Contactschakelaar

Merk: Ecosavers

€ 2,95 per pak incl. btw

Totaal per pak:
1 st.
Aantal
Let op niet geschikt voor België

De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

Bekijk hier meer producten van het merk EcosaversEcosavers logo
Artikelnummer : 8717853700057

Je kunt het aangesloten elektrische apparaat, zoals een koffiezetapparaat, in het geheel uitschakelen met behulp van deze contactschakelaar. Door elektrische apparaten helemaal uit te schakelen in plaats van op de standby-stand te zetten, bespaar je onnodige sluipstroom en voorkom je brandgevaar. Je schuift de knop van aan naar uit om het aangesloten elektrische apparaat volledig uit te schakelen. Door de knop van uit naar aan te schuiven, schakel je het apparaat weer gemakkelijk aan om er gebruik van te kunnen maken.

Je plaatst de contactschakelaar in het stopcontact en sluit een elektrisch apparaat aan op de contactschakelaar.

Specificaties:
  • Maximale schakelspanning 16 A.
  • Eigenverbruik minder dan 0.25W
  • Gewicht incl. verpakking: 84 gram
  • Lengte (mm): 77
  • Breedte (mm): 48
  • Hoogte (mm): 60
  • Wit


Ecosavers

EcoSavers is de marktleider als het gaat om besparende producten voor energie, water en gas. De innovatieve producten zijn voor iedereen geschikt om thuis handig en snel te besparen zodat de aarde minder belast zal worden.

Ecosavers
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Heel Goed


Prima apparaatje, doet wat hij belooft. Heel handig om mijn stereo helemaal uit te kunnen schakelen. Deze blijft anders automatisch op stand-by staan, aangezien hij op een grotere stekkerdoos zit, samen met o.a. de tv-ontvanger die dus niet helemaal van de stroom af mag (die gaat anders alweer storen; KPN.....!!)

Si. 29-9-2013 21:15:55
Heel Goed


Prima ding voor alle sluipverbruikers, lichtje brandt als ie aan staat, dus even uitschakelen als je het apparaat niet gebruikt. Is voopr zelfde prijs ook te koop bij Action, dat kan verzendkosten besparen

geerd 8-2-2013 00:25:15
Heel Goed


Prima product

Marc 14-12-2012 13:32:57
Goed


Heel handig. Minpuntje ook bij deze vind ik dat hij net iets te groot is om er 2 naast elkaar in een dubbel stopcontact, of stekkerdoos, te steken.

Martine 13-11-2012 15:32:48
Heel Goed


Erg handig ding, ik heb er drie op één tafelcontactdoos, t.b.v. 3 verschillende transformartoren. Zo kan ik alleen die apparaten inschakelen die ik nodig heb. 's Nachts gaat de knop van de contactdoos uit, zodat alles is uitgeschakeld.

emgee 14-10-2012 19:05:12
Reactie


Bij een magnetron kan het zin hebben.

Jeroen 25-9-2012 10:24:18
Algemene vraag


Had het beter gelijk kunnen vragen. Heeft het wel zin voor een magnetron?

BP 25-9-2012 10:03:42
Reactie


Het lijkt me onnodig, aangezien op beide apparaten een aan/uit schakelaar zit....

Jeroen 25-9-2012 09:53:08
Heel Goed


Is het de moeite waard om dit te kopen voor een koffiezet apparaat en een waterkoker?

BP 25-9-2012 09:42:33
Goed


werkt goed, even wennen om de knop uit te zetten, maar handig

j.bultena 19-7-2012 10:45:34
Goed


bevalt goed, besparing weet ik nu nog niet, maar zal er best zijn

j.bultena 19-7-2012 10:44:29
Heel Goed


Erg handig! O.a. in gebruik voor de laptop en de opladers in huis! Knopje omzetten is prettiger dan overal de stekkers eruit te moeten trekken.

Barbera 25-2-2012 10:40:27
Heel Goed


Lekker makkelijk. 1 knop en alles is uit.

w.dikken 2-7-2011 15:46:35
Heel Goed


ook hier heb ik veel plezier van. geen verveldn getrek van elektrische snoeren uit de contactdoos. r

Ingrid Neumann 13-7-2010 12:08:20
Heel Goed


eenvoudig produkt dat vollledig aan de verwachtingen voldoet. Voor mij een goede aankoop, goede afwikkeling bij de aankoop

H. Reijnen 23-11-2009 08:27:05

Contactschakelaar

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Alle informatie over zonnepanelen, vind u hier!  De zon stuurt een oneindige hoeveelheid energie naar de aarde. Zonnepanelen zetten een beetje van die energie om in stroom. 

Al in 1839 ontdekte de Franse natuurkundige Becquerel dat het mogelijk is om elektriciteit op te wekken uit zonlicht. Dit heet het photovoltaïsch effect. In de meeste systemen wordt hiervoor silicium (een halfgeleider) gebruikt. Energie van de zon kan elektronen losmaken in het silicium. Hierdoor ontstaat spanning in een zonnecel. Door meerdere zonnecellen achter elkaar te schakelen in een zonnepaneel kan er stroom gaan lopen. Voor het opwekken van stroom hebben zonnepanelen niet per se direct zonlicht nodig. Ook op een bewolkte dag levert een zonnecel elektriciteit.

Watt? 
Net als bij alle elektrische apparaten staat ook het vermogen van zonnepanelen uitgedrukt in watt. De productie van elektriciteit is niet gelijkmatig doordat de hoeveelheid zonlicht steeds verandert. Daarom staat bij zonnepanelen het maximale vermogen aangegeven: watt-piek (wp). Dit vermogen wordt vastgesteld in een testomgeving bij een standaardtemperatuur en -belichting.

Zwart, blauw, dunne film
De meeste zonnepanelen op de Nederlandse markt zijn van monokristallijn silicium (zwarte panelen) of polykristallijn silicium (blauwe panelen). De verdeling is ongeveer half om half. De opbrengst van blauwe en zwarte panelen is in de praktijk ongeveer gelijk. Veel mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze die mooier vinden. Blauwe panelen zijn meestal iets goedkoper. Er bestaan ook panelen in andere kleuren (brons groen of paars). De opbrengst van deze gekleurde panelen is een tiende tot een kwart lager dan van gangbare panelen.

Hogere temperatuur: lagere opbrengst
Bij hogere temperaturen wordt de opbrengst van zonnepanelen lager. Voor iedere 10 graden temperatuurstijging daalt de stroomopbrengst met ongeveer 5 procent. Het is daarom van belang dat er lucht achter de panelen langs kan stromen, zodat de temperatuur niet te hoog oploopt. Ook de omvormer moet niet te warm worden. Hoe meer licht op de panelen valt, hoe warmer de omvormer. Wanneer de omvormer te warm wordt, daalt zijn efficiëntie. Bij het kiezen van de plek van de omvormer moet dus ook worden gelet op voldoende vrije luchtstroom rond de omvormer.

Vermogen neemt geleidelijk iets af
In de loop van de tijd neemt de opbrengst van zonnepanelen licht af. Ieder jaar wordt ongeveer een half procent minder stroom opgewekt. Na 25 jaar is het rendement van de zonnepanelen dus zo'n 12,5 procent lager dan in het eerste jaar. Hiermee is rekening gehouden in de berekeningen van de kosten en baten van zonnepanelen.

Opbrengst van zonnepanelen verschilt per maand
Door het jaar heen verschilt de opbrengst van zonnepanelen flink. Dit heeft te maken met het verschil in stralingsintensiteit per maand. Zonnestraling in de zomer is sterker dan in de winter en heeft daardoor een hogere stralingsintensiteit. Zonuren in de zomer dragen daarom meer bij aan de opbrengst van zonnepanelen dan de zonuren in de winter.