Revol

Merk: Aquamarijn

€ 11,58 per stuk incl. btw

Totaal per stuk:
0,20 L
Aantal
Maak een keuze
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

 • Herwinbare grondstoffen

Bekijk hier meer producten van het merk AquamarijnAquamarijn logo
Artikelnummer : 8716544005273

100% Natuurlijk samenstelling
Basisbehandeling en onderhoud in één
Water- en alcoholbestendig: geen kringen of vlekken
Oplosmiddelrijk, voldoet voor professioneel gebruik binnen niet aan ARBO - NL.
 
Aquamarijn REVOL is een impregnerende, houtvoedende, sneldrogende basis- en onderhoudsolie op basis van CORCOL, maar dunner ingesteld en daardoor makkelijker handmatig te verwerken.
REVOL ruikt aangenaam, is diep indringend en zeer goed vuil- en waterafstotend.
REVOL basis- en onderhoudsolie is ook zeer geschikt voor het oliën van onder andere tafel-, werk- en aanrechtbladen, tuinmeubelen, buitenparket, etc.   
 
Classificatie: klasse 1
 
Grondstoffen: bevat gekookte lijnolie, tungolie, andere (essentiële) plantaardige oliën, gomterpentijn, citrusolie, Co/Zr/Ca droogmiddel. Bevat geen biociden of schadelijke conserveringsmiddelen.
 
Bevat als verdunners zuivere Portugese gomterpentijn en citrusolie
Portugese gomterpentijn (Oleum terebinthinae) is een etherische olie die wordt verkregen uit het wondvocht (de balsem) van Portugese pijnbomen, en citrusolie (Oleum limonum) is een etherische olie die wordt gewonnen uit citrusschillen.
 
- 100% Natuurproduct
- Groot oplossend vermogen, zodat maar weinig nodig is
- Versnelt de oxidatieve droging
- Aangename sinaasappelgeur
 
Verpakkingen: 0,2 Liter fles en 1 Liter vloeistofblik met kindveilige sluiting.
 
Oplosmiddelrijk, voldoet voor professioneel gebruik binnen niet aan ARBO
REVOL_NL.pdf
Aquamarijn_Revol_PIB_NL.web.pdf
Aquamarijn_ONDERHOUDSWIJZER_OLIE.pdf

Milieu informatie

Oplosmiddelrijk, voldoet voor professioneel gebruik binnen NIET aan ARBO. 
Andere uitvoeringen

Revol
Revol
Uitvoering: 1L
32,04

Aquamarijn

AQUAMARYN duurzame verf heeft een volledig assortiment duurzame en professionele schildersverven. De verf is gemaakt van lijnolie, grotendeels in Nederland. Waar nodig zijn nieuwe technieken toegepast om de verf goed verwerkbaar te maken en een lange levensduur te geven.

Aquamarijn
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam (optioneel): Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenst aantal: Bericht:

Vloerenleggers

Totaal 4 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
Al Decor
Al Decor is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leggen van parketvloeren, met name in bamboeparket in al zijn variëteiten. Door de diversiteit en hoogstaande kwaliteit en het feit dat het e.. Bekijk profiel pagina

Flierveld 67
2151 LE Nieuw Vennep
0252531903
JustIN Parketvloeren
JustIN Parketvloeren, een jong en ervaren bedrijf met een vakkundige, gediplomeerde parketlegger. Wij zijn gespecialiseerd in het werken met bamboe, hier hebben wij jaren ervaring in, in al .. Bekijk profiel pagina

Gaffelstraat 42
1445 HS Purmerend
0299-406748
LEKA Parket
LEKA Parket is specialist in het leggen van houten vloeren (tevens traditionele vloeren), schuren, renoveren en onderhoud van diverse houten vloeren. Met jarenlange ervaring in vloermontage kan LEKA P.. Bekijk profiel pagina

Pijlspits 5
6034 PD Nederweert Eind
Van t Pad Woning- en Projectstoffering
Ruim 8 jaar is van ’t Pad Woning- en Projectstoffering al gevestigd in IJsselstein.  Wij werken voor particulieren en bedrijven. Onze vloeren liggen onder andere in hotels, scholen, kantoo.. Bekijk profiel pagina

Ringoven 38
3402 SC IJsselstein
030 751 96 04

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Reactie


Het is kleurloos maar als je tafel behoefte heeft aan olie zal hij wel verkleuren (donkerder) Je kan zien hoe dat eruit gaat zien als je een druppelwater op de tafel laat vallen.

rob bos 10-12-2018 14:29:42
Algemene vraag


Is deze olie kleurloos? Ik wil het graag gebruiken voor mijn eikenhoutentafel en vraag me af of de olie de kleur van de tafel zal veranderen.

Ester 9-12-2018 09:46:16
Heel Goed


keukenblad volledig kaalgeschuurd een Revol aangebracht, het was heel makkelijk aan te brengen en het resultaat wat prima! goed spul.

René Kinkel 14-5-2012 20:34:38
Heel Goed


Heel fijn om mee te werken en ook een mooi en goed resultaat.

Mieke de Bruijn 27-5-2011 10:36:51
Heel Goed


Vorige week voor de eerste keer gebruikt voor mijn hardhouten tafel, hiervoor een olie gebruikt welke meegeleverd was door de leverancier. Revol geeft echter een duidelijkere warmere en honingachte kleur, erg fraai. Ook is de tafel minder gevoelig geraakt voor vocht en rubber (dopjes onder laptop), kortom ik ben erg tevreden.

Jurgen 30-9-2010 13:55:39
Reactie


Ouwe test maar toch leuk om te lezen. De test van onderhoudsmiddelen voor houten vloeren, die de Consumentenbond publiceerde in de Consumentengids van september, heeft links en rechts de nodige reacties losgemaakt. Zo figureren in deze test onder andere ook de Aquamarijn onderhoudsproducten voor geoliede vloeren Revol, Clien-Z en Clien-S. Wim Pronk van Ursa Paint, de aanbieder van deze producten, schrijft in een uitgebreide reactie over een onzinnige en onzorgvuldig uitgevoerde test die met name aantoont hoe belangrijk het is om te luisteren naar adviezen en gebruiksaanwijzingen en deze niet ongelezen terzijde te leggen. De tester van de Consumentenbond zou de producten - ondanks intensieve correspondentie met de fabrikant - namelijk verwerkt hebben zonder de verwerkingsvoorschriften in acht te nemen. Zo is de Revol onderhoudsolie met een wisser opgezet en niet drooggewreven. Pronk: Dat leidde volgens de onderzoeker tot een lange droogtijd, het vastplakken van stofdeeltjes en toename van glans. Waarom? Olie is bedoeld om te impregneren. Olie hoort in het hout en niet er op. Het is normaal dat een te dikke laag olie traag droogt. Revol hoort dun te worden aangebracht en met een schone doek te worden drooggewreven. Daarnaast is er gedweild over halfdroge olie. Volgens de onderzoeker ging dat stroef en vormden zich witte strepen. De reactie van UrsaPaint: Waarom? Halfdroge olie plakt en slaat in contact met water wit uit. De Onderhoudswijzer vermeldt duidelijk dat de vloer, na gebruik van Revol, de eerste dagen alleen droog mag worden gereinigd. Droge olie geeft wel bescherming en kan perfect met Clien-Z vloerzeep worden onderhouden. Dan zou er ook nog getest zijn op een voor deze test niet geschikte ondergrond. Wat UV olie wordt genoemd, is gewoon UV lak, waaraan, in het gunstigste geval maar meestal niet eens, een paar procent olie is toegevoegd. Door daarvan een zeer dunne laag aan te brengen wordt alleen een optisch op een olieafwerking gelijkend resultaat verkregen. Een met UV olie behandelde vloer heeft niet dezelfde goede eigenschappen als een vloer die is behandeld met een zuivere, impregnerende vloerolie. De Consumentenbond testte vijf systemen voor het onderhoud aan wat gespecificeerd werd als een eiken vloer met UV-uitgeharde olie. Aquamarijn kreeg van de onderzoeker het minste aantal punten. Tarkett kreeg de vermelding voordelige keus. Als beste koop (Wim Pronk: een boenwas) kwam Leha uit de bus. Pronk, tot besluit: Op de resultaten ga ik niet in. Als producten op onjuiste wijze worden verwerkt, verliest elke vergelijking zijn waarde.

rob bos 12-2-2009 17:39:10

Revol

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Er zijn meerdere manieren om een houten vloer af te werken. Lak, olie, was, hardwasolie, zeep. In dit artikel de verschillende manieren om een vloer af te werken en hun eigenschappen.

Olie

Olie is een middel om de vloer mee te voeden. Het zorgt ervoor dat vuil en andere vloeistoffen niet meer in het hout kunnen trekken. Olie is makkelijk aan te brengen met de hand of machine. Het is mogelijk een olie vloer extra te beschermen met een was of zeep laag.   

De belangrijkste eigenschappen

 • Accentueerd de houtnerf
 • Matte uitstraling
 • Voedend
 • Niet laag vormend
 • Aan te kleuren met pigmenten
 • Optioneel af te werken met een vloerwas
 • Optioneel af te werken met een zeeplaag 


Voordelen

 • Krassen minder zichtbaar 
 • Oplosmiddelvrij verkrijgbaar
 • Makkelijk plekken bijwerken zonder overgang
 • Makkelijk onderhoud


Nadelen

 • Trekt eerder vuil aan, omdat het niet laagvormend is. (Het is mogelijk de vloer afwerken met was of zeep om dit te vookomen. 


Vloerwas

Vloerwas wordt altijd gebruikt in combinatie met een olie. De olie zorgt voor de voeding van het hout, terwijl de was op de oppervlakte ligt en zorgt voor een extra beschermlaag. Vloerwas heb je in 2 uitvoeringen: Harde was (zonder oplosmiddelen) Vloeibare was (vaak met oplosmiddelen). 

De belangrijkste eigenschappen: 

 • Laag vormend
 • Licht glanzend (zijdglans)
 • De vloerafwerking oogt 'boller' en 'voller'
 • Accentueerd de houtnerf minder dan alleen olie
 • Niet aan te kleuren (Een kleur aanbrengen kan wel in de olie laag)

Voordelen

 • Oplosmiddelvrij (harde was)
 • Trekt minder vuil aan doordat het laagvormend is
 • Makkelijk onderhoud

Nadelen

 • Moeilijker bij te werken zonder overgang

 

Hardwasolie

Zoals de naam al doet vermoeden is hardwasolie een combinatie van was en olie. Hardwas olie heeft de voedende eigenschappen van olie en de laagvormende eigenschappen van was. 

De belangrijkste eigenschappen: 

 • Laag vormend
 • Meer glanzend dan een enekele was-afwerking
 • De vloerafwerking oogt 'boller' en 'voller'
 • Accentueerd de houtnerf minder dan alleen olie
 • Aan te kleuren met pigmenten

Voordelen 

 • Trekt minder vuil aan doordat het laagvormend is
 • In 1 behandeling verwerkbaar (2 lagen bij bepaalde houtsoorten) 

Nadelen

 • (licht) oplosmiddel houdend
 • Moeilijker bij te werken zonder overgang

 

Lak

Lak is een harde toplaag die wordt aangebacht op het hout. Lak zorgt voor een extra bescherming tegen vlekken en vuil, maar is wat krasgevoeliger en minder makelijk bij te werken. 

De belangrijkste eigenschappen: 

 • Laag vormend
 • Licht glanzend tot glanzend
 • Accentueerd de houtnerf niet
 • Niet altijd aan te kleuren (soms een extra kleurlaag aanbrengen voor het lakken)

Voordelen 

 • Trekt minder vuil aan doordat het laagvormend is
 • Zeer beschermend tegen vloeistoffen
 • Zeer makkelijk onderhoud
 • Bescherming van de houtenvloer tegen krassen

Nadelen

 • (Licht) oplosmiddel houdend
 • Kan krassen
 • Vaak 2-3 behandelingen nodig
 • Niet bij te werken bij slijtage plekken (overgangen zijn altijd zichtbaar)

 

Houtzeep

Houtzeep is niet veel meer dan een oplossing van water en zeep. Houtzeep is bedoeld om het hout te voeden en is niet laag vormend. 

De belangrijkste eigenschappen: 

 • Niet laagvormend
 • Het oppervlakte oogt heel mat (als pas geschuurd)
 • Accentueerd de houtnerf niet (verbleekt deze zelf een beetje)
 • Alleen aan te kleuren in een white wash

Voordelen 

 • Makkelijk aanbengen
 • Zeer makkelijk onderhoud (het houtzeep zelf)
 • Houtzeep kan makelijk worden verwijderd met water (voor evnentueel daarna te behandelen met bv olie)
 • Slijtage plekken makkelijk bij te werken

Nadelen

 • Niet 100% vlekbestendig 
 • Uiterlijk is iets waar je van moet houden