img img img img img img

Muurverf EVA recycle

Merk: Evert Koning

€ 95,83 per stuk incl. btw
Aantal
Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

keurmerken_c2c.jpg

  • Gerecyclede grondstoffen

Bekijk hier meer producten van het merk Evert KoningEvert Koning logo
Artikelnummer : 8716544035553

EVA is een afkorting voor Einde Van Afval. Door EVA worden restanten muurverf afkomstig uit Nederlandse huishoudens gered van de verbrandingsovens en worden kostbare grondstoffen opnieuw ingezet als een hoogwaardig product. Dit product komt in eerste instantie beschikbaar voor de professionele markt. De aanvoer van verfrestanten zal geleidelijk worden opgeschaald op basis van de vraag.
EVA Re-Used Muurverf bestaat uit 97 – 99% uit hergebruikt materiaal.  Hergebruik 97% - Extra Grondstoffen 3%
 
Een Life Cycle Assesment (LCA) heeft aangetoond dat hergebruik van muurverfrestanten een aanzienlijke milieuwinst oplevert.
  • Per 10 liter EVA Re-Used muurverf circa 50kg aan CO2-besparing
  • Per 10 liter levert EVA Re-Used muurverf een besparing van 500 gereden autokilometers aan CO2 emissie. (Energietabel 2010)
  • Het hergebruik van muurverfrestanten levert een milieuwinst op van 72% ten opzichte van het verbranden van verfrestanten.
Samenwerking met Sita
Afvalinzamelaar SITA neemt door heel Nederland verfrestanten in. Deze worden vervolgens gesorteerd, gezuiverd, gefilterd en uitgebreid in het laboratorium getest. Dit resulteert in een kwalitatief hoogwaardige verfgrondstof die door Evert Koning verder wordt bewerkt tot een zeer goed bruikbare professionele muurverf. De verf wordt op een verscheidenheid van eigenschappen en inhoudsstoffen getest om zeker te zijn van de kwaliteit en veilig gebruik. De recycling van muurverf levert een milieuwinst op van 72% ten opzichte van verwerking in een afvalenergiecentrale.

Milieu informatie


Hergebruiken van restverven
Circa 10% van de muurverf die in Nederland verkocht wordt, belandt in keukenkastjes of op de bovenste plank van schuurtjes en eindigt uiteindelijk als chemisch afval in de verbrandingsoven. Als we ons bedenken hoeveel kostbare grondstoffen daarmee verloren gaan, dan kunnen we niet anders dan concluderen dat dat zonde is. Vanuit onze gedrevenheid om zo duurzaam mogelijke producten te ontwikkelen, is het ons nu, als eerste verffabriek in Nederland, in samenwerking met SITA en de branchevereniging VVVF gelukt om de verfrestanten van de afvaloven te redden en er daarvoor in de plaats weer nieuwe verf van te maken. Daarmee voorkomen we dat waardevolle grondstoffen verbrand worden en zorgen we er voor dat verfrestanten weer hoogwaardig kunnen worden ingezet. Ursa Paint brengt met EVA hergebruikte muurverf een zeer bruikbare muurverf van hoogwaardige kwaliteit op de markt bestaande uit 97 – 99% verfrestanten.

Een Life Cycle Assesment (LCA) heeft aangetoond dat hergebruik van muurverfrestanten een aanzienlijke milieuwinst oplevert.
  • Per 10 liter EVA Re-Used muurverf circa 50kg aan CO2-besparing
  • Per 10 liter levert EVA Re-Used muurverf een besparing van 500 gereden autokilometers aan CO2 emissie. (Energietabel 2010)
  • Het hergebruik van muurverfrestanten levert een milieuwinst op van 72% ten opzichte van het verbranden van verfrestanten.

Films


Evert Koning

Afvalinzamelaar SITA neemt door heel Nederland verfrestanten in. Deze worden vervolgens gesorteerd, gezuiverd, gefilterd en uitgebreid in het laboratorium getest. Dit resulteert in een kwalitatief hoogwaardige verfgrondstof die door Evert Koning verder wordt bewerkt tot een zeer goed bruikbare professionele muurverf.

Evert Koning
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Reactie


Hallo Danielle, Het is een 10 liter emmer en afhankelijk van de ondergrond kun je er waarschijnlijk tussen de 50 en 80 vierkante meter mee schilderen

Rob Bos 17-3-2014 13:01:51
Algemene vraag


Wat is de inhoud van de bus verf die hier omschreven wordt? Hoeveel m2 muur kun je ermee beschilderen? Ik vind het concept geweldig klinken en mis de praktisch informatie!

Danielle Klinkenberg 15-3-2014 22:22:20
Heel Goed


Het is een heel goed idee latex resten te verzamelen en daarvan nieuwe muurverven te maken, want de water gedragen verven is het meest slechte wat men de afgelopen decennia heeft kunnen produceren. Kan U niet alle watergedragen verven , die niet in de natuur afbreekbaar zijn, verzamelen en dat hergebruiken. We moeten ons realiseren dat de productie van watergedragen verver veel meer het milieu belasten dan de productie van syntetische verf , met daarbij dat watergedragen verven niet afbreekbaar zijn. Het gevaar voor de mens is dat in spuiterijen waar watergedragen produkten gebruikt worden de persoonlijke beschermingsmiddelen niet of nauwelijks aanwezig zijn , maar dit zijn verven waarbij de ingeademde stoffen zich vastzetten in het lichaam en er nooit meer uit komen. Latexverf op uw kleren zijn , als het eenmaal droog is , niet meer te verwijderen en zo gaat het met ons lichaam ook. Doe daar wat aan.

Rademaker 14-3-2014 23:11:13

Muurverf EVA recycle

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: