img img

My Paper Bag Blond Long Handle

Merk: MYOMY

€ 108,90 €149,96 per stuk incl. btw Aanbieding: 27% Korting
Aantal

- Uit het assortiment -

Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

India
Land van herkomst: India

Bekijk hier meer producten van het merk MYOMYMYOMY logo
Artikelnummer : 8718403522341

Een zwerver in de tram met een heel oud papieren tasje was voor ontwerper Ramón Middelkoop de inspiratiebron voor deze schitterende tas. Het papieren tasje was vreselijk vies maar de vorm bleef mooi. Reden genoeg om een duurzaam exemplaar van, sinds 2011, 100% plantaardig gelooid leer te laten maken. Op veler verzoek is deze tas nu ook uitgevoerd met  langere hengsels zodat hij over de schouder gedragen kan worden.

De tassen worden met de hand gemaakt in de fairtrade gecertificeerde fabriek van Tarun Paul in India. De vakmensen van de werkplaats zijn afkomstig uit de laagste kasten. Met de opbrengsten van deze en andere producten kunnen zij een redelijk bestaan opbouwen.
 
Let op: Iedere tas is uniek. Met de hand gemaakt van ecologisch gelooid leer en dat is een revolutionair proces in de wereld. Zoals iedere huid uniek is, heeft ook iedere tas haar eigen karakter. Exact zoals jouw tas is er geen ander! In het gebruik wordt hij steeds mooier. Met liefde gemaakt.
 
 

Product info

 MYPAPERBAG wordt geleverd in mooie katoenen zak. 

  • Afmeting: 31 x 39 x 11,5 cm 
  • Lengte hengsels: ca 55 cm
  • Materiaal: Ecologisch gelooid buffelleer
  • Geschikt als:  Shopper, werktas
  • design: Ramón Middelkoop, Rotterdam 
  • made by: EMA (Equitable Marketing Association), Calcutta, India
  •  

Extra info

Crafts Resources Calcutta & ACP

CRC is een 100% fairtrade organisatie die groepen vakmensen die in dorpen over heel india werken ondersteunt. Deze groepen werken met eeuwenoude, prachtige technieken in combinatie met lokaal voorhanden zijnde grondstoffen of materialen.
 
CRC besteedt eindeloze energie in deze mensen mondig maken en leren werken volgens fairtrade principes. Het officiële WFTO (World Fair Trade Organization) certificaat is de kroon op het werk. Het is een flinke klus om jaarlijkse audits te ondergaan, waar bijvoorbeeld iedere medewerker zijn of haar arbeidsomstandigheden en verdiensten moet invullen en ondertekenen. In fairtrade organisaties worden bovendien de opbrengsten gedeeld onder alle medewerkers. Dit helpt om mensen te motiveren, vooral waar het hebben van werk essentieel is om te overleven. En waar over arbeidsomstandigheden heel anders wordt gedacht dan bij ons. Uitbuiting is aan de order van de dag.
 
MyPaperBag
In 2008 werd Hans Both (lederwarenspecialist) als vrijwilliger door Fairtrade Europe naar CRC/ACP gestuurd om te helpen meer te verkopen door een betere aansluiting aan de wensen de westerse markt. Hans liet Goodforall weten dat hij goede ontwerpen zocht, om mee te nemen. Goodforall vroeg Ramon Middelkoop om een ontwerp te maken en Hans en CRC gingen aan de slag. MyPaperBag bleek zeer geschikt voor de productie in deze werkplaats. Na de productie werd de tas ontdekt door de moderedactrice van Volkskrant Magazine waar de ' tas met inhoud'  tot onze verrassing in stond. Met 900 bestellingen als resultaat! Hierna hebben vele media in binnen- en buitenland de MyPaperBag opgepikt.  Wij spreken de hoop uit dat dit ontwerp een 'classic' wordt en dat de productie nog voor vele nieuwe banen zal zorgen. Nu werken er op constante basis 50 mensen aan de MyPaperBag.


MYOMY

De ontwerper kwam op deze tassen doordat hij een zwerver met een eeuwenoud papieren tasje zag reizen en mensen in India beter en zeker werk wilde geven. Hij combineerde duurzaam en ecologisch gelooid leer met deze wensen en tada! Daar was de MYOMY design paperbag.

MYOMY
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

My Paper Bag Blond Long Handle

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: