Waxol parket en planken vloer olie

Merk: Aquamarijn

€ 42,17 per blik incl. btw

Totaal per blik:
1 liter
Aantal
Maak een keuze
Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

 • Beste alternatief
 • Duurzame kwaliteit

Bekijk hier meer producten van het merk AquamarijnAquamarijn logo
Artikelnummer : 8716544005525

Aquamarijn WAXOL 60 is een premium hardwax-olie op basis van een speciale combinatie van natuurlijke harsen, wassen en oliën. Door het aandeel harde was, harsen en essentiële vetzuren in de formulering is Aquamarijn Waxol opmerkelijk bestendiger dan gebruikelijke hardwax-oliën.

 • Polymeriseert door opname van zuurstof tot een taaie, dichte beschermlaag
 • Zeer elastisch; barst en bladdert niet
 • Niet statisch oplaadbaar
 • Geschikt voor toepassing door doe-het-zelvers: er zijn geen machines of speciale gereedschappen nodig

Verbruik

 • 1 liter per 30 m²

Product informatie

AQUAMARIJN_WAXOL_60_NL_PIB.pdf
AQUAMARIJN_WAXOL_60_NL_VIB.pdf

Aquamarijn Waxol 60 is een speciale combinatie van natuurlijke harsen, wassen en oliën die zorgen voor een duurzame, bestendige en blijvend elastische bescherming. Waxol 60 impregneert in het hout en vormt tegelijkertijd een taaie, dichte beschermlaag. Waxol 60 is makkelijk
verwerkbaar, reukarm en snel drogend. Geschikt voor toepassing door doe-het-zelvers: er zijn geen machines of speciale gereedschappen nodig.

Zeer geschikt voor zowel de eerste behandeling van nog onbehandelde oppervlakken als voor het onderhoud van eerder met Waxol behandelde oppervlakken. Toepasbaar op o.a. parket- en plankenvloeren, meubelen, tafels, werkbladen, etc

Waxol 60 wordt bij voorkeur aangebracht met een fijne moltopren of velours verfroller. Ook een spaan, een brede kwast of een taski trekker zijn geschikte verdelers. Gereedschap kan worden gereinigd met Linotyn

Milieu informatie

Grondstoffen: bevat lijnolie, tungolie, andere (essentiële) plantaardige oliën, carnaubawas, colofoniumhars, aromaatvrije verdunner, Co/Zr/Ca/Mn droogmiddel. Bevat geen biociden of schadelijke conserveringsmiddelen. Oplosmiddelrijk, voldoet voor professioneel gebruik niet aan ARBO.

Bevat aromaatvrije verdunner. Er zijn mensen die allergisch reageren op etherische oliën of bij wie irritaties ontstaan aan de huid of de slijmhuid. Daarom wordt door Aquamarijn in een aantal producten, zoals FINILIM, WAXOL 60 en REVOL 30 in plaats van natuurlijke verdunners - terpentijn en/of citrusolie -  een relatief weinig schadelijke aromaatvrije synthetische verdunner gebruikt. Aromaatvrije verdunner wordt vervaardigd uit nafta. Aromaatvrij betekent dat het oplosmiddel geen aromaten bevat.
Andere uitvoeringen

Waxol
Waxol
Uitvoering: 100-1L
59,11

Aquamarijn

AQUAMARYN duurzame verf heeft een volledig assortiment duurzame en professionele schildersverven. De verf is gemaakt van lijnolie, grotendeels in Nederland. Waar nodig zijn nieuwe technieken toegepast om de verf goed verwerkbaar te maken en een lange levensduur te geven.

Aquamarijn
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Vloerenleggers

Totaal 4 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
Al Decor
Al Decor is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leggen van parketvloeren, met name in bamboeparket in al zijn variëteiten. Door de diversiteit en hoogstaande kwaliteit en het feit dat het e.. Bekijk profiel pagina

Flierveld 67
2151 LE Nieuw Vennep
0252531903
JustIN Parketvloeren
JustIN Parketvloeren, een jong en ervaren bedrijf met een vakkundige, gediplomeerde parketlegger. Wij zijn gespecialiseerd in het werken met bamboe, hier hebben wij jaren ervaring in, in al .. Bekijk profiel pagina

Gaffelstraat 42
1445 HS Purmerend
0299-406748
LEKA Parket
LEKA Parket is specialist in het leggen van houten vloeren (tevens traditionele vloeren), schuren, renoveren en onderhoud van diverse houten vloeren. Met jarenlange ervaring in vloermontage kan LEKA P.. Bekijk profiel pagina

Pijlspits 5
6034 PD Nederweert Eind
Van t Pad Woning- en Projectstoffering
Ruim 8 jaar is van ’t Pad Woning- en Projectstoffering al gevestigd in IJsselstein.  Wij werken voor particulieren en bedrijven. Onze vloeren liggen onder andere in hotels, scholen, kantoo.. Bekijk profiel pagina

Ringoven 38
3402 SC IJsselstein
030 751 96 04

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Reactie


Voor de Corcol vloer olie zijn pigmenten beschikbaar en test potjes/zakjes je kan de beschikbare kleuren op de site vinden

rob bos 14-5-2019 11:52:36
Algemene vraag


We willen onze vloer :deels nieuwe planken, deels al oudere planken die we weer helemaal gaan opschuren, behandelen met olie/was. Liefst zo natuurlijk mogelijk. Is het dan ook mogelijk om met bijv. een pigment een grijs tint te krijgen. (Normaal trekt eiken naar het geel, wat we minder mooi vinden.) Ik hoor het graag, groeten, Jeannette

Jeannette van der Loo 13-5-2019 16:08:38
Reactie


Je hebt helemaal gelijk, we waren niet op de hoogte van deze verschillen, de 60 voeren we al 6 jaar en de 100 pas een jaar. Het is ons ontgaan en dachten dat hardheid alleen het verschil was en het lijkt me dan ook verstandig hier mee te stoppen na overleg met de fabrikant. Want niet arbo goedgekeurd brrrrrr dat willen we niet bedankt voor de tip.

Rob Bos 16-4-2015 10:21:47
Gaat wel


Het is verschil is dus dat er veel meer oplosmiddelen inzitten (455 g/l VOS), terwijl in Waxol 100 0 g/l zit. Waxol 60 is daarmee een oplosmiddelrijk product en voldoet bijvoorbeeld niet aan de ARBO voor professioneel gebruik. Dat betekent meer troep in de lucht en slechter voor het milieu in je huis en daarbuiten. Het verbaast mij dus dat juist bij een ecologische bouwmarkt dat soort verschillen niet duidelijk worden aangegeven, ik vind dat zelf heel relevant, zeker als het verschil in resultaat zo minimaal is.

Willemijn 15-4-2015 11:23:00
Reactie


Volgens ons is het verschil alleen de hardheid 100 is wat harder, maar wat die info betreft er staat ongelooflijk veel info bij het product en alle pdf-jes zijn te vinden als je naar beneden gaat scrollen.

Rob Bos 14-4-2015 16:23:57
Gaat wel


Het resultaat is prachtig, de vloer glanst en straalt weer, maar ik had van een "natuurlijk" alternatief niet verwacht dat er zo veel oplosmiddelen in zouden zitten. Dat wordt ook niet duidelijk van de verpakking, waar inderdaad wel erg weinig informatie op staat. Zowel in de winkel als online zou het verschil tussen Waxol 60 en 100 wel duidelijker mogen worden aangegeven. De volgende week ga ik voor Waxol 100.

Willemijn 12-4-2015 22:46:00
Heel Goed


Bevalt prima. Ruikt lekker bij het aanbrengen. In tegenstelling tot de vorige geplaatste reactie hebben wij eerst een laag corcol aangebracht en de volgende dag een laag waxol. Ander gedeelte van de vloer hadden we net zo behandeld en ziet er een half jaar later prima uit.

Jacqueline Theis 15-11-2012 09:16:43
Reactie


De productinformatie van Aquamarijn is niet erg toegankelijk en/of overzichtelijk (op site). Op het product zelf staat al helemaal niets vermeld!! Toen we het in huis hadden bleek, na nogmaals aandachtige bestudering van de info op internet, dat dit toch niet te combineren was met Corgol. Verkeerd besteld dus, en niet gebruikt.

jolien van der maden 22-12-2011 10:17:57

Waxol parket en planken vloer olie

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Er zijn meerdere manieren om een houten vloer af te werken. Lak, olie, was, hardwasolie, zeep. In dit artikel de verschillende manieren om een vloer af te werken en hun eigenschappen.

Olie

Olie is een middel om de vloer mee te voeden. Het zorgt ervoor dat vuil en andere vloeistoffen niet meer in het hout kunnen trekken. Olie is makkelijk aan te brengen met de hand of machine. Het is mogelijk een olie vloer extra te beschermen met een was of zeep laag.   

De belangrijkste eigenschappen

 • Accentueerd de houtnerf
 • Matte uitstraling
 • Voedend
 • Niet laag vormend
 • Aan te kleuren met pigmenten
 • Optioneel af te werken met een vloerwas
 • Optioneel af te werken met een zeeplaag 


Voordelen

 • Krassen minder zichtbaar 
 • Oplosmiddelvrij verkrijgbaar
 • Makkelijk plekken bijwerken zonder overgang
 • Makkelijk onderhoud


Nadelen

 • Trekt eerder vuil aan, omdat het niet laagvormend is. (Het is mogelijk de vloer afwerken met was of zeep om dit te vookomen. 


Vloerwas

Vloerwas wordt altijd gebruikt in combinatie met een olie. De olie zorgt voor de voeding van het hout, terwijl de was op de oppervlakte ligt en zorgt voor een extra beschermlaag. Vloerwas heb je in 2 uitvoeringen: Harde was (zonder oplosmiddelen) Vloeibare was (vaak met oplosmiddelen). 

De belangrijkste eigenschappen: 

 • Laag vormend
 • Licht glanzend (zijdglans)
 • De vloerafwerking oogt 'boller' en 'voller'
 • Accentueerd de houtnerf minder dan alleen olie
 • Niet aan te kleuren (Een kleur aanbrengen kan wel in de olie laag)

Voordelen

 • Oplosmiddelvrij (harde was)
 • Trekt minder vuil aan doordat het laagvormend is
 • Makkelijk onderhoud

Nadelen

 • Moeilijker bij te werken zonder overgang

 

Hardwasolie

Zoals de naam al doet vermoeden is hardwasolie een combinatie van was en olie. Hardwas olie heeft de voedende eigenschappen van olie en de laagvormende eigenschappen van was. 

De belangrijkste eigenschappen: 

 • Laag vormend
 • Meer glanzend dan een enekele was-afwerking
 • De vloerafwerking oogt 'boller' en 'voller'
 • Accentueerd de houtnerf minder dan alleen olie
 • Aan te kleuren met pigmenten

Voordelen 

 • Trekt minder vuil aan doordat het laagvormend is
 • In 1 behandeling verwerkbaar (2 lagen bij bepaalde houtsoorten) 

Nadelen

 • (licht) oplosmiddel houdend
 • Moeilijker bij te werken zonder overgang

 

Lak

Lak is een harde toplaag die wordt aangebacht op het hout. Lak zorgt voor een extra bescherming tegen vlekken en vuil, maar is wat krasgevoeliger en minder makelijk bij te werken. 

De belangrijkste eigenschappen: 

 • Laag vormend
 • Licht glanzend tot glanzend
 • Accentueerd de houtnerf niet
 • Niet altijd aan te kleuren (soms een extra kleurlaag aanbrengen voor het lakken)

Voordelen 

 • Trekt minder vuil aan doordat het laagvormend is
 • Zeer beschermend tegen vloeistoffen
 • Zeer makkelijk onderhoud
 • Bescherming van de houtenvloer tegen krassen

Nadelen

 • (Licht) oplosmiddel houdend
 • Kan krassen
 • Vaak 2-3 behandelingen nodig
 • Niet bij te werken bij slijtage plekken (overgangen zijn altijd zichtbaar)

 

Houtzeep

Houtzeep is niet veel meer dan een oplossing van water en zeep. Houtzeep is bedoeld om het hout te voeden en is niet laag vormend. 

De belangrijkste eigenschappen: 

 • Niet laagvormend
 • Het oppervlakte oogt heel mat (als pas geschuurd)
 • Accentueerd de houtnerf niet (verbleekt deze zelf een beetje)
 • Alleen aan te kleuren in een white wash

Voordelen 

 • Makkelijk aanbengen
 • Zeer makkelijk onderhoud (het houtzeep zelf)
 • Houtzeep kan makelijk worden verwijderd met water (voor evnentueel daarna te behandelen met bv olie)
 • Slijtage plekken makkelijk bij te werken

Nadelen

 • Niet 100% vlekbestendig 
 • Uiterlijk is iets waar je van moet houden