

M vt Land

Pickle-pers glas 650 ml

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:



De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur




Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit



21