We zijn open voor Click & Collect - Verfmengen - Showroom op afspraak. Lees hier meer
img

Wenskaart van schapen keutels

Merk: Creative paper wales

€ 3,50 per stuk incl. btw

Totaal per stuk:
1
Aantal
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 1,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Verenigd koninkrijk
Land van herkomst: Verenigd koninkrijk

keurmerken_recyclebaar.jpg

  • Herwinbare grondstoffen
  • Gerecyclede grondstoffen
  • 100% Biologisch afbreekbaar
  • Plantaardig

Bekijk hier meer producten van het merk Creative paper walesCreative paper wales logo
Artikelnummer : 2700000037645

Deze wenskaarten met leuke opdruk zijn gemaakt van schapenkeutels. Door een speciaal proces van wassen worden de vezels uit de schapenkeutels gehaald en geperst tot deze wenskaarten. Wees overigens niet bang, de kaarten zijn vrij van geur, maar de meegeleverde envelop moet natuurlijk wel dicht gelikt worden!

  • Op de achterkant van elke kaart staat een leuke tekst over de herkomst van de kaart

Product info

Hoe maak je papier van schapen keutels?

Zoals elke ambachtsman u zal vertellen, begint het allemaal met  alleen de beste materialen. Wij besteden veel zorg aan het verzamelen van super-verse schapen poep van de prachtige (en regenachtige) bergen van landelijke Wales. Dit gaat vervolgens naar de molen.

De schapenpoep die wij hebben verzameld wordt volledig gesteriliseerd door het te koken in een speciaal ontworpen snelkookpan op meer dan 120 graden Celsius  (met alleen het zuiverste water uit de bergen van Wales, natuurlijk). Vervolgens wordt het herhaaldelijk gewassen over een periode van dagen tot het ongeveer de helft zijn oorspronkelijke gewicht verloren heeft. (Schapenfeit: Een schaap verteert slechts 50% van de cellulosevezels die hij eet).

Het wasproces produceert een grote stapel bruikbare vezels en als een bijproduct ontstaat er ook een schone, steriele, rijke, vloeibare meststof die we opslaan in een tank op de molen om door te geven aan lokale telers.

Het duurt vele uren om de cellulose vezels te verslaan en het mengen met andere gerecyclede pulp tot er een pulp overblijft die geschikt is voor het maken van papier. Dit is een moeilijk proces om goed te krijgen en de juiste methode is een goed bewaard geheim.

Enkel  en alleen de traditionele papier-technieken worden gebruikt om de pulp om tot vellen te maken. Dit doen we met behulp van speciale zeven en we bedekken ze met vilt voordat we ze opstapelen, zodat de natte papiervellen niet aan elkaar plakken.

De stapel papier en vilt wordt vervolgens geperst onder grote druk om het grootste deel van het resterende water te verwijderen en het zorgt ervoor dat de cellulosevezels binden op een moleculaire schaal. Dit is wat het papier zijn sterkte geeft. Het papier wordt hoog aan de dak balken van de molen opgehangen, om het seizoen rond te drogen.

Milieu informatie

Dat deze kaarten milieuvriendelijk zijn spreekt voor zichzelf. De kaarten zijn vervaardigd uit 100% gerecyclede materialen. Verder wordt de energie om de kaarten te producten gehaald uit windkracht. De kleine fabriek in Wales is namelijk gevestigd in een windmolen!


Creative paper wales

Diverse kaarten gemaakt van schapenkeutels en gerecycled papier. Maar wees gerust, ze stinken niet! Op de kaarten staan maffe schapen met trouwpakjes, kerstpakjes of gewoon neutraal afgebeeld. Voor iedere gelegenheid wel een originele kaart.

Creative paper wales
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Wenskaart van schapen keutels

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: