img img

MyPaperBag - Felt Bag - Army peace XL

Merk: MYOMY

€ 72,60 €89,95 per stuk incl. btw Aanbieding: 19% Korting
Aantal
Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

India
Land van herkomst: India

keurmerken_fairtrade.jpg keurmerken_c2c.jpg


Bekijk hier meer producten van het merk MYOMYMYOMY logo
Artikelnummer : 8719075372296

Een zwerver in de tram met een heel oud papieren tasje was voor ontwerper Ramón Middelkoop de inspiratiebron voor deze schitterende tas. Het papieren tasje was vreselijk vies maar de vorm bleef mooi. Reden genoeg om een duurzaam exemplaar van, sinds 2011, 100% plantaardig gelooid leer te laten maken maar nu ook in Vilt . Op veler verzoek is deze tas nu ook uitgevoerd met  langere hengsels zodat hij over de schouder gedragen kan worden.

Deze MY PAPER BAG wordt in samenwerking met i-did gemaakt. Dit is een logische samenwerking, omdat i-did textiele grondstoffen herwaardeert en arbeidspotentieel ziet in het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De MY PAPER BAG Army peace is gemaakt van legeruniformen van Defensie, die hiermee een nieuw leven krijgen. MYOMY tassen worden geleverd in een fraaie verpakkingstas die gemaakt is van recycled materialen. Mooi om te geven, mooi om te krijgen!
 
  • Kleur: Army Peace
  • Afmetingen: 44 x 44,5 x 18 cm
  • Lengte hengsel (cross-body, afneembaar): ca. 55 cm
  • Materiaal: 100% gerecyclede fashion items 
  • Sluiting: Magnetic button 
 

Extra info

Crafts Resources Calcutta & ACP

CRC is een 100% fairtrade organisatie die groepen vakmensen die in dorpen over heel india werken ondersteunt. Deze groepen werken met eeuwenoude, prachtige technieken in combinatie met lokaal voorhanden zijnde grondstoffen of materialen.
 
CRC besteedt eindeloze energie in deze mensen mondig maken en leren werken volgens fairtrade principes. Het officiële WFTO (World Fair Trade Organization) certificaat is de kroon op het werk. Het is een flinke klus om jaarlijkse audits te ondergaan, waar bijvoorbeeld iedere medewerker zijn of haar arbeidsomstandigheden en verdiensten moet invullen en ondertekenen. In fairtrade organisaties worden bovendien de opbrengsten gedeeld onder alle medewerkers. Dit helpt om mensen te motiveren, vooral waar het hebben van werk essentieel is om te overleven. En waar over arbeidsomstandigheden heel anders wordt gedacht dan bij ons. Uitbuiting is aan de order van de dag.
 
MyPaperBag
In 2008 werd Hans Both (lederwarenspecialist) als vrijwilliger door Fairtrade Europe naar CRC/ACP gestuurd om te helpen meer te verkopen door een betere aansluiting aan de wensen de westerse markt. Hans liet Goodforall weten dat hij goede ontwerpen zocht, om mee te nemen. Goodforall vroeg Ramon Middelkoop om een ontwerp te maken en Hans en CRC gingen aan de slag. MyPaperBag bleek zeer geschikt voor de productie in deze werkplaats. Na de productie werd de tas ontdekt door de moderedactrice van Volkskrant Magazine waar de ' tas met inhoud'  tot onze verrassing in stond. Met 900 bestellingen als resultaat! Hierna hebben vele media in binnen- en buitenland de MyPaperBag opgepikt.  Wij spreken de hoop uit dat dit ontwerp een 'classic' wordt en dat de productie nog voor vele nieuwe banen zal zorgen. Nu werken er op constante basis 50 mensen aan de MyPaperBag.


MYOMY

De ontwerper kwam op deze tassen doordat hij een zwerver met een eeuwenoud papieren tasje zag reizen en mensen in India beter en zeker werk wilde geven. Hij combineerde duurzaam en ecologisch gelooid leer met deze wensen en tada! Daar was de MYOMY design paperbag.

MYOMY
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

MyPaperBag - Felt Bag - Army peace XL

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: