De RotPot is een doe-het-zelf kit waarmee je thuis de lekkerste, verse zuurkool maakt door middel van fermentatie. Met de RotPot maak je als een echte thuislaborant de lekkerste producten met weinig middelen. Kijk, voel, ruik en proef hoe jouw zuurkool over tijd verandert tot een uniek en persoonlijk product. Wat is fermentatie? Dat is een oude bereidingstechniek, waarbij gisten en bacteriën natuurlijk aanwezige suikers omzetten in milde zuren. Omdat bij dit proces van 'edele rotting' gas vrijkomt gebruik je een waterslot zodat er niet teveel druk op de pot komt te staan.
Inhoud doos
- 1 glazen pot
- 2 deksels
- 1 waterslot met plug
- 1 krautmix (kant-en-klaar kruidenmengsel met zout)
- Type mix: spannende mix, ook heel lekker met rode kool. De ingrediënten zijn zout, venkelzaad, kruidnagel, rode peper, kardemom en kaneel.
Zelf voeg je nog een kleine kool van maximaal 1 kg toe.
Milieu
Fermentatie is de omzetting van organisch materiaal door bacteriën, gisten en schimmels. Veel bekende voedingsmiddelen zijn ontstaan door fermentatie. Denk bijvoorbeeld aan koffie, cacao, droge worst, olijven, kaas, yoghurt, zuurkool. Met de RotPot kan je de zuurkool op de juiste smaak brengen zodat jij optimaal geniet van je avondmaaltje.