Zon Boiler set helio 150

Merk: AWB

€ 2.697,33 per set incl. btw
Aantal
Bij de set is het volgende inbegrepen: Boiler, collector, transportvloeistof, aansluit-en bevestigingsmateriaal. Eventuele extra benodigdheden, afhankelijk van de situatie, worden apart berekend.

Gratis verzonden!

Levertijd: 1 week

Duitsland
Land van herkomst: Duitsland

Bekijk hier meer producten van het merk AWB
AWB logo
Artikelnummer: 2700000016923

Bekijk alles van AWB >
Bekijk meer: Zonneboilers >

De HelioSet150 in het kort

De HelioSet150 is een zonneboiler die geschikt is voor vrijwel alle huishoudens. Door het grote installatiegemak, eenvoudige onderhoud en compacte formaat, is plaatsing en oplevering nu echt een kwestie van plug & play! De HelioSet wordt geleverd met een collector, deze wordt op het dak geplaatst, en een boiler van 150 Liter die naast de ketel wordt gemonteerd. De boiler wordt aangesloten op de ketel, zodat wanneer de zonnecollector niet genoeg warmte kan opwekken de ketel het water kan naverwarmen. Op deze manier zit u nooit met koud water! Door de slimme frameconstructie is deze eenvoudig op het dak te monteren. De HelioSet150 is geschikt voor plaatsing op een schuin dak, platdak of verzonken in het dak. De boiler heeft een geïntegreerde pomp, terugloopspiraal en digitale regeling. De set wordt compleet voorgevuld en met alle aansluit materialen geleverd.  

De HelioSet150 is alleen geschikt voor het verwarmen van tapwater.

Is deze zonneboiler geschikt voor u?

  • Er is op het dak een ruimte aanwezig van minimaal: 250 x 130 cm.
  • Er is ruimte om een boiler te plaatsen naast de ketel: (hxbxd) 110 x 70 x 75cm
  • De boiler bevindt zich niet verder dan 10 meter vanaf de collector, max. hoogteverschil 4meter.
  • De bestaande of nieuwe ketel heeft een NZ keumerk.

De werking in het kort

De werking is zeer eenvoudig. De collector op het dak verzameld zonlicht en geeft de warmte hiervan af aan een speciale vloeistof die van de collector naar de boiler wordt rondgepompt. De opgewarmde vloeistof wordt vervolgens naar de boiler gepompt, waar het zijn warmte afgeeft aan het koude water in de boiler. Het rondpompen van de vloeistof wordt geregeld door 2 sensoren. De sensoren zorgen ervoor dat de pomp van de HelioSet150 pas start wanneer er voldoende zonnewarmte beschikbaar is en schakelt automatisch uit wanneer de volledige inhoud van de zonneboiler op temperatuur is. Om te voorkomen dat de vloeistof kan bevriezen of juist heel heet kan worden wanneer de pomp stil staat, loopt de vloeistof terug in de terugloopspiraal welke is geintegreerd in de boiler. Daarnaast is de vloeistof vermengt met een antivries middel, waarmee garandeert wordt dat de collector niet kan bevriezen. Het water uit de boiler gaat vervolgens door de CV-ketel naar de verschillende tappunten in het huis. De CV-ketel zorgt voor de naverwarming van het water wanneer de warmte vraag te groot is of wanneer er onvoldoende zonlicht is.    

Opbrengst en vermogen

Type systeem

Standaard zonneboiler met naverwarming

Aantal collectoren

1

Inhoud boiler

150 Liter

Geschikt voor huishouden van

2-4 personen

Besparing per jaar

ca. 40% op gasverbruik van het tapwater 

Gasbesparing ca.  130 m3 (kuub)

Besparing per jaar in euro’s

ca. 85 euro (bij een gasprijs van 0,69 euro)

Terugverdientijd

ca. 26 jaar  (bij een gasprijs van 0,69 euro)

Opbrengst per jaar

3,3 GJ

Rendement n

0,79 

Garantie

5 jaar op de collector en boiler, 2 jaar op de rest 

Levensduur

30 jaar

Subsidiemogelijkheden: Zowel landelijk als gemeentelijk


 

 

 

 

 

 

 

Voor de technische gegevens en de berekening zie de andere tabbladen

Product informatie

Technische gegevens

Type

HelioSet150-1

Afmetingen collector

(HxBxD) 160mm x 1930mm x 90mm 

Oppervlakte collector

2,24m2

Gewicht collector

39 kg

Afmetingen boiler

(HxBxD) 1082mm x 605mm x 731mm

Gewicht boiler (leeg)

67 kg

Transport vloeistof

Antivries- en anti corrosiemiddel.

Hoeveelheid transportvloeistof

8,4 Liter 

Max. afstand tussen collector en boiler

4 meter hoogteverschil, leidinglengte: max. 10m

Vermogen pomp

65 Watt 

Onderhoud

Eens per 3 jaar vloeistof vervangen en jaarlijkse systeem controle.   

Bovenstaande gegevens gelden voor het standaard systeem met 1 collector en standaard pomp. Bij situaties waar het hoogte verschil groter is, of de leidinglengte langer dient te zijn, zijn andere type pompen verkrijgbaar. Neem voor de mogelijkheden contact op met Eco-Logisch.   

Uitleg NZ-keur:

Het NZ-keurmerk op ketels geeft aan dat de ketel geschikt is voor de aanvoer van warm water van bijvoorbeeld een zonneboiler. Zonder dit keurmerk is de bestaande ketel niet geschikt omdat deze overhit kan raken.

Verschillende types zonneboilers:

1) Standaard zonneboiler
Hierbij wordt er een zonnecollector op het dak geplaatst die de warmte opvangt en afgeeft aan een transportvloeistof. De transportvloeistof (vaak een antivries mengsel) loopt door het dak naar binnen en geeft de warmte af aan een opslagvat(boiler). Vanaf de boiler loopt het warme water naar een naverwarmer, dit kan een  combiketel zijn, maar ook een kleine geiser. Het naverwarmen is vooral nodig in de winter wanneer de zonneboiler niet genoeg capaciteit heeft. Vanaf de na-verwarmer gaat het warm water vervolgens naar de verschillende tappunten in het huis. Voor dit systeem is altijd een CV-ketel of andere naverwarmer nodig met NZ-keurmerk.

2) Compacte Zonneboiler
Dit werkt hetzelfde als een standaard zonneboiler alleen heeft dit systeem een kleine geïntegreerde opslagtank waardoor er geen externe boiler nodig is. Dit systeem wordt direct op de combiketel aangesloten en die hoeft alleen bij te verwarmen in de wintermaanden. Voor dit systeem is altijd een CV-ketel of andere naverwarmer nodig met NZ-keurmerk. Uitzondering: Er zijn systemen waarbij in het opslagvat een naverwarmer is geïntegreerd (electrisch) In dat geval is een ketel niet nodig als naverwarming en kan het systeem op zichzelf draaien.

3) CV-Zonneboiler
Dit systeem werkt hetzelfde als de standaard zonneboiler alleen vind er geen naverwarming plaats.  Bij een CV-zonneboiler bevindt zich in het boilervat een extra warmtewisselaar (spiraal) waar de CV-ketel op wordt aangesloten. Het tapwater wordt nu direct uit de boiler gehaald en heeft geen naverwarming meer nodig. Het water in de boiler wordt op temperatuur gehouden door zowel de CV-ketel als de collector op het dak. Voor dit systeem is geen CV-ketel nodig met NZ-keurmerk.

4) Zonneboiler combi:
Dit werkt hetzelfde als een standaard zonneboiler alleen zorgt dit systeem ook voor de centrale verwarming. In het boilervat is een naverwarmer geïntegreerd die ervoor zorgt dat ook het cv-water op temperatuur blijft. Uiteraard is het cv water en het tapwater van elkaar gescheiden. Let op: alleen te gebruiken bij lage temperatuurverwarming zoals wand en vloerverwarming.

Milieu informatie

Meetbare energiebesparing; minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu;  lange levensduur;  Samen met de AWB ThermoElegance 4 HR+ ketel het perfecte systeem als de bestaande installatie vervangen moet worden.

Het opwekken van energie m.b.v. zonne-energie is een duurzame manier van energie opwekking.

Duurzame energiebronnen
Duurzame energiebronnen veroorzaken geen extra CO2 uitstoot en dragen niet bij aan de opwarming van de aarde. Duurzame energiebronnen maken gebruik van onuitputbare energiebronnen en richten het milieu geen schade toe.  Voorbeelden zijn:  zonne-energie, waterenergie, windenergie, biobrandstoffen.   

Koolstofdioxide ( Co2 ) in het kort 
Co2 is één van de belangrijkste broeikasgassen en mede verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde. Co2 komt o.a. vrij bij verbranding van fossiele brandstoffen.

Fossiele brandstoffen
Dit zijn brandstoffen die bestaan uit zeer oude organische resten zoals planten en dieren. Deze resten zijn in miljoenen jaren door hoge druk en warmte in aarde gevormd tot brandstoffen die wij kennen als aardolie, aardgas en steenkool.

Verbranding van fossiele brandstoffen
Bij de verbranding van fossiele brandstoffen komt Co2 vrij dat zit opgeslagen in de oude planten- en dierenresten waaruit fossiele brandstoffen bestaan. Deze hoeveelheid Co2 maakt geen deel uit van de Co2 kringloop en zorgt hierdoor voor een verschuiving in de co2 balans.

Gevolg van extra Co2 in de lucht
Co2 is een broeikasgas. Broeikasgassen houden warmte van de aarde vast, waardoor de aarde zijn warmte niet kwijt kan en de temperatuur zal stijgen. Dit heeft zeer grote gevolgen voor de natuur zoals overstromingen.

 


AWB

AWB, onderdeel van de Vaillant Group, is al sinds 1934 een deskundig en toegewijd (project)partner in CV-toestellen, duurzame systemen en kamerthermostaten. Ze beheersen de technologie en combineren die met duurzame materialen en deskundig technisch advies voor een goed werkend systeem.

AWB
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Installateurs

Totaal 4 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
Ad Hoc Ecotechniek
Actief in zonnepanelen, energiebesparing en (ecologische) kleinbouw Bekijk profiel pagina

Keppelseweg
7031EB Wehl
0651016209
Allicht electrotechniek - installateur van o.a. zonnepanelen
Veelzijdig en Vakkundig Allicht electrotechniek is sinds 1981 een modern en vooruitstrevend electrotechnisch installatiebedrijf dat werkzaam is in zowel de particuliere (woningen, appartementen, VvE&.. Bekijk profiel pagina

Westhavenweg 58F
1042 AL Amsterdam
020-6653291
Elektro Meens
Elektrotechnisch installatiebedrijf woning/utiliteit Bekijk profiel pagina

Nieuwe Markt 3
6365 BG Schinnen
0464431288
EnerPro
Wil je (ver)bouwen met aandacht voor je ecologische voetafdruk? Dan vind je bij EnerPro een oplossing op maat. Je kunt bij ons terecht voor technische installaties in en rond woningen en gebouwen. Sam.. Bekijk profiel pagina

Bareelstraat 117 A
2580 Beerzel
+32474555682

Zon Boiler set helio 150

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit21