Graszaad-Inzaai 5kg

Merk: ECOstyle - hovenier

€ 60,50 per zak incl. btw

Totaal per zak:
5 kg
Aantal
Dit product is exclusief verkrijgbaar voor de Hovenier. Bent u hovenier, meld uw bedrijf aan voor onze groothandel. Opzoek naar een hovenier? Zie: Vaklui

De bezorgkosten voor deze producten zijn € 30,00
Gratis verzonden vanaf € 500,-

Levertijd: 3 werkdagen

Nederland
Land van herkomst: Nederland

Bekijk hier meer producten van het merk ECOstyle - hovenierECOstyle - hovenier logo
Artikelnummer : 8711731009058

Graszaad-Inzaai is samengesteld uit speciale soorten Veldbeemgras, Roodzwenkgras en Engels raaigras. Graszaad-Inzaai is dus geschikt voor de aanleg van ieder type gazon (zowel speel- als siergazon). De toegevoegde bacteriën zorgen voor een snelle en egale kieming.

Doseringsadvies:

 • 250 g voor 12,5 m2
 • 500 g voor 25 m2
 • 1 kg voor 50 m2

Gebruiksaanwijzing:

Zaai van maart tot oktober bij een temperatuur van 15 C tot 25 C. De meest optimale perioden zijn maart tot en met juni en augustus tot en met september.

Product info

Een gazon inzaaien in 5 stappen:

 1. Verwijder het aanwezige onkruid en spit de grond ca. 30 cm om.
 2. Egaliseer de grond en rol of loop de grond aan zodat er een stevige toplaag ontstaat. Hark de toplaag enigszins los.
 3. Verdeel het graszaad in twee gelijke hoeveelheden. Zaai één deel in de lengte en het andere deel in de breedte van de door te zaaien oppervlakte.
 4. Het graszaad voorzichtig en niet te diep inharken. Na het inharken het graszaad licht aandrukken. Dit bevordert het ontkiemen van het graszaad.
 5. Afhankelijk van de weersomstandigheden het gazon licht blijven besproeien tot het gras duidelijk opkomt en doorgroeit.

Let op: voorkom te allen tijde dat de grond gedurende de eerste weken na het zaaien uitdroogt!

ECOstyle-tips:

 • Meng het graszaad, eventueel met droog, fijn, wit zand (bijvoorbeeld speelzand). Zo kan het graszaad gelijkmatiger verdeeld worden
 • Houd de op de verpakking vermelde dosering aan. Te dicht strooien van het graszaad belemmert de kieming
 • Het gazon verlangt een kalkrijke grond met een zuurgraad (pH) van 5,5-7,0. De zuurgraad van de grond is eenvoudig te meten met de pH-Bodemtest van ECOstyle (indien de pH lager dan 6 is, strooi AZ-kalk bij)
 • Gebruik voor het doorzaaien van kale plekken in alle soorten bestaande gazons Graszaad-Extra

 

Milieu informatie

"De producten van ECOstyle zijn gericht op duurzaam bodembeheer; de sleutel voor onder andere een hoger bedrijfseconomisch resultaat en een gezondere leefomgeving. Een gezonde bodem zorgt immers voor meer weerstand en een betere gezondheid bij planten. Daardoor is er minder sprake van uitval en hoeven er minder gewasbeschermingsmiddelen te worden gebruikt.

[..]

De producten die ECOstyle levert, zijn ecologisch verantwoord. De producten die leveranciers aanbieden om in het assortiment op te nemen, testen we grondig op de natuurlijke bestanddelen. Verder onderzoeken we of leveranciers op milieuvriendelijke wijze produceren. Uiteraard houden we bij onze bedrijfsvoering ook rekening met het milieu, onder andere door afval gescheiden in te zamelen en te kiezen voor Groene Stroom." -- ECOstyle

Extra info

 

 


ECOstyle - hovenier

ECOstyle levert specifieke producten voor hoveniers voor een gezonde en vitale bodem. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische middelen maar juist puur natuur, is het niet schadelijk.

ECOstyle - hovenier
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Graszaad-Inzaai 5kg

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: