Universeel impregneerolie 0,75 l (Nr. 121)

Merk: Auro

€ 39,49 per blik incl. btw

Totaal per blik:
0,75 liter
Aantal
Maak een keuze

- Momenteel uitverkocht -

Ontvang een email wanneer het product leverbaar is
Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Duitsland
Land van herkomst: Duitsland

Bekijk hier meer producten van het merk AuroAuro logo
Artikelnummer : 4012561100064

ClassicTransparante, oplosmiddelhoudende impregneerolie voor binnen. Geschikt voor hout, kurk, pleister, andere minerale en organische ondergronden. Als enige afwerking voor ondergronden die aan normale slijtage onderhevig zijn. Als grondlaag voor zuigende ondergronden ; om na te behandelen met Auro olie- en wasproducten.

 • Eenvoudig in gebruik
 • Ook voor kurk
 • Verlevendigt

Verkrijgbaar in:

 • 0,75 Liter (15 m²)
 • 2,5 Liter (50 m²)
 • 5,0 Liter (100 m²)
 • 20,0 Liter (400 m²)

Product informatie

Inpregneer olie - 120 - 1211.pdf
121.pdf

Gemakkelijk verwerkbaar; lage viscositeit; zuinig in het gebruik. Zeer hoog indringend vermogen, waardoor uitstekendehechting. Verhoogt de bestendigheid tegen vocht en weersomstandigheden, nivelleert de zuigkracht van deondergrond. Goed renoveerbaar, blijft zeer elastisch.

Damp diffusie vermogen van de ondergrond wordt niet wezenlijkbeïnvloed.
-Structuur en tekening van het hout worden levendig benadrukt.
Natuurlijke inhoudsstoffen kunnen af en toe tot een groene verkleuring van het product voeren, waardoor bij verwerking op lichte houtsoorten soms een lichte groenzweem ontstaat; na verloop van tijd zwakt deze af of verdwijnt zelfs geheel (bijv.beuken).
-IJzervijlsel en -stof kunnen puntvormige verkleuringen veroorzaken op met ‘impregneerolie - 120/121’ behandelde ondergronden; vermijd daarom het gebruik van staalwol.
Bij de verwerking en droging van natuur verfproducten ontstaat een kenmerkende, producteigen geur
Verdunning:
Product is gebruiksklaar; bij rel. dichte ondergronden
verdunnen met AURO ‘citrus verdunner - 191’.
Verbruik
Het verbruik is sterk afhankelijk van de zuigkracht van de ondergrond; gemiddeld verbruik ca. 8-10 m2/l. Verbruik ter plaatse door middel van een proef in het werk te bepalen.
Droogtijden bij normklimaat
a) Indringtijd in de ondergrond: ca. 10-15 minuten;
b) Stofdroog: na ca. 8 - 10 uur;
c) Droog en overschilderbaar: na ca. 24 uur.
De aangegeven droogtijd geldt voor het normklimaat (20 °C, 65% rel. luchtvochtigheid). Bij hoge luchtvochtigheid, lage temperaturen en te hoog verbruik kan de droogtijd ook aanzienlijk langer zijn.
Reinigen van gereedschap
Direct na gebruik schoonmaken met AURO ‘citrusolie - 191’ en
met AURO ‘vloeibare zeep - 411’ naspoelen. Gereedschap met opgedroogde productresten in AURO ‘kwastreiniger - 415’
losweken (zie TM 415); met AURO nr. 411 naspoelen.

Extra info

Opslag :Koel maar vorstvrij, droog en gesloten opslaan. Aangebroken verpakkingen goed sluiten voor later gebruik. Opslagstabiliteit bij max. 18 °C in ongeopende verpakking: ca. 2 jaar.

Verpakking:
Blik, PE sluitdop,; voldoende geleegde blikken kunnen gerecycled worden.
Aanwijzingen en veigheids adviezen
Voor gebruik goed oproeren. Verwerkingstemp. min. 12 °C. Bij
aanwezigheid van elastische kitvoegen bij glas, dient de verenigbaarheid door middel van een proef te word en onderzocht.
Het product is brandbaar en kan bij verwerking een ontvlambaar/ontplofbaar damp-luchtmengsel vormen.
Verwijderd houden van ontstekingsbronnen - niet roken. Met dit product verzadigde lappen, kwasten, rollers e.d. kunnen spontaan vlam vatten door het gehalte aan drogende oliën.
Daarom in goed afgesloten blik bewaren of afzonderlijk uithangen en laten drogen.
Bij de behandeling van grote oppervlakken intensief ventileren (doortochten!) wegens het relatief hoge gehalte aan etherische
oliën en voor voldoende huidbescherming zorgen.
Ook natuurlijke reinigingsmiddelen buiten bereik van kinderenbewaren.
 Productresten ondanks volledige biologischeafbreekbaarheid niet door de afvoer spoelen.
Andere uitvoeringen

Universeel impregneerolie (Nr. 121) 2.5 L
37,30 per liter

Auro

Auro is een van de weinige producenten van verf en beschermings­producten die consequent 100% natuurlijke en veilige producten maakt. Dus niet: 1% van die gevaarlijke stof erin en 0,1% van dat gevaarlijke goedje wat onopvallend weg is gestopt. Auro is gewoon een eerlijke en zuivere keuze.

Auro
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam (optioneel): Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenst aantal: Bericht:

Vloerenleggers

Totaal 4 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
Al Decor
Al Decor is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leggen van parketvloeren, met name in bamboeparket in al zijn variëteiten. Door de diversiteit en hoogstaande kwaliteit en het feit dat het e.. Bekijk profiel pagina

Flierveld 67
2151 LE Nieuw Vennep
0252531903
JustIN Parketvloeren
JustIN Parketvloeren, een jong en ervaren bedrijf met een vakkundige, gediplomeerde parketlegger. Wij zijn gespecialiseerd in het werken met bamboe, hier hebben wij jaren ervaring in, in al .. Bekijk profiel pagina

Gaffelstraat 42
1445 HS Purmerend
0299-406748
LEKA Parket
LEKA Parket is specialist in het leggen van houten vloeren (tevens traditionele vloeren), schuren, renoveren en onderhoud van diverse houten vloeren. Met jarenlange ervaring in vloermontage kan LEKA P.. Bekijk profiel pagina

Pijlspits 5
6034 PD Nederweert Eind
Van t Pad Woning- en Projectstoffering
Ruim 8 jaar is van ’t Pad Woning- en Projectstoffering al gevestigd in IJsselstein.  Wij werken voor particulieren en bedrijven. Onze vloeren liggen onder andere in hotels, scholen, kantoo.. Bekijk profiel pagina

Ringoven 38
3402 SC IJsselstein
030 751 96 04

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Heel Goed


Ik ben heel benieuwd hoe het Ghanna vergaan is met haar anhydrietvloer. Wij hebben namelijk een huis gekocht die opgeleverd zal worden met dezelfde vloer en ik ben benieuwd of het olien en vervolgens in de was zetten van deze "bouwvloer" een mooi resultaat geeft. Is er een manier waarop ik met Ghanna in contact kan komen?

anna 5-1-2016 21:41:59
Goed


Super product. Heb 'm een paar weken geleden gekocht om een hardhouten tafeltje mee te olien.

Bas 21-11-2011 11:13:31
Reactie


Dat durf ik niet te garanderen, wellicht kun je een klein stukje op een onopvallende plaats hiermee behandelen en kijken hoe het wordt...

Jeroen 30-8-2011 11:36:53
Algemene vraag


Hallo, Wij vroegen ons af of dit middel ook geschikt is voor betontegels in de tuin? Wij hebben namelijk nét onze tuinen laten betegelen, en de tegels blijven grauw, vies...alsof er nog zand op ligt. Na ontzettend wat regenbuien, boenen en poetsen, zelfs met de hogedrukreinig (wat eigenlijk niet mag!) lukt het niet deze schoon te krijgen. Enkel na een regenbui zien de tegels er mooi uit...Graag horen wij van u! M.v.g. D. O Nijenhuis

D.O Nijenhuis 26-8-2011 18:42:37
Reactie


Van de leverancier: Auro universeel impregneer olie kan uitstekend op beton, cement en bijvoorbeeld tegels en estriken worden toegepast. Verzadigend aanbrengen en er mag geen laag blijven staan: dus overtollige olie die niet door de ondergrond wordt opgenomen afnemen! Auro Kleurpigment nr. 150 tot max. 10% toevoegen indien een tint is gewenst. De kleur van de ondergrond wordt verdiept. Hierdoor is het raadzaam een proefvlak op te zetten om het resultaat te beoordelen. Auro olie op steenachtige ondergronden wordt in Duitsland op de markt gebracht onder de naam Klinkeröl. Dit is exact hetzelfde product als Auro 121 Universele impregneerolie.

Rob Bos 24-8-2011 10:08:54
Heel Goed


We hebben werkelijk geen idee, we verkopen dit soort vloeren niet . Als de vloer leverancier weet wat er op moet dan kunnen we mischien helpen met kiezen vr.gr.Rob

rob bos 17-8-2011 18:14:55
Algemene vraag


Wij zijn opzoek naar een natuurlijk oplossing voor onze anhydrietvloer met vloerverwarming. Is deze na opschuren te impregneren met de universeel impregneerolie evt. met gebruik van kleurpigmenten?

Ghanna 11-8-2011 14:58:14
Reactie


Jazeker, dit kan zonder problemen. Voldoende olie aanbrengen en het overtollige eraf boenen. Optioneel kunt u nog een waslaag aanbrengen voor extra bescherming. Voor het onderhoud kunt u bijenwas onderhoud middel gebruiken. Het is niet aan te raden hiervoor een zeep te gebruiken, omdat dit snel een olie/waslaag doet verdwijnen. Door de olie ontstaat er wel een "wet-look". Het beton wordt donkerder en lijkt voortdurend nat. Groet Bart

Eco-Logisch 9-7-2010 12:43:42
Goed


Goedemidfdag, Ik vraag mij af of deze olie nr. 121 goed te gebruiken is voor een (net af) betonnen aanrecht? men heeft het over steenwas, oxan olie. Kun je dit product daarmee vergelijken? Zou graag een reactie vernemen voor vervolg van onderhoud aanrechtblad. Met dank Jacqueline

Jacq 6-7-2010 17:30:23

Universeel impregneerolie 0,75 l (Nr. 121)

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Er zijn meerdere manieren om een houten vloer af te werken. Lak, olie, was, hardwasolie, zeep. In dit artikel de verschillende manieren om een vloer af te werken en hun eigenschappen.

Olie

Olie is een middel om de vloer mee te voeden. Het zorgt ervoor dat vuil en andere vloeistoffen niet meer in het hout kunnen trekken. Olie is makkelijk aan te brengen met de hand of machine. Het is mogelijk een olie vloer extra te beschermen met een was of zeep laag.   

De belangrijkste eigenschappen

 • Accentueerd de houtnerf
 • Matte uitstraling
 • Voedend
 • Niet laag vormend
 • Aan te kleuren met pigmenten
 • Optioneel af te werken met een vloerwas
 • Optioneel af te werken met een zeeplaag 


Voordelen

 • Krassen minder zichtbaar 
 • Oplosmiddelvrij verkrijgbaar
 • Makkelijk plekken bijwerken zonder overgang
 • Makkelijk onderhoud


Nadelen

 • Trekt eerder vuil aan, omdat het niet laagvormend is. (Het is mogelijk de vloer afwerken met was of zeep om dit te vookomen. 


Vloerwas

Vloerwas wordt altijd gebruikt in combinatie met een olie. De olie zorgt voor de voeding van het hout, terwijl de was op de oppervlakte ligt en zorgt voor een extra beschermlaag. Vloerwas heb je in 2 uitvoeringen: Harde was (zonder oplosmiddelen) Vloeibare was (vaak met oplosmiddelen). 

De belangrijkste eigenschappen: 

 • Laag vormend
 • Licht glanzend (zijdglans)
 • De vloerafwerking oogt 'boller' en 'voller'
 • Accentueerd de houtnerf minder dan alleen olie
 • Niet aan te kleuren (Een kleur aanbrengen kan wel in de olie laag)

Voordelen

 • Oplosmiddelvrij (harde was)
 • Trekt minder vuil aan doordat het laagvormend is
 • Makkelijk onderhoud

Nadelen

 • Moeilijker bij te werken zonder overgang

 

Hardwasolie

Zoals de naam al doet vermoeden is hardwasolie een combinatie van was en olie. Hardwas olie heeft de voedende eigenschappen van olie en de laagvormende eigenschappen van was. 

De belangrijkste eigenschappen: 

 • Laag vormend
 • Meer glanzend dan een enekele was-afwerking
 • De vloerafwerking oogt 'boller' en 'voller'
 • Accentueerd de houtnerf minder dan alleen olie
 • Aan te kleuren met pigmenten

Voordelen 

 • Trekt minder vuil aan doordat het laagvormend is
 • In 1 behandeling verwerkbaar (2 lagen bij bepaalde houtsoorten) 

Nadelen

 • (licht) oplosmiddel houdend
 • Moeilijker bij te werken zonder overgang

 

Lak

Lak is een harde toplaag die wordt aangebacht op het hout. Lak zorgt voor een extra bescherming tegen vlekken en vuil, maar is wat krasgevoeliger en minder makelijk bij te werken. 

De belangrijkste eigenschappen: 

 • Laag vormend
 • Licht glanzend tot glanzend
 • Accentueerd de houtnerf niet
 • Niet altijd aan te kleuren (soms een extra kleurlaag aanbrengen voor het lakken)

Voordelen 

 • Trekt minder vuil aan doordat het laagvormend is
 • Zeer beschermend tegen vloeistoffen
 • Zeer makkelijk onderhoud
 • Bescherming van de houtenvloer tegen krassen

Nadelen

 • (Licht) oplosmiddel houdend
 • Kan krassen
 • Vaak 2-3 behandelingen nodig
 • Niet bij te werken bij slijtage plekken (overgangen zijn altijd zichtbaar)

 

Houtzeep

Houtzeep is niet veel meer dan een oplossing van water en zeep. Houtzeep is bedoeld om het hout te voeden en is niet laag vormend. 

De belangrijkste eigenschappen: 

 • Niet laagvormend
 • Het oppervlakte oogt heel mat (als pas geschuurd)
 • Accentueerd de houtnerf niet (verbleekt deze zelf een beetje)
 • Alleen aan te kleuren in een white wash

Voordelen 

 • Makkelijk aanbengen
 • Zeer makkelijk onderhoud (het houtzeep zelf)
 • Houtzeep kan makelijk worden verwijderd met water (voor evnentueel daarna te behandelen met bv olie)
 • Slijtage plekken makkelijk bij te werken

Nadelen

 • Niet 100% vlekbestendig 
 • Uiterlijk is iets waar je van moet houden