Honeycomb Led Straal regelaar 3 kleuren

Honeycomb Led Straal regelaar 3 kleuren
Artikelnummer 7611038399122
Merk Neoperl
Land van herkomst
Uitvoering Led 3

- Uit het assortiment -

Intern commentaar
Uit assortiment
De nieuwe straalregelaars met bijzondere LED-technologie zijn een fantastische aanvulling op het NEOPERL programma. Niet alleen zorgen de nieuwe straalregelaars voor fraaie lichteffecten, ook stimuleert de unieke ‘Traffic-Light’ (verkeerslicht) uitvoering de gebruiker om extra water te besparen! LED-producten voor gebruik in de badkamer worden tegenwoordig enthousiast omarmd. Meer ‘fun’ in de badkamer slaat duidelijk aan. De nieuwe LED-straalregelaars van NEOPERL spelen hier perfect op in en zoals u van NEOPERL gewend bent, behoren ze kwalitatief tot de absolute top.
 
Dit uit zich al in de sterke, fraaie behuizing uit verchroomd messing. Daarnaast geven ze een mooie, volle waterstraal en werken deze straalregelaars optimaal vanaf 1 bar waterleidingdruk. Voor het aansturen van de LED-verlichting zorgt een duurzaam, wateraangedreven en onderhoudsvrij generatortje in de regelaar zelf. Er zit dus geen batterij in! Ze zijn toepasbaar op zowel M22 als M24 kraanaansluitingen (adapter meegeleverd) en leverbaar met twee verschillende lichteffecten. 3 kleuren en 7 kleuren.
 
De ‘Traffic-Light’ uitvoering geeft eerst ongeveer 15 seconden groen licht, dat daarna verandert in geel. Na circa 5 seconden springt het licht op rood, dat weer 5 seconden later begint te knipperen. Hoog tijd dus om de kraan dicht te draaien! Een fantastisch effect, dat bovendien stimuleert om extra water en energie te besparen.
De waterbesparende Led doorstoom regelaar van Neopearl helpt de kraan echt zolang te laten stromen als nodig is, volgens het stoplichtprincipe. De eerste 15 seconden zal de regelaar "GROEN" oplichten, de volgende 5 seconden "GEEL" en vervolgens "ROOD" en dan begint hij "ROOD" te knipperen. De beluchter werkt alleen met waterdruk en heeft geen batterijen nodig. Het is geschikt voor alle fittingen met een M22 of M24 schroefdraad.
 
De eerste 15 sec. brandt de straalregelaar groen
Na 15 sec. wisselt de kleur naar geel
Na 20 sec. wisselt de straalregelaar naar rood en begint na nog eens 5 sec. te knipperen

Tips om water te besparen
  • Over het algemeen geldt dat met de hand afwassen meestal beter is dan de afwasmachine.
  • Gebruik afwasmiddel op natuurlijke basis. Hierdoor kun je het spoelwater in principe gewoon gebruiken voor je tuin.
  • Let op lekkende kranen. Dit lijkt een geringe besparing maar een flink druppelende kraan kan 15.000 liter water verkwisten
  • Neem een korte douche in plaats van een bad
  • Gebruik een douche-timer
  • Neem een waterbesparende douchekop. 
  • Laat de kraan zo weinig mogelijk doorlopen tijdens het inzepen van de handen en het scheren 
  • Gebruik koud water in plaats van warm om energie te besparen.
  • Kies voor natuurlijke verzorgingsproducten die het oppervlaktewater zo weinig mogelijk belasten
  • Zet de kraan dicht terwijl u uw tanden poetst
 

Product info



Milieu

Elke dag gebruiken we per persoon gemiddeld zo’n 120 liter water. Het meeste van ons water wordt gebruikt voor wassen, schoonmaken en het doortrekken van ons toilet.
  • Douche 39,7 liter
  • Wastafel 5,1 liter
  • Toiletspoeling 36,2 liter
  • Wassen, hand 2,1 liter
  • Wassen, machine 1,9 liter
  • Voedselbereiding 1,7 liter
  • Overige 7,6 liter
Het grote voordeel maar tevens ook het nadeel van ons water is de prijs. De prijs van ons kraanwater is relatief laag . Puur financieel gezien levert het besparen van water daarmee dan ook weinig op. De belangrijkste reden om echter te besparen op water is de besparing op energie. Voor de zuivering van water is namelijk veel energie nodig.  Het reinigingsproces van water is een ingewikkeld en langdurig proces. Denk ook aan de energie die de pompen  gebruiken die ervoor zorgen dat er druk op de waterleidingen zit. Daarnaast belast de waterzuivering het milieu door het gebruik van hulpstoffen en chemicaliën en allerlei filtermaterialen. Het oppompen van grondwater veroorzaakt verdroging van de natuur binnen de waterwingebieden.

Het reinigen van ons water wordt steeds ingewikkelder door bemesting en stoffen uit de chemische industrie (schoonmaakmiddelen en medicijnen). Als de kwaliteit van ons drinkwater door verontreiniging verder zal afnemen, dan zijn waterbedrijven genoodzaakt om chloor aan ons kraanwater toe te voegen. Iets wat we volgens mij echt niet moeten willen. De verwachting is dat schoon drinkwater in de toekomst schaarser en duurder zal worden. Alle reden om bewust en duurzaam om de gaan met ons water.