Frisdrank en Bier beker - M - 355ml - 1000st

Merk: Moonen Natural

€ 25,- €136,97 per doos incl. btw Aanbieding: 82% Korting

Totaal per doos:
1000 beker
Aantal

- Uit het assortiment -

De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Verenigde staten
Land van herkomst: Verenigde staten

Bekijk hier meer producten van het merk Moonen NaturalMoonen Natural logo
Artikelnummer : 2700000044094

Deze beker is geschikt voor alle koude dranken. De beker is 100% afbreekbaar.Deze transparante bekers en deksels zijn gemaakt van PLA (melkzuur uit de suikers van maïszetmeel). Ze zijn verkrijgbaar in alle gangbare inhoudsmaten.

Product info

Moonen Natural folder5.pdf


Milieu informatie

Deze beker is gemaakt van 100% PLA.100% composteerbaar EN-13432 Kiemplantlogo

PLA
PLA is Poly melkzuur gewonnen uit suikers. Deze suikers komen onder meer uit zetmeel. Veelal wordt de maïskorrel hiervoor gebruikt. Deze korrel is niet bestemd en geschikt als voedsel voor zowel mens als dier. Maïs is jaarlijks hernieuwbaar en is EN-13432-gecertificeerd. In de nabije toekomst zullen de suikers gewonnen worden uit cellulose, welke afkomstig is uit de stengels en de bladeren van de maïsplant. Het cerftificaat voor direct voedsel contact maakt PLA bruikbaar voor een breed scala aan toepassingen. Het product heeft de uitstraling van PET, smelt goed en is sealbaar.
Verwerkbaar van folie op rol tot bakjes, schaaltjes en drinkbekers).
 
PLA is flexibel qua vorm, afmeting en dikte. De basiskleur van PLA is transparant (glashelder). De producten van PLA zijn diepvriesgeschikt (-20 ºC) en hebben een smetltemperatuur rond de 125 ºC. De vervorming van het materiaal treedt bij bakjes en bekers op rond de 40 ºC en bij biaxiaal opgerekte folie ligt deze vervormtemperatuur rond de 65 ºC. De PLA-coating van onze kartonnen composteerbare warme drankbeker is geschikt voor een temperatuur tot 95 ºC. Producten van zuivere PLA zijn hierdoor niet geschikt voor de magnetron of oven. De productietechnieken zijn spuitgiet dikwandig, thermovorm, gieten, en blazen.
 
Moonen algemeen
Alle producten van moonen zijn volledig afbreekbaar en voldoen aan de EN-13432 norm.
 
EN-13432
Verpakkingen welke conform de Europese Norm EN-13432 zijn gefabriceerd, zijn zodanig afbreekbaar dat het grootste gedeelte van de resulterende compost uiteindelijk uiteenvalt (in kooldioxide, biomassa en water). Een verpakking is composteerbaar (of biologisch afbreekbaar) wanneer aan de onderstaande criteria wordt voldaan:
  • het materiaal en zijn relevante organische bestanddelen zijn van nature biologisch afbreekbaar (aan te tonen door middel van laboratoriumproeven);
  • de ontbinding van het materiaal gebeurt in een verwerkingsproces voor biologisch afval;
  • het product mag geen nadelig effect hebben op het composteerproces;
  • de kwaliteit van de compost mag door het product niet nadelig beinvloed worden.
Kiemplantlogo
Producten die aan de Europese norm voor biologische afbreekbaarheid EN-13432 voldoen komen in aanmerking voor het kiemplantlogo. Producten die het kiemplantlogo mogen voeren (ook wel Bioplastics genoemd) kunnen zonder negatieve gevolgen voor de compostering en de compost kwaliteit worden afgevoerd via het GFT.
 
Dit betekent niet dat het gebruik van bioplastics alleen zinvol is wanneer deze worden gecomposteerd. Vanwege de hoge verbrandingswaarde van de bioplastics en het lage gehalte aan verontreinigingen, is het verbranden van bioplastics met energieterugwinning een uitstekend verwerkingsalternatief. Omdat dergelijke Bioplastics niet van normale plastics zijn te onderscheiden, helpt het kiemplantlogo de consument bij de herkenbaarheid van dergelijke producten. Regelmatig worden goedgekeurde producten gecontroleerd op de gestelde eisen.


Moonen Natural

Moonen Natural vervangt de soms toch wel handige plastic bekers, borden en bestek voor verjaardagen en barbecues door biologisch afbreekbare varianten. Handig alternatief dus!

Moonen Natural
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Frisdrank en Bier beker - M - 355ml - 1000st

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: