Pavawall GF 40mm - per 19 stuks (rest partij)

Merk: Pavatex

380,02 265,53 per plaat incl. btw
€ 16,62 per m2
Aanbieding: 30% Korting

Afmetingen per stuk:
58cm x145cm x40mm
Aantal stuks per plaat:
19
Totaal per plaat:
15,98 m2
Isolatiewaarde (Rd):
0,9

Zakelijk afnemer? Meld je aan voor de groothandel: eco-bouwers.nl
Aantal
Click & Collect only
Bestel dit product en haal het op in Amsterdam

Belgie
Land van herkomst: Belgie

  • Gerecyclede grondstoffen
  • Formaldehyde-arm
  • Plantaardig

Bekijk hier meer producten van het merk Pavatex
Pavatex logo
Artikelnummer: 2500000135736

Bekijk alles van Pavatex >


Aanbieding Pavawall GF - 40mm - 58 cm x 145 cm - per pak van 19 stuks

Pavatex Pavawall is een handige isolatieplaat voor gebruik bij houtskeletbouw of naisolatie van stenen bouw. Naast de uitstekende isolerende werking is het ook zeer brandwerend; wat dat betreft is het nog een stuk beter dan traditionele "brandvaste" isolatiematerialen, die bij gebruik op de gevel vaak juist brandverspreidend werken.

De Pavawall platen zijn bedoelt voor gebruik bij dampopen bouwen. Bij reguliere bouw wordt alles dicht gemaakt met plastic. Dit doen ze om de bouwmaterialen te beschermen tegen de negatieve effecten van vocht. Een groot nadeel hiervan is dat de vocht in huis blijft hangen, en het daar schade aanricht in de vorm van houtrot en schimmel. Naast dat dat natuurlijk slecht is voor je spullen, is schimmelvorming in huis ook nog eens slecht voor de gezondheid. Een ander nadeel van dampdichte bouw is dat de gezondheid van je constructie volledig rust op je dampdichte folies; zodra daar een gat in zit, kan het vocht makkelijk schade aanrichten, omdat het niet meer kan ontsnappen. Bij dampopen bouwen is het idee dat je een gebufferde verbinding hebt tussen het binnen- en buitenklimaat. Zo kan vocht langzaam maar zeker naar buiten trekken, en hoopt het niet op in huis of in de wanden.

verwerking

Pavawall GF is voorzien van een tand en groef afwerking en wordt dus vrij eenvoudig stabiel geplaatst. Dit type plaat kan worden gebruikt bij houtskeletbouw, maar kan ook tegen buitenmuren van metselwerk worden geplaatst. Bij gebruik op een houten contructie worden de platen bevestigd door middel van schotelschroeven; deze hebben een grote plaat als kop waardoor de isolatieplaat stevig op zijn plaats zit. Voor verwerking van op beton of steen zijn slagpluggen beschikbaar.

Na plaatsing wordt Pavatex met speciale stuc (Hydrocon) met daarin een versterkingsweefsel aangebracht. Vervolgens kan deze stuclaag worden afgewerkt met bijvoorbeeld Keim Soldalan.

Productspecificaties Pavawall GF 40mm - per 19 stuks (rest partij)

PAVAWALL-GF XL-ECOGROOTHANDEL.pdf


Milieu-informatie over Pavawall GF 40mm - per 19 stuks (rest partij)

Pavatex is een efficiënt isolatiemateriaal gemaakt van houtvezel dat op een speciale manier bewerkt is. Hierdoor wordt de isolatiewaarde tot wel 3 keer verhoogd. Op die manier wordt met minimale grondstof een sterk isolerend effect bereikt. Daarnaast zorgt de dampopen constructie die met Pavatex gemaakt kan worden ervoor dat andere bouwmaterialen langer meegaan. Het zorgt dus niet alleen voor een verminderde uitstoot door stoken, maar ook door het besparen van materiaal.

Het hout dat wordt gebruikt bij de constructie van Pavatex wordt gekapt in de buurt van de fabrieken; op die manier wordt transport tot een minimum beperkt. Daarnaast is het productieproces efficiënt om de CO2 uitstoot te beperken.  Ook bevat het hout van nature brand-, schimmel- en insectenwerende stoffen; dit wordt dus ook niet extra toegevoegd. 

Iedereen weet dat isoleren een goede manier is om energie te besparen in de winter, maar wist je dat het ook in de zomer een groot voordeel heeft? Waar het isolatiemateriaal 's winters de warmte binnen houdt, zorgt het er 's zomers voor dat de warmte buiten blijft. Als je goed isoleert hoef je dus minder energie te gebruiken voor airconditioning of ventilators.


Pavatex

Pavatex houdt in zijn Zwitserse fabriek nog steeds vast aan het 'natte procedé' in tegenstelling tot de meeste andere houtisolatieproducenten. Bij een natte productiemethode stoomt men houtvezels en het houteigen lignine dat daardoor vrijkomt, zal de vezels bij droging weer aan elkaar binden, als een natuurlijke lijm. Producten zoals Pavapor, Pavacoustic Brut, Isoroof, Diffutherm en Pavadentro worden allemaal op deze zeer biologische manier gemaakt. In de Franse fabriek te Golbey wordt alles gemaakt met een droge productiemethode. Hier worden dan ook PMDI-lijmen gebruikt als bindmiddel voor de platen. Dat heeft toch een aantal voordelen : het maakt het mogelijk platen te maken met een dikte tot 24cm en meer. Interessant als je met de isolatienormen van tegenwoordig wil meegaan. Bovendien is het productieproces net iets beter en dat merk je als klant aan de prijs. We kunnen intussen dan ook producten aanbieden van 20cm Isolair. sarkingdakplaat , PavawallGF bepleisterbare gevelisolatieplaten tot 24cm, Pavatherm universele platen tot 20cm.

Pavatex
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam: Voornaam*: Achternaam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Pavawall GF 40mm - per 19 stuks (rest partij)

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit