We zijn alleen geopend voor Click & Collect - Verf en de Showroom is op afspraak. Lees hier meer
img img img

Macha Whisk Groene Thee Klopper

Merk: Eco-Import

€ 13,49 per stuk incl. btw
Aantal

- Uit het assortiment -

De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Bekijk hier meer producten van het merk Eco-ImportEco-Import logo
Artikelnummer : 0635131245275

Deze originele matcha klopper of Chasen is gemaakt van bamboe. Hij dient speciaal voor het maken van matcha thee. Met de klopper kan je de Japanse poederthee luchtig opkloppen en krijg je een wat romige en schuimige, heerlijk smakende thee.

Om een geweldige Matcha te maken, heb je een geweldige chasen of Matcha Wisk nodig. Zo kunt u elke keer een goede, soepele cup Matcha maken. 
Al honderden jaren wordt matcha bereid met behulp van een chasen. Chasen is de Japanse benaming voor wat in het Westen eerder gekend is als matcha klopper. Het woord “klopper” doet dit essentiële hulpstuk eigenlijk geen eer aan. Het is namelijk niet zo dat je eender welke klopper kan gebruiken om matcha thee te bereiden.
 
Deze Groene Thee Klopper is handgemaakt en uit eenzelfde stuk bamboe vervaardigd. De tanden of stokjes van de chasen zijn een per een uit de bamboestok gesneden en vormgegeven. Het is onmogelijk een chasen machinaal te maken. Alleen chasen-makers met jarenlange ervaring en kennis beheersen de correcte techniek om een kwalitatieve “matcha klopper” te maken. Het bijkomende voordeel van deze productietechniek is dat elke chasen uniek is.

Waarom gebruik je een chasen om matcha thee te bereiden?
Matcha is ultrafijn gemalen groene thee. Dit groene theepoeder kan je niet oplossen in warm water of een warme granendrank. Dan krijg je kleine klonters, ongeacht hoe hard of hoe vaak je met de lepel roert.
Matcha groene thee bereiden met een kloper is de beste manier om klonters te vermijden en een lichte, schuimige matcha thee te krijgen. Om het roeren met de chasen makkelijker te maken, wordt matcha thee altijd bereid in een theekom en niet in een kop: dankzij de brede opening van de kom ondervind je geen problemen bij het roeren en heen en weer bewegen van de chasen.
 
Zorg voor je chasen door hem na gebruik rustig te laten drogen 
 

Product info

Gebruik - Tijdens het bereiden van matcha
  • Schep de matcha in je ceremoniële kom.
  • Voeg het water toe en gebruik de chasen zachtjes om de matcha van de bodem te halen.
  • Wrijf nu de chasen niet meer over de bodem van je kom maar beweeg de chasen in cirkeltjes rond in de thee.
Na het bereiden van matcha
 
Reinig je chasen grondig – niet in de vaatwasser maar met warm water.
Neem de chasen uit het water wanneer alle matcharesten zijn verwijderd en schud ermee zodat overtollige druppels eraf vallen.
Laat je chasen drogen 
 
Naarmate je een chasen vaker gebruikt, zullen de bamboetakjes zich van elkaar scheiden. Bij een ongebruikte chasen zijn de bamboetakjes in het midden van de chasen nog erg dicht bij elkaar. Hoe vaker je de chasen gebruikt, hoe meer de bamboetakjes zich van elkaar zullen scheiden door de druk die veroorzaakt wordt tijdens het roeren met de chasen. Het openbloeien van de chasen is volkomen normaal.
 
 

Films


Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Macha Whisk Groene Thee Klopper

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: