Baby Kruik 0,8 L

Merk: Green & Fair

€ 15,90 per stuk incl. btw
Aantal
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

India
Land van herkomst: India

keurmerken_fsc.jpg keurmerken_fairrubber.jpg

  • Herwinbare grondstoffen
  • Duurzame kwaliteit
  • 100% Biologisch afbreekbaar
  • Plantaardig

Bekijk hier meer producten van het merk Green & FairGreen & Fair logo
Artikelnummer : 4250659322299

Wellicht de eerste sociaal en ecologisch verantwoorde warmwaterkruiken ter wereld.De collectie is uitgebreid met een kruik voor de kleintjes.

Elke kilo rubber een Fairtrade premie wordt betaald, die wordt geplaatst in een sociaal fonds.

afmetingen:
Breedte ca. 16 cm
Hoogte (zonder vulopening) ca.: 20 cm
Hoogte (met vulopening) ca.: 26cm
Gewicht ongeveer: 0.2 kg

  • Soepeler dan de bekende rubber kruiken 
  • Het natuurrubber dat gebruikt wordt draagt het FSC keurmerk
  • Het rubber wordt op een fair-trade manier geproduceerd in Sri Lanka
  • De inhoud van de warmwaterkruik is 0,8 liter
  • De warmwaterkruik is composteerbaar
  • allergiemelding m.b.t. latex

Product informatie

 Levering per stuk

Milieu informatie

Het natuurrubber voor de warmwaterkruiken komt van een plantage op Sri Lanka. Daar wordt op een duurzame manier omgegaan met het milieu en met de rubberbomen. Hierdoor wordt de biodiversiteit bevorderd.

De productie van de warmwaterkruiken vindt ook op Sri Lanka plaats. De fabriek gaat op een MVO-manier om met het milieu en met het personeel. Op de plantage wordt ook sociaal verantwoord gewerkt. Met de fair trade meerprijs voor elke kg rubber worden de levensomstandigheden van de arbeiders verbeterd. Lotika zegt al 100.000 euro aan fair-trade premies betaald te hebben; 'Arbeiders en management beslissen gezamenlijk over de besteding van de meerprijs. Hiermee is o.a. een project voor schoon drinkwater gefinancierd.'

Extra info

 Warmte vanuit Sri Lanka

02/04/20130 Review op de Belgische site
 Zoals voor een aantal van jullie bekend liggen één van mijn roots in het mooie Sri Lanka. Daarom leek het mij dan ook erg leuk om een product uit mijn land te mogen reviewen. Het is al weer een tijdje geleden en ik beloof bij deze plechtig dat ik vaker ga bloggen en hierbij maak ik alvast een begin….
 
Ik heb besloten om een Lotika warmte kruik te reviewen voor MyStyle. Het is namelijk ontzettend koud buiten en ik heb al maanden last van mijn rug.
Ik heb het product gekocht bij de online winkel “Eco For All” en bij de levering van mijn kruik zit een klein papier met instructies. Het product is gemaakt van 100% duurzame fair trade latex. Bij de instructies staat vermeld dat de kruik is gemaakt van door de Forest Stewardship Council gecertificeerd latex, het natuurrubber is namelijk afkomstig van een duurzame plantage. De rubber-tapsters en tappers ontvangen een fair trade premie voor hun werk. Dat is natuurlijk altijd fijn om te weten lijkt mij! Wil je hier ook meer over weten kijk dan op: http://www.fsc.nl/
 
Buiten het instructie papier zit een kleine folder waarop nog meer informatie staat vermeld. Iets wat ik zeker de moeite waard vind om te noemen is dat de makers van de kruik zelf bepalen wat ze doen met hun extra inkomen. De meesten gebruiken dit voor zaken die wij vanzelfsprekend vinden zoals stromend water aanleggen in de huizen. Dit betekent dat zij en hun families niet langer liters vol containers moeten dragen van de rivieren naar hun huis. Hun volgende plan is om te zorgen dat ze ook goede elektriciteit hebben in hun woning.  Ik vind het fijn dat ik deze kruik mag en kan reviewen voor MyStyle en zo een heel klein steentje bij kan dragen.
 
Nu terug naar mijn kruik, het is hier van dat viezige weer geweest, veel sneeuw, kou en meer van dat soort ellende. Ik ben een echte kou- kleun maar heb gek genoeg nooit een kruik in huis gehad. Daarnaast heb ik net iets te vaak last van mijn rug en kan op een goede dag nauwelijks uit mijn bed komen door de pijn in mijn schouders. Gelukkig daar is de fair trade kruik uit Sri Lanka. 
 
Het gebruik:
Erg simpel, gebruik geen kokend water, vul de kruik tot maximaal 2/3 van de capaciteit. Schroef de kruik zorgvuldig en krachtig dicht zodat er geen water meer kan ontsnappen. De warmte kruik mag NIET in de magnetron. Verder blijft het water ongeveer 1,5 tot 2 uur op de juiste temperatuur.
 
De prijs: 
De kosten van de kruik zijn € 17,95.
Ik heb even een kort rondgekeken op het internet en zag dat er al kruiken vanaf €6 te koop zijn uitlopend tot €30, zoals ik al eerder zei dit is mijn eerste kruik dus ik heb verder geen ervaringen ermee. Ik vind het een prima kruik en ben erg blij dat hij fair trade is en ben dan ook best bereid daar iets meer voor te betalen. Ik vind dat de kruik een opvallende kermit kikker kleur heeft en hij ruikt niet naar rubber. Ook moet ik erbij zeggen dat ik zelfs mijn hond Lara er al een keer mee heb betrapt, ze lag er heerlijk op te slapen! Kortom ik kan iedereen die een kruik wil hebben en toch aan de mede mens en natuur wil denken deze kruik zeer zeker aanraden!
 


Green & Fair

"Green & Fair" is de merknaam voor onze fairtrade- en FSC®-gecertificeerde natuurrubberproducten.

Green & Fair
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam (optioneel): Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenst aantal: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Baby Kruik 0,8 L

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:
https://www.eco-logisch.nl/Green-&-Fair-Baby-Kruik-0,8-L-9893