Kalkverf 1 kg

Kalkverf 1 kg
Merk Stoopen & Meeuws
Land van herkomst Belgie
Levertijd: 1 werkdag
Prijs per stuk : €  28.97
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 5,90
Gratis verzonden vanaf 59,50 euro

- uit het assortiment -

 • Product info
 • Bijpassende artikelen
 • Offerte aanvragen
 • Reacties (30)
 • Deel product
 • Toon meer producten

Kalkverf 1 kg

Categorie: Aanbiedingen - Magazijnopruiming - Artikelnummer: 5425024571025

Bijzonder aan Kalkverf zijn de kleurschakeringen die men kan maken. Deze effecten zijn niet realiseerbaar met muurverven op basis van synthetische grondstoffen. De effecten ontstaan door verschil in zuiging van de ondergrond, het strijken met de blokkwast of spatel en de manier van pigment mengen. Een muur die met kalkverf is afgewerkt zal vocht opnemen en weer afstaan. Een muur die vocht heeft opgenomen is donkerder dan een droge muur. Deze verf heeft een kalkmat mineraal uiterlijk en is bijzonder geschikt voor allerlei decoratieve schildertechnieken en renovaties van oude gebouwen.

De kalkverf wordt geleverd met pigment in de gewenste kleur. Klik hierboven op 'Kies hier uw kleur'  om de keuzes te bekijken.

TECHNISCHE KENMERKEN:

 • Leveringsvorm: wit poeder
 • Soortelijk gewicht : 0,6 kg / liter kalkverf in poeder - 1,30 kg / liter vloeibare kalkverf
 • pH : 11 à 12
 • Aanmaakwater : 1,0 - 1,2 liter per kg. Kalkverf, afhankelijk van de ondergrond, de verftechniek en de pigmentatie. Voor spateltechniek in pasteuse vorm ong. 0,9 - 1 L. water toevoegen en na het mengen een paar uur laten staan.
 • Aantal lagen : 1-2 naargelang de ondergrond en het gewenste uiterlijk – (1 laag kan al dekkende afwerking geven bij gering kleurcontrast)
 • Rendement : 1-2 kg droog poeder / 10 m² per laag voor kwast techniek, sterk afhankelijk van de ondergrond en laagdikte. In pasteuse vorm voor applicatie met r.v.s spaan is het rendement ong. 0,5 kg. per m².
 • Weersbestendigheid : zeer goed weersbestendig – krijten kan optreden onder invloed van zure regen of de nabijheid van de zee
 • Hechting : Hydraulische kalk heeft van zichzelf al een sterke hechting op minerale ondergronden, op ondergronden met wisselende zuiging kan het nodig zijn om een mineraal voorstrijkmiddel te gebruiken om zuigingsverschillen en dus kleurverschillen op te heffen.
 • Droogtijd : 1-5 uur : afhankelijk van de omstandigheden – gedurende 72 uur beschermen tegen vocht
 • Uithardingtijd : volledig uitgehard na 2 - 3 maanden door carbonatatie ( resultaat : 2-3 x sterker)
 • Temperatuur : omgeving - en ondergrondtemperatuur tussen 8 en 30 ° C, min. 8°C gedurende 48 uur
 • Te vermijden : wind, direct zonlicht en regen. Zo nodig verwerkingsomstandigheden aanpassen.
 • Houdbaarheid : min. 1 jaar : droog, in gesloten verpakking - min. 1 maand gemengd met water in afgesloten verpakking
 • Gereedschap : aanbrengen met een blokwitter of als stucco met een r.v.s spaan (inox mes)
 • Reiniging gereedschap : water

 Voor de kleuren klik hier

Product informatie

KALK FOLDER.pdf
kalk_pigmentatie.pdf
Veiligheid MSDS KALK MP100 - 29 06 073.pdf
4kg1.pdf

Kalkverf zoals deze door Stoopen & Meeûs in poedervorm wordt geleverd dient voor verwerking aangemaakt te worden met pigment en water. Afhankelijk van de techniek die men wil uitvoeren wordt er een hoeveelheid water toegevoegd. Veel water geeft een kalkverf die met de blokkwast wordt verwerkt. Het toevoegen van weinig water geeft een spatelmassa waarmee stucco en tadelakt effecten kunnen worden gecreëerd.
 

BUITEN over bestaande kalkprodukten:
Minerale zuigende ondergronden, schoon en vrij van vetten. Los zittende delen dienen eerst verwijderd te worden. Loszittende voegen dienen eerst
hersteld te worden Bij sterk zuigende ondergronden en zeker bij hogere temperaturen of sterke wind dient de ondergrond eerst bevochtigd te worden.
Voldoende bevochtigen van de ondergrond zal de verwerking, hechting en uitharding gunstig beïnvloeden.

BINNEN:
Alle minerale ondergronden, hout, MDF etc. indien de ondergrond voldoende stabiel is. Op oude verflagen of ondergronden met inzuigings-verschillen, eerst een water gedragen primer gebruiken voor optimale hechting en om vlekvorming te voorkomen.

AANMAKEN :
Het poeder is verpakt in een plastic zak, de pigmenten zijn verpakt per 400 gr. De plastic zak uit de emmer nemen, ± 8 liter van het aanmaakwater in de emmer gieten (tot de maatstreep) en het pigment volledig toevoegen en stevig mengen. Vervolgens het poeder geleidelijk toevoegen, het poeder gedurende 10 min. het water laten opnemen en dit alles mengen. De kalkverf dient 3 tot 5 minuten mechanisch gemengd te worden tot een gladde homogene substantie. Maak steeds voldoende verf aan voor het schilderen van minstens één laag op de volledige muur. Indien nodig tussentijds oproeren of een beetje water toevoegen en opnieuw mengen, maar opletten voor kleurverschillen door verdunnen of extra mengen.Milieu informatie

Hoge waterdampdoorlaatbaarheid. Goede buitenduurzaamheid. Water gedragen verf. Milieuvriendelijk.

Het product is een basische stof die een pH-stijging kan veroorzaken tot 12,5 bij een concentratie van 1.600 mg/l. Calcium Hydroxide zal zich toenemend oplossen en hercarbonateren om calcium carbonaat (CaCO3) te vormen. Calciumcarbonaat is neutraal op ecologisch niveau.


Ecotoxiciteit
De stof mag niet ongecontroleerd in het oppervlakte water gestort worden; de pH-stijging bij hoge concentraties is schadelijk voor vissen.Foto's/Films

7.jpg

5.jpg

5 (1).jpg

kalk-real-1.jpg

kalk-real-6.jpg

Bijpassende artikelen

Kalei - Kalkverf voor buiten

Kaleiën is een eeuwenoude techniek voor het authentiek afwerken van buitengevels

Meer info..
Merk: Stoopen & Meeuws
Selecteer maat/type:
Prijs incl.btw: € 156.59

- uit het assortiment -

Verfafdekdoek

Gerecycled afdekvlies, gemaakt van oude kleding. Universele bescherming voor binnen

Meer info..
Merk: Eco-Import
Selecteer maat/type:
Prijs incl.btw: € 15.00

Kalkverfkwast

Speciaal geschikt om kalkverf mee aan te brengen

Meer info..
Merk: Stoopen & Meeuws

Prijs incl.btw: € 12.20

- uit het assortiment -Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden


ecologisch
Reactie

Ik denk dat met kalkstucco de buiten variant van de kalklijn bedoelt wordt genaamd Kalei.
Kalkverf is echt alleen verf en er kan geen stucco mee gemaakt worden maar alleen wanden enzo mee geschilderd worden.

Rob Bos 1/4/2016 10:57:33 AM

Algemene vraag

Hoi!

De kleur die jullie gebruikt hebben in het ruim 9 minuten durende kalkstucco instructiefilmpje, is dat 'gobi'? En begrijp ik goed dat kalkverf hetzelfde is als kalkstucco of zit dat anders? Ik kan namelijk geen kalkstucco in jullie webshop vinden, vandaar mijn vraag.

Johannes 1/3/2016 6:14:38 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Ben er bekend mee, en ook heel blij.
Ik hoop dat er nog eens een zwarte pigment bij komt.


Maaike 1/23/2015 11:50:41 AM

ecologisch
Reactie

Moeilijk te beantwoorden van afstand maar als je het gevoel zou hebben dat je dit wel kan doen met reguliere verf dan durf ik te stellen dat het met kalkverf ook kan maar heb je al bij Kalei gekeken? Dit is van dezelfde fabrikant en lijkt me iets meer geschikt. groet rob

Rob Bos 4/29/2013 10:34:23 AM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Ik heb een openhaard van baksteen met houten schouw. Kan ik deze met kalkverf behandelen? Maw kan de verf op het hout ook tegen wat hitteRaimond 4/27/2013 12:08:08 AM

ecologisch
Reactie

Ik zou kalk gaan gebruiken ,kalei is meer voor op baksteen ,als je de ondergrond goed vochtig maakt zoals in de beschrijving moet het goed gaan.Die andere muren moet je eerst de los zittende delen weg halen en de gaten dicht stoppen , je kan er over heen schilderen met kalk zonder voorstrijk maar dat zou ik zelf niet doen. Ik zou er een voorstijkmiddel (b.v. Tierrafino contact) opzetten nadat je alle gaten dicht gezet hebt.
Je krijgt dan tenminste geen kleurverschillen in de kalk door de verschillende zuiging van de ondergrond en wat vocht betreft : dat is altijd een probleem je moet eens kijken bij Hydroment ,dan moet je wel gaan repareren. succes en groet rob

rob bos 9/6/2012 6:00:41 PM

Algemene vraag

Beste Bart,
Ik wil een nieuwe buitenmuur graag verfen met kalkverf. De nieuwe muur is gestuuct, en nog onbehandeld. Moet ik hier kalei voor gebruiken, of kan het gewoon kalkverf zijn?
Verder heb ik een muur die eerst buitenmuur was, en nu binnenmuur is geworden. Er zit vocht in deze muur wat maar niet weg gaat (waarschijnlijk ergens een lekkage.. ik kom er maar niet achter). Deze muur is met latex buitenmuurverf geverfd en de andere kant gewoon met latex muurverf. Kan ik beide kanten van deze muur ook met kalkverf overschilderen? Welke voorbereiding moet ik dan treffen? De 'buitenkant' van de voorheen-buitenmuur heeft wat gaten (betonmuur) en van de binnenkant laat door het vocht het stucwerk en de verflaag los..
Alvast bedankt voor je reactie!

Roos 9/6/2012 12:16:29 PM

ecologisch
Reactie

Beste Johan, voor buiten wordt de buitenkalk: Kalei aangeraden. Deze is alleen te gebruiken op een schone ondergrond. Andere verlagen moeten dus eerst worden verwijderd. (hogedrukreininger evt. in combinatie met afbijtmiddel). Gr. Bart

Eco-Logisch 7/10/2012 2:39:23 PM

Reactie

Kan ik de kalk ook niet op de muur zetten als ik de verf verwijderde met hoge drukreiniger ? Bakstenen muur en muur van betonplaten.

Johan Praats 7/9/2012 3:38:14 PM

ecologisch
Reactie

Helaas voor U is, na overleg met de producent, de product omschrijving aangepast en is kalk buiten alleen geschikt om over andere kalk soorten aan te brengen.Op een met latex geschilderde buiten muur gaat het niet lukken. sorry voor het misverstand en vriendelijke groet

Rob Bos 7/9/2012 2:26:15 PM

Algemene vraag

Hallo,

kan ik de kalkverf op een muur aanbrengen die geschilderd is geweest? Ik denk dat er een gewone buitenverf gebruikt is die wat elastisch opdroogt. Latex ? De verf is er hier en daar wat af en er groeit ook wat mos her en der. Moet ik eerst voorbehandelen ? Ik dacht eerst met de hoge drukreiniger alles zo schoon mogelijk te krijgen ...

Johan 7/9/2012 11:12:28 AM

ecologisch
Reactie

Hallo Iris, ja dat kan. Kalkverf is, net als leem, damp-open.

Jeroen 5/14/2012 8:21:15 AM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Kan ik kalkverf of een leemmuur (afgewerkt met leemfinish) gebruiken en behoudt de leem dan wel haar eigenschappen (vochtregulatie enz)?

dank

iris 5/13/2012 10:45:59 PM

Reactie

Ik ga het gewoon uitproberen en anders kunnen we volgend jaar misschien een tadelakt vloer aanbrengen :P
groet ET

Erzsébet 7/15/2011 10:46:05 AM

ecologisch
Reactie

Hier kan ik je helaas niet verder mee helpen. We verkopen wel een olijfgoedje (olijfzeep) welke gebruikt wordt wordt voor het waterafstotend maken van gips. (specifiek: tadelakt). Zie de webwinkel. Misschien dat je hier mee uit de voeten kan? Groet Bart

Eco-Logisch 7/14/2011 11:23:31 AM

Algemene vraag

Ik heb een grote pot besteld en ben zeer benieuwd. Het resultaat horen jullie na de vakantie...
Heeft u misschien ook een tip voor de vloeren. Die zijn ook van gips. Vroeger polijstten ze die met een olijfoliegoedje, maar niemand weet meer het recept en het was andere olie dan we nu gebruiken. Het ging er helemaal van glimmen. De gips was toen ook grover dan nu, met korreltjes. Nu is het fijner gemalen maar het geeft veel stof als je er veel op loopt. Alvast bedankt voor uw advies.
groet ET

Erzsébet 7/13/2011 10:27:43 PM

ecologisch
Reactie

Zeker geschikt voor gipsmuren. Het verdunnen is inprincipe naar eigen inzicht. Veel water geeft een goed smeerbare verf, weinig water geeft een stucbare structuur. Het kan over oude lagen kalk heen, maar deze moet natuurlijk wel een goede hechting hebben met de ondergrond. Groet Bart

Eco-Logisch 7/13/2011 3:55:14 PM

Algemene vraag

L.S.,
Ik heb vorige zomer zelf kalkverf proberen te maken naar ouderwets spaans recept. Het is ook voor ons oud huis in Spanje. Daar zijn de muren van gips. Het is erg leuk om zelf te maken met blauwsel erin voor het prachtige mediterane blauw...maar het geeft wel af. Is deze verf ook geschikt voor op gipsmuren (binnen)en hoeveel moet het dan verdunt worden? En kan ik over de de oude kalklagen heen schilderen?
groet Erzsébet

Erzsébet 7/12/2011 4:07:48 PM

ecologisch
Reactie

Testen is hier het beste advies. Het kan zijn dat er een voorstrijk middel nodig is, wanneer de zuiging heel sterk is. Een andere manier zou zijn de mengverhouding water/kalk iets te veranderen. Door minder water bij de kalk te doen, wordt deze dikker en de zuiging minder. Groet Bart

Eco-Logisch 5/23/2011 3:03:19 PM

Algemene vraag

Goedendag, kan dit direct worden toegepast op Fermacell platen?

Joost Guijt 5/22/2011 11:26:16 AM

ecologisch
Reactie

Dat is 1-2 kg per 10m2. Dit is erg ruim, maar hoe meer water je bij de droge kalk voegt hoe vloeibaarder en hoe meer je kunt smeren. Een mooi gemiddelde is dus 1,5kg per 10m2. Groet Bart

Eco-Logisch 3/7/2011 9:29:34 AM

Algemene vraag

hoeveel kalkverf heb ik nodig per m2?

 3/6/2011 10:46:50 PM

ecologisch
Reactie

Helaas niet. Aangezien de kleuren niet per computer gemengd kunnen worden kun je op voorhand geen exacte kleuren bepalen. En elke ondergrond geeft ook weer een andere weergave van de kleur.
Maar ja, dat hoort dan ook bij dit soort materialen, dat is wat het mooie effect natuurlijke geeft !

Jeroen 11/24/2010 8:16:00 AM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

Hoi, de kalkverf geeft inderdaad een mooie landelijk effect, alleen de kleurkeuze is zeer moeilijk, je moet echt zelf uitzoeken hoe je een kleur moet bekomen die in je hoofd zit , want de kleurstalen zijn echt bij benadering. Is het niet mogelijk om een meer getrouwe kleurenkaart te krijgen?

hilde Smet 11/23/2010 9:47:43 PM

ecologisch
Reactie

Ja, de kalkverf heeft inderdaad een wat nostalgische uitstraling. De Stoopen en Meeus kalkverf is uitstekend overschilderbaar. In de oude kalkverf zat vrijwel geen bindmiddel, waardoor het bleef afgeven. Dat is nu niet meer het geval en daardoor is het dus ook goed te overschilderen.

Jeroen 10/27/2010 8:59:04 AM

Algemene vraag

Hallo,
Wij hebben een 'nieuwe buitenmuur' in een verder oud huis. We willen door middel van verf de nieuwe buitenmuur een oude 'looks' geven. Is dat mogelijk met deze verf. Verder had ik al gelezen dat de kalkverf niet afgeeft. Is deze kalkverf wel overschilderbaar, of kom je dan voor grote problemen te staan, zoals vroeger met kalkgeverfde muren?
M.vr.gr. Per

Per 10/26/2010 4:52:05 PM

ecologisch
Reactie

Yes that's possible. You kan select a colour. When you click the link: 'kies hier uw kleur' above the order button a pop-up with the different colours appears. Good luck! Bart

Eco-Logisch 9/16/2010 12:01:51 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Hi, I'd like to know if you can create also green chalk.
I have a customer who ask me a green logo and I have to give him an anwser as soon as possible.

Thanks.

Lorenzo Fabbri 9/15/2010 5:28:20 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

mooi beschrijvingen, mooie producten, jammer dat er geen kleuren voorbeelden (ookal zijn het indicaties van de werkelijke kleur) te zien zijn.
groet

rowin snijder 4/16/2010 5:08:21 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Historische panden hebben vaak een kleurtje. Maar niet de echte tonen van vroeger, toen er met kalk en pigmenten getoverd werd. Uit Vlaanderen komt deze veelkleurige techniek weer terug, nu de firma Stoopen en Meeus in eco-logisch een vertegenwoordiger in Nederland heeft gevonden. Op de Vlaamse website staan tal van voorbeelden hoe mooi kalkverf kan zijn. Hoe een bloedeloos saaie muur zelfs in een grijze kleur vol met leven zit, met witte uitslag en schijnbaar natte vlekken. Niet per ongeluk, maar omdat het zo is bedoeld. Voor vakschilders ligt in het werken met dit natuurlijke product een gigantische uitdaging. 'Onze kalkverf en kalei zijn authentieke minerale verven, die qua uitzicht gelijken op de kalkverven van honderd jaar geleden', zegt verkoopleidster Nadia Vermeiren. 'Het grote verschil is dat als je vroeger tegen een buitenmuur met witkalk ging staan je een witte jas had. Dat is nu absoluut niet meer zo. De kalk geeft niet meer af.'

J.Bom 5/24/2009 9:46:53 AM

Verstuur dit artikel als e-mail of deel het op je sociale netwerk

Vergelijkbare producten

1x Body crème 1x Vocht inbrengende crème 1x Gezichts reiniger
€ 15.00
Voor het inkleuren van Stoopen & Meeûs kalei- en kalkverf
€ 1.50
Prachtige aanbieding! Maar liefst 5 stuks in een doosje en altijd handig om bij de hand te hebben
€ 1.19

Borenset in mooi houten doosje. De boren zijn ideaal voor lichtleidingen, slotgaten of normale gaten in hout of kunststof.
€ 18.15 Nu voor € 9.99
In 1 koop 13 pak PAVAFLEX 160mm flexibele hout vezel isolatie met uitstekende thermische isolatie en warmte-opslag eigenschappen voor tussenwanden en dak
€ 17.75 per m2 Nu voor € 11.30 per m2
Waterverdunbare sneldrogende PU/AC grondverf. Voor buiten en binnen
€ 29.63 per liter

Rubbertegels die gemaakt worden uit rubbergranulaat.
€ 11.58
Rubbertegels die gemaakt worden uit rubbergranulaat.
€ 10.89
Voor het inkleuren van Stoopen & Meeûs kalei- en kalkverf
€ 5.00

Zaklantaarn met 14 leds en een zonnepaneel in een aluminium behuizing, binnenin zitten oplaadbare batterijen
€ 7.50