Bord - Klein composteerbaar

Merk: Moonen Natural

€ 73,81 per omdoos incl. btw

Totaal per omdoos:
500 st.
Aantal

- Uit het assortiment -

Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland


Bekijk hier meer producten van het merk Moonen Natural
Moonen Natural logo
Artikelnummer: 4891124990850

Bekijk alles van Moonen Natural >
Bekijk meer: Toebehoren >

Bord is gemaakt van suikerriet, wat 100% composteerbaar is. Milieuvriendelijk alternatief voor de plastic wegwerpborden en plastic wegwerpservies.
 

  • magnetron- en hittebestendig
  • verschillende afmetingen verkrijgbaar
  • nette afwerking

Product informatie

Moonen Natural folder9.pdf

 

Milieu informatie

De borden zijn gemaakt van 100% suikerriet.

Suikerriet 

Suikerrietvezel is een afvalproduct van de suikerriet industrie. De grondstof is de vezel van de suikerrietplant welke 2 tot 3 maal per jaar hernieuwbaar is. Het product is EN-13432 gecertificeerd. Het cerftificaat voor direct voedsel contact maakt de suikerrietvezel bruikbaar voor een breed scala aan toepassingen. Het product heeft de uitstraling van papier / karton en is ook recyclebaar als oud papier. Verwerkbaar tot schalen, borden, inlegtrays en productverpakkingen (zowel productpresentatie als productbescherming).

Suikerrietvezel is flexibel qua vorm en afmeting en bedrukbaar of te prägen. De basiskleur van suikerrietvezel is wit, maar het is leverbaar in diverse kleuren. De brede temparatuurbestendigheid (olie 150 ºC, water 100 ºC, oven 220 ºC, diepvries -20 ºC, magnetronbestendig en ovenbestendig) maakt het product voor veel toepassingen bruikbaar. De productietechniek is een combinatie van spuitgiet / thermovorm.

Moonen algemeen
Alle producten van moonen zijn volledig afbreekbaar en voldoen aan de EN-13432 Norm
 
EN-13432
Verpakkingen welke conform de Europese Norm EN-13432 zijn gefabriceerd, zijn zodanig afbreekbaar dat het grootste gedeelte van de resulterende compost uiteindelijk uiteenvalt (in kooldioxide, biomassa en water). Een verpakking is composteerbaar (of biologisch afbreekbaar) wanneer aan de onderstaande criteria wordt voldaan:
  • het materiaal en zijn relevante organische bestanddelen zijn van nature biologisch afbreekbaar (aan te tonen door middel van laboratoriumproeven); PLA is Poly melkzuur gewonnen uit suikers. Deze suikers komen onder meer uit zetmeel. Veelal wordt de maïskorrel hiervoor gebruikt. Deze korrel is niet bestemd en geschikt als voedsel voor zowel mens als dier. Maïs is jaarlijks hernieuwbaar en is EN-13432-gecertificeerd. In de nabije toekomst zullen de suikers gewonnen worden uit cellulose, welke afkomstig is uit de stengels en de bladeren van de maïsplant. Het cerftificaat voor direct voedsel contact maakt PLA bruikbaar
  • de ontbinding van het materiaal gebeurt in een verwerkingsproces voor biologisch afval; 
  • het product mag geen nadelig effect hebben op het composteerproces;
  • de kwaliteit van de compost mag door het product niet nadelig beinvloed worden.
Kiemplantlogo
Producten die aan de Europese norm voor biologische afbreekbaarheid EN-13432 voldoen komen in aanmerking voor het kiemplantlogo. Producten die het kiemplantlogo mogen voeren (ook wel Bioplastics genoemd) kunnen zonder negatieve gevolgen voor de compostering en de compost kwaliteit worden afgevoerd via het GFT.
 
Dit betekent niet dat het gebruik van bioplastics alleen zinvol is wanneer deze worden gecomposteerd. Vanwege de hoge verbrandingswaarde van de bioplastics en het lage gehalte aan verontreinigingen, is het verbranden van bioplastics met energieterugwinning een uitstekend verwerkingsalternatief. Omdat dergelijke Bioplastics niet van normale plastics zijn te onderscheiden, helpt het kiemplantlogo de consument bij de herkenbaarheid van dergelijke producten. Regelmatig worden goedgekeurde producten gecontroleerd op de gestelde eisen.

 


Moonen Natural

Moonen Natural vervangt de soms toch wel handige plastic bekers, borden en bestek voor verjaardagen en barbecues door biologisch afbreekbare varianten. Handig alternatief dus!

Moonen Natural
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Bord - Klein composteerbaar

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit21