img img img img

Regenwaterinstallatie

Merk: Eco Inkoop

€ 2.225,- per set incl. btw
Aantal
Let op: prijs is inclusief 6% btw.

- Op bestelling leverbaar -

Gratis verzonden!

Levertijd: afhankelijk van leverancier

Nederland
Land van herkomst: Nederland

Bekijk hier meer producten van het merk Eco InkoopEco Inkoop logo
Artikelnummer: 2700000017234

 • Bespaart kostbaar drinkwater
 • Geen kalk, zacht water
 • Machines en apparaten gaan langer mee (door ontbreken van kalk)
 • Minder wasmiddelen en geen wasverzachter nodig (door ontbreken van kalk)
 • Minder milieubelasting
 • Zachter wasgoed
 • Geschikt om mee te schoonmaken (onder andere streeploos opdrogen bij ramen lappen)
 • Laat geen aanslag achter in toiletten
 • Zeer geschikt voor de tuin en planten (planten nemen regenwater beter op)
 • Ontlasting voor het riool bij zware regenbuien
 • Een positievere blik op een regenbui!

De EFrarain regenwaterinstallatie werkt als volgt: Wanneer het regent valt de regen op het dak van het woonhuis of bedrijf. Het regenwater wordt vervolgens via de dakgoot, of bij een platdak rechtstreeks in de afvoer, afgevoerd met een hemelwaterafvoerpijp aangesloten op de dakgoot/afvoer.

Deze hemelwaterafvoerpijp die meestal tegen de gevel zit wordt de aanvoer van de EFrarain regenwaterinstallatie. De hemelwaterafvoerpijp wordt aangesloten op de filtervlotterbuis en reinigt het regenwater. Vervolgens stroomt het gereinigde regenwater naar de waterzak en vult deze. Zodra het waterpeil in de zak stijgt, stijgt ook het waterpeil in de filtervlotterbuis zodat de vlotter omhoog gaat.

Mocht het gebeuren, dat na lange tijd van droogte of veelvuldig gebruik van het regenwater het waterpeil in de waterzak ontoereikend is voor gebruik, zakt ook de vlotter en laat een klep openen zodat water naar binnen kan stromen. Hierdoor wordt een minimale hoeveelheid kraanwater in de waterzak toegevoegd totdat de vlotter weer iets gestegen is en de klep laat sluiten. De vlotter is rechtstreeks aangesloten op de aanvoer van kraanwater.

Als er water gevraagd wordt van de waterzak doordat bijvoorbeeld het toilet wordt doorgespoeld of de wasmachine gaat draaien, zal de pomp water leveren vanuit de waterzak. De pomp houdt de waterdruk op 3 bar. Zodra er water gevraagd wordt slaat de pomp niet meteen aan maar voert de druk pas weer op als er ongeveer nog 1,5 bar waterdruk in de leidingen zit. Vervolgens wordt de druk weer opgevoerd naar 3 bar.

Product informatie

 • Filtervlotterbuis
 • Waterzak van 4500 liter (3 x 3 x 0,5 m)
 • Hydrofoorpomp (ergo: aanzuigpomp)
 • Terugslagklep
 • Slangen en pvc pijpen van het filter tot de hydrofoorpomp

De Filtervlotterbuis
De filtervlotterbuis is een PVC behuizing met een RVS gaasfilter die het water filtert tot 0.1mm. Dit filter is zo geconstrueerd dat het zelfreinigend is en een rendement heeft van 90% waterdoorlaat. De overige 10% is voor het reinigen en afvoeren van het vuil dat het filter opvangt. Het filter heeft een gering verval van aanvoerhoogte van het regenwater tot aanvoerhoogte naar de waterzak.

Niveauregeling
De hele installatie is voorzien van een niveauregeling die is aangesloten op de gewone huiswaterleiding. Zodra het waterpeil tot een minimum peil is gezakt laat een vlotterbal een klep openen om water in het systeem te laten lopen zodat de waterzak altijd voorzien is van voldoende water. Dus ook in zeer droge tijden zal de waterzak altijd van water voorzien zijn om de op de regenwaterinstallatie aangesloten apparaten van water te kunnen voorzien. Dit zal in de praktijk sporadisch voor komen gezien de capaciteit van de waterzak. Zowel het filter en de vlotter zijn in de filtervlotterbuis geíntegreerd.

De waterzak
De waterzak vervaardigt van hoge kwaliteit kunststof materialen die zeer sterk, licht, flexibel en UV bestendig zijn. De naden van de waterzak zijn zorgvuldig gelast met behulp van hoog frequente lasmachines. Dit alles met een ISO certificering en conform KIWA K5101/94. De waterzak kan eenvoudig geplaatst worden en beschermt de inhoud optimaal tegen invloeden van buitenaf. De waterzak is standaard 3 x 3 x 0,5 meter groot en heeft een inhoud van circa 4500 Liter. Dit is voor de meeste woningen voldoende. Indien er een ander formaat waterzak gewenst is, voor gebruik in bijvoorbeeld een groot bedrijf of andere redenen, behoort dit tot de mogelijkheden. De waterzak is voorzien van een aansluiting op de PVC aanvoer .

De pomp
De aanzuigpomp is een hydrofoorpomp van 440Watt met een drukvat van 22 liter. De aanzuigpomp kan 2800 Liter per uur pompen tot een hoogte van 40 meter. De aanzuigpomp is voorzien van een sterke aanzuigslang die op de filtervlotterbuis aangesloten kan worden. De aanzuigpomp houdt de waterdruk op ongeveer 3 bar. Zodra dit gezakt is naar ongeveer 1,5 bar zal de pomp aanslaan en de druk weer opvoeren naar 3 bar.

Milieu informatie

In Nederland verbruikt de gemiddelde inwoner ongeveer 130 liter drinkwater per persoon per dag. Voor een groot gedeelte wordt dit drinkwater gebruikt voor toepassingen die niet een dure drinkwaterkwaliteit nodig hebben. Er wordt ongeveer 50 % duur drinkwater gebruikt voor toepassingen waar niet-drinkwater ook voldoet. Dit houdt in dat ongeveer 50 % van het dure drinkwater bespaard kan worden door dit te vervangen door gefilterd regenwater.

Waarop kan dit dan bespaard worden?
Het besparen van drinkwater wordt gerealiseerd door het toilet, de wasmachine en de buitenkraan aan te sluiten op het regenwater. Zoals in onderstaand diagram wordt weergegeven, valt er meer dan 50% te besparen op drinkwater.

Regenwater gebruik voor het toilet
Een groot gedeelte van het drinkwater wordt letterlijk door het toilet gespoeld. Per dag wordt er in Nederland ongeveer 300 miljoen liter water gebruikt alleen voor toiletspoelingen. Door voor toiletspoelingen regenwater te gebruiken wordt al 29% van het drinkwater bespaard. Dit heeft zelfs nog meer voordelen dan alleen de besparing op het water. Doordat er geen kalk in regenwater zit zijn kalkaanslag en urineaanslag in het toilet ook voorgoed verleden tijd.

Regenwater gebruik voor de wasmachine
Het klinkt misschien als een gek idee om regenwater te gebruiken als waswater maar het is daar zelfs zeer geschikt voor. Vertel mensen dat je wast op regenwater en ze staan je eigenlijk heel raar aan te kijken. Uiteraard moet regenwater wel gefilterd worden voordat het gebruikt wordt in huis. Door gefilterd regenwater te gebruiken voor de wasmachine heeft een aantal voordelen. Doordat in drinkwater veel kalk zit wordt de was hard als het op het droogrek opdroogt. Tevens laat kalk in drinkwater deeltjes achter op de kleding waardoor het iets dof is. Dit effect wordt gedeeltelijk opgeheven door wasmiddel en wasverzachter. Regenwater echter is zacht en bevat nauwelijks kalk. Daardoor kan er wel tot 70% bespaard worden op wasmiddel en wasverzachter. De was wordt met de helft van het wasmiddel en zonder wasverzachter niet hard als het op het droogrek droogt en de kleuren blijven beter in stand. Dit bespaart natuurlijk veel geld en het scheelt ook een aanzienlijke aanslag op het milieu! Tevens blijft de wasmachine ook bespaart van kalkaanslag waardoor de machine langer meegaat en efficiënt in gebruik blijft.

Regenwater voor gebruik van overige toepassingen
Het regenwater kan ook goed gebruikt worden om bijvoorbeeld de ramen te wassen. Het resultaat is een streeploos schoon raam. De effecten die regenwater hebben op de was gelden ook voor alle andere toepassingen waar waswater voor nodig is in en om het huis. Bijvoorbeeld schoonmaken binnen in huis van vloeren en de auto of motor wassen. Tevens de tuin sproeien en planten water geven met regenwater heeft voordelen. De tuin en planten nemen regenwater beter op dan drinkwater.

Films

https://youtu.be/Qep_KWXcWyo


Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Reactie


Beste caroline, Hoe hoog is de kruipruimte nu? kan je dit opmeten? Dank, groet Bart

Eco-Logisch
Algemene vraag


Kortgeleden is mijn vloer geisoleerd met een schuimlaag. Daardoor is mijn kruipruimte natuurlijk minder hoog geworden. Past zo'n zak daar dan nog in? Ik woon in een huis dat in 1978 is gebouwd en een goed toegankelijke kruipruimte heeft.

Caroline
Reactie


het past door een normale kruipruimte 50x 50 of meer

rob bos
Algemene vraag


Vraag: hoe groot is de waterzak opgevouwen. Kortom hoe groot moet het luik zijn naar de kruipruimte?

Pasman
Goed


Is de waterzak los te bestellen? De situatie rondom mijn huis is niet standaard, dus ik zal zelf aan de slag moeten. Jullie praten over 4500 liter, en de afmetingen van de zak zijn 3x3x0,5 meter. Aangezien de zak niet rechthoekig is zal er geen 4500 liter in passen! Hoeveel wel?

Wim
Algemene vraag


Hallo, ik ben nog al benieuwd naar het filter wat jullie gebruiken. Ik woon (ark) namelijk op een hele grote "waterzak". Ik zit er aan te denken dat ik het grachten water wel zou kunnen gebruiken om de toilet te kunnen spoelen. En misschien als het grachten water schoon genoeg word door het filter om daar ook de wasmachine mee te laten werken. Behalve als het vriest, dan zou ik weer kraanwater gebruiken.

Sjoerd
Reactie


Hallo Eric, Wij installeren sowieso niet, je kunt het beste rechtstreeks contact opnemen met Efrarain en met hun overleggen wat de mogelijkheden zijn. Succes!

Jeroen
Algemene vraag


Leuk product! Is dit systeem ook zelf te plaatsen of moet dit perse door uw mensen gedaan worden?

Eric
Reactie


Daar ik op zoek was naar de voordelen van gescheiden watersystemen kwam ik op uw overigens zeer interessante site terecht. Er staat echter een zeer storende, misschien wel levensgevaarlijke fout in. Onder de kop Legionella wordt geopperd dat legionella pas gevaarlijk is bij verdampen. Dit is absoluut niet waar. Legionella verspreidt zich door aerosol, dat zijn zeer kleine waterdruppeltjes, die o.a. voorkomen bij vernevelen van warm douche water en tuin besproeiing. De temperatuur dat legionella zeer actief wordt is 37 C en dat is onze lichaamstemp. Legionella bevindt zich in bijna al het onbehandelde water om ons heen.Maar door temp verschillen zal ze beneden de 25 C niet echt actief zijn/worden. Ik hoop u op deze manier te hebben geïnformeerd over deze bijna onzichtbare dreiger. Met vriendelijke groet Senior Instructeur Installatietechniek Ministerie van Defensie

Rob Bos
Reactie


Als je ergens een ruimte hebt waar de zak met water opgeslagen kan worden (meestal een kelder of kruipruimte) dan kun je dit systeem aanleggen. We hebben geen weet van andere systemen op dit gebied.

Jeroen
Heel Goed


Hallo heb een vraagje, ik heb een penthouse op de 3e en 4e verdieping, verder heb ik nog een terras op de vierde verdieping en een schuur welke via de buiten kant te bereiken is op de begane grond, is het mogelijk voor mij om zo'n systeem aan te leggen. zijn er anders andere systemen waarmee je regen water kan gebruiken voor bjivoorbeeld penthouse, appartementen, of condo's / loft. alvast bedankt Andy

Andy
Reactie


Dat is afhankelijk van veel factoren, dus deze vraag kan helaas niet zo beantwoord worden.

Jeroen
Algemene vraag


Wat is de terugverdientijd van een waterzak.

Jacco Jan Eefting
Reactie


Nee, dit is dan helaas niet mogelijk. Tenzij er natuurlijk een andere plek in het huis is waar je de zak (veilig!) kwijt kunt. Groet Bart

Eco-Logisch
Algemene vraag


Ons huis staat op zandgrond en heeft geen kruipruimte. Is het mogelijk om toch zo'n installatie te plaatsen? mvg, Anita

Anita
Reactie


Beste Maggy, Jammer om te lezen dat er zo negatief over het systeem gedacht wordt. Maar om de essentie te snappen zou u zich toch wat meer moeten verdiepen in een aantal zaken. Zo betaal je gemiddeld €1,60,- per 1000 liter water en doe je daar gemiddeld maar net 14 dagen mee als je alleen toiletten spoelt en wast. Verder is de pomp vele malen zuiniger dan de energie die het waterleidingbedrijf nodig heeft om het water te zuiveren en naar uw huis te transporteren. - Als het zo zou zijn dat deze zak de vloer van uw huis op zou gaan tillen hebben wij een zeer zuinige manier om zo'n gewicht te heffen!! Mocht de zak de vloer raken, er wordt namelijk altijd gekeken hoe hoog de kruipruimte is en de zak kent een maximale hoogte zodat vloer en zak elkaar niet raken. - Het systeem is uiteraard uitgedacht zodat er geen water terug loopt, geen risico is op vervuiling en bacterien en de zak de vloer niet kan raken. Verder kunt u gewoon over de zak heen kruipen. Als u uw mailadres geeft mail ik u een foto van een volle waterzak met daarop een landbouwtrekker. Het zijn uiteraard geen zakken die worden gebruikt voor waterbedden!! Dit is hetzelfde als een feestballon vergelijken met een luchtballon. Verder zou u zich eens in moeten verdiepen hoe schaars drinkwater wereldwijd aan het worden is. Er wordt nu al op kleinere schaal water naar andere Europese landen getransporteerd omdat daar een watertekort is. In België zijn regenwatersystemen al meer dan 10 jaar verplicht omdat een watertekort dreigt! U bent van harte uitgenodigd om ons systeem eens te komen bekijken. U kunt mij mailen op info@efrarain.nl.

EFrarain
Heel Goed


erg goed idee, ik heb zelf ook een systeem, maar dan met een irm-besturing, die worden gemaakt door GEP zie www.regenwater.nl

Jeroen Bastiaans
Reactie


Hallo Maggy, Ik vind het jammer dat er altijd maar gepraat wordt over terugverdien tijden. Kleding of een auto verdient zich toch ook niet terug? Het hoeft niet altijd om geld te gaan. Dit systeem, maar bijvoorbeeld ook zonnepanelen of elektrisch rijden kun je ook aanschaffen omdat je het belangrijk vind voor het milieu of omdat je het gewoon leuk vind. Wat betreft de installatie, dit is een beproefd en goed werkend systeem. Natuurlijk zijn er in elke installatie delen die niet zouden kunnen werken, goed onderhoud is natuurlijk belangrijk.

Eco-Logisch
Slecht


Drinkwater, inclusief het zuiveren, onderhoud van het drinkwaternet en het op druk houden, kost minder dan een euro per 1000 liter, waarmee de gemiddelde Nederlander 20 dagen het toilet doorspoelt en kleding wast. Dat komt dus op 5 cent per dag die maximaal met dit systeem bespaard kan worden. Dus dit systeem zou zich pas gaan terugverdienen na een kleine 40.000 dagen, ongeveer 100 jaar! Elektriciteit van de pomp, aanleg, onderhoud en het risico dat de zak vroeg of laat lek raakt nog niet meegerekend. Er zijn nog andere problemen: -als de zak door slecht functionerende vlotter te dik wordt gevuld kan deze de vloer optillen en het hele huis ontzetten. -als het gebruik van drinkwater te sterk terugloopt, zal het water in de drinkwaterleiding bederven en levensgevaarlijk worden. -de waterzak vormt een koudebrug tussen de ondergrond en de leefruimte. -de waterzak vormt een barrière in de kruipruimte die door moet kunnen tochten, ook eventueel kruipen voor onderhoud aan leidingen wordt erdoor bemoeilijkt. -Verder geloof ik niet in de lange levensduur van de zak. Een kennis van me kocht 10 jaar terug een waterbed met een zak die onverwoestbaar leek, maar in 5 jaar toch tweemaal lek raakte. Uitsluitend voor gebieden waar voldoende regen maar geen waterleiding is, biedt dit systeem voordelen. Ik raad eco-logisch.nl dan ook aan dit systeem uitsluitend voor dat doel te verkopen.

Maggy
Heel Goed


Installeren is per woning erg verschillend. In de meeste gevallen lukt het met 2 man in 1 dag. Hiervoor kunnen we mensen regelen. Vooraf komen we eerst de situatie beoordelen en maken dan een offerte. In een sterk verzakkende wijk zakt als het goed is alles om het huis behalve het huis. Dit zal op de regenwaterinstallatie zelf weinig invloed hebben. Maar wel op de koppeling met de regenwaterpijp die aan de woning bevestigd is, maar daar kan ook een schuifmof voor gemonteerd worden om de ergste zakkingen op te vangen. Dit probleem zal je ook hebben of krijgen met de huidige koppeling van de regenpijp op het riool. We horen graag van u of we u van dienst kunnen zijn... Met vriendelijke groet,

Iwan Fransen
Algemene vraag


Interessant product! Hoe gaat de installatie in zijn werk? Hebt u daar mensen voor? Hoeveel kost het installeren ongeveer? Kan dit product ook worden geinstalleerd in een sterk verzakkende wijk? Alvast dank voor de uitleg!

M. Hamerslag
Reactie


Van algengroei is geen sprake, omdat er geen uv-licht in de zak komt (deze ligt in de kruipruimte en is uv-bestendig). Verontreiniging wordt tegengegaan door een speciaal onderhoudsvrij filter, wat vuil tot maar liefst 10 micron tegenhoud. Het water is dus schoon en prima geschikt om de was mee te doen. (voordeel, het water is ook kalkvrij dus geen kalkaanslag in uw wasmachine.) Groet Bart

Eco-Logisch
Algemene vraag


word het water in de zak niet meer vies? verontreiniging van bv het dak komt wel door het filter. en algenvorming in de waterzak is daar geen sprake van?

M wedema
Geen mening


4,5 m3 water kan ik denk ik een heel jaar mn wc mee door trekken, toch? Wat jammer is, dat je de zwaartekracht van water niet meer benut door het eerst in de kruipruimte te laten en dan weer energie nodig hebt om het het hele huis door te pompen. matthijs

dakdokter Matthijs
Reactie


Dit klopt. De waterzak van 3x3x0,5m wordt in de kruipruimte geplaatst. De zwaartekracht zorgt dat het water van het dak naar de kruipruimte wordt getransporteerd. De waterzak wordt vervolgens via een pomp aangesloten op de bestaande waterleidingen voor bijvoorbeeld het toilet.

Eco-Logisch
Algemene vraag


Is de maat van 3x3x0,5 meter correct? Waar plaats ik die? Kan hij buiten geplaatst worden op het dak? Is de pomp sterk genoeg om het 4 verdiepingen hoog te pompen?

matthijs bourdrez (de Dakdokters)

Regenwaterinstallatie

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Kies een kleur

Deze verfkleuren worden gemaakt met natuurlijke pigmenten. Afhankelijk van de gebruikte pigmenten kan de prijs verschillen.

Klik op de kleur om deze te bestellen en de prijs te zien.Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit