img img img

GeniaHybrid - Luchtwarmte pomp

Merk: AWB

€ 4.714,93 per set incl. btw
Aantal
Complete Set bestaat uit: Genia Air, Buitenvoeler, draadloze binnen thermostaat( Exa control), regel-unit (Exa Master), hydraulische pomp (Genia Compact) en montage materiaal. De CV-ketel is niet inbegrepen.

Gratis verzonden!

Levertijd: 1 week

Nederland
Land van herkomst: Nederland

Bekijk hier meer producten van het merk AWB
AWB logo
Artikelnummer: 2700000035085

Het GeniaHybrid systeem is speciaal ontwikkeld voor woningen waarbij gebruik gemaakt wordt van lage temperatuur verwarming zoals vloer-en wandverwarming.  

Werking in het kort

De GeniaHybrid combineert twee technieken: de HR-ketel en de lucht-/waterwarmtepomp. De HR-ketel bereidt het tapwater en de warmtepomp verzorgt de ruimteverwarming. De ventilator in de warmtepomp zuigt buitenlucht aan. Hieruit haalt de warmtepomp energie in de vorm van warmte. Deze warmte wordt middels een compressor naar een hogere temperatuur gebracht. Een platenwisselaar draagt dit vervolgens over aan het CV-systeem.

Naast verwarmen en tapwaterbereiding behoort actieve topkoeling tot de mogelijkheden. Hiervoor wordt het warmtepompproces omgekeerd. Warmte verlaat via de warmtepomp de woning en gaat op in de buitenlucht.

Algemeen

Het Hybride Wonen biedt de perfecte balans tussen gas- en elektraverbruik. Daarmee kan aanzienlijk op energiekosten worden bespaard, tot wel 25%! De GeniaHybrid is een totaalsysteem dat bestaat uit een lucht-/waterwarmtepomp en een HR-ketel. Het hele systeem wordt centraal aangestuurd door de unieke Dynamische Systeem Intelligentie (DSI). Met de optimale balans tussen warmtepomp en ketel kan het voordeel oplopen tot maar liefst 35% besparing op primaire energie en dus ook 35% CO2-reductie! Voor woningbouwverenigingen betekent dit een verbetering van het energielabel.

Product informatie

GeniaHybrid_Brochure.pdf
GeniaHybrid_Systeemhandleiding.pdf
GeniaAir_Installatiehandleiding.pdf
GeniaAir_Bedieningshandleiding.pdf

 
Flexibele opstelling
Afhankelijk van de situatie kan er gekozen worden voor een opstelling op een plat dak, in de tuin, aan de gevel of zelfs in een hellende dakconstructie. In alle gevallen wordt rekening gehouden met voldoende vrije ruimte om de unit heen. Hierdoor blijft de luchtcirculatie altijd optimaal. De Technisch Project Adviseur kan hierover een gedetailleerd advies geven.
 
Afgiftesysteem
Voor het meest optimale rendement van de totale GeniaHybrid installatie adviseert AWB om altijd met een laag temperatuursysteem te werken. Bijvoorbeeld met vloerverwarmingssystemen en/of lage temperatuurs­radiatoren. Want hoe lager de stooklijn, hoe hoger het rendement! Verder is het mogelijk om in de woning te werken met verschillende temperatuurzones.
 
Regel-Unit   ( Dynamische Systeem Intelligentie (DSI) )
De DSI (Dynamische Systeem Intelligentie) berekent continu de hoogste energie- en kostenefficiëntie: gas via de HR-ketel of lucht (en elektra) via de warmtepomp. Deze formule is gebaseerd op COP (Coefficient Of Performance) en de ingegeven energieprijzen. Voor de gemiddelde zachte temperaturen wordt de warmtebehoefte volledig verzorgd door de warmtepomp. Voor de lage temperaturen schakelt het systeem op basis van de DSI tussen de ketel en de warmtepomp. Als de opbrengst van de warmtepomp niet toereikend is door extreem lage buitentemperaturen, komt ook de ketel in bedrijf.
 
COP
Coefficient Of Performance (COP) geeft de energieprestatie van de warmtepomp weer. Zo heeft de GeniaAir een opgenomen elektrisch vermogen van 1,24 kW en een afge geven verwarmend vermogen van 4,7 kW bij een COP van 3,8 (A7/W35 NEN 14511).
 
Energieprijzen
Tijdens de eerste ingebruikname wordt de energie-efficiënte coëfficiënt ingegeven. Deze ratio is gebaseerd op de huidige energieprijzen. Voor de bepaling van de ratio worden de gemiddelde leveringskosten, energiebelasting en BTW meegenomen.
 
Weergave energieprestatie
Het is mogelijk om de status van alle losse systeemcomponenten en de energieprestatie van het totale hybride systeem op het scherm van de ExaMaster uit te lezen. Deze indicator is gebaseerd op de energieprestatie van de laatste 24 uur en kan variëren tussen A, B, C of D (A=uitstekend, B=zeer goed, C=goed en D=normaal).
 
Voor de technische specificaties zie de downloads hierboven. 

Milieu informatie

Voordelen
  • Dé duurzame oplossing in bestaande bouw
  • Labelverbetering: bespaar tot 35% op primaire energie en CO2
  • Dynamische Systeem Intelligentie voor een perfecte balans tussen gas en elektra
  • Totaal comfortsysteem: CV, tapwaterbereiding en koeling

Labelverbetering

De te behalen labelstappen zijn afhankelijk van het type woning en de te vervangen installatie. Het spreekt voor zich dat er bij vervanging van een VR-ketel meer stappen gemaakt kunnen worden dan bij de vervanging van een HR-ketel. Met het huidige labelingsysteem kunnen in de meeste gevallen twee stappen en zelfs in uitzonderlijke gevallen drie stappen gemaakt worden. Uitgaande van een standaard referentiewoning is de te behalen EPC -0,50 en CO2-reductie 1315 kg per jaar.

 


AWB

AWB, onderdeel van de Vaillant Group, is al sinds 1934 een deskundig en toegewijd (project)partner in CV-toestellen, duurzame systemen en kamerthermostaten. Ze beheersen de technologie en combineren die met duurzame materialen en deskundig technisch advies voor een goed werkend systeem.

AWB
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Verwarmings installateurs

Totaal 1 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
Xavi Natural Building
Xavi Eco Natural Building is sinds 2006 in Amsterdam gevestigd. Het bedrijf dat is opgericht en gerund wordt door Xavi Rodriguez (Vigo, Spanje, 1970) heeft zich volledig toegewijd tot duurzame bouwpr.. Bekijk profiel pagina

Balistraat 116
1094JV Amsterdam

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Heel Goed


Hallo Barry, dat gaat NIET functioneren omdat de Genia Hybrid met een ander protocol werkt namelijk E-bus (dus niet Open Therm). Dit tref je in ieder geval aan bij cv-ketels van AWB en Vaillant. Neem wellicht contact op met AWB in Amsterdam Zuid-Oost:zij kunnen je veel meer vertellen over de (on-)mogelijkheden van deze inventieve combinatie tussen een HR-ketel en een luchtwarmtepomp. Vriendelijke groeten, Gabriël

Gabriël Kolman
Reactie


Ik heb U vraag doorgegeven aan AWB en wacht op een reactie.

Rob Bos
Algemene vraag


Kan deze unit ook een andere cv ketel (zoals een remeha met opentherm) aansturen?

Barry Hoogendoorn
Reactie


Beste Hanneke, de prijs op onze website klopt wel degelijk en is zelfs iets lager dan de advies verkoopprijs. Het verschil is dat wij de complete set aanbieden, inclusief Buitenvoeler, draadloze binnen thermostaat(de Exa control), regel-unit (de Exa Master), hydraulische pomp (de Genia Compact) en montage materiaal. Enkel de GeniaHybrid kost ca. 3500 euro. Ik stuur je apart per e-mail de prijslijst voor het overzicht van de losse onderdelen. Met vriendelijke groet Bart

Eco-Logisch
Reactie


Beste ecologisch mensen. Deze prijs lijkt mij niet zo best voor dit produkt. Ik heb het idee dat dit de aanschafprijs excl montage is inclusieef ketel. Anders kun je echt beter een zo'n aanvullende installatie van de conculega aanschaffen, (volgens mij incl montage nmlk zo'n 2500 euro) met vreindelijke groeten

Hanneke Tent

GeniaHybrid - Luchtwarmte pomp

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit